reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
na wizycie spoko szyjka dluga zamknieta nic sie nie dzieje mam duzo lezec odpoczywac a na twardnienie brzucha przepisal mi nospe forte to teraz tylko czekac na prenatalne ;)
Super!!!:-) Same dobre wiadomości. A płeć? Udało się sprawdzić? :-) Widzę, że to twardnienie brzucha w ciąży bliźniaczej jest bardzo popularne.

@adunnnia90 gratuluje parki [emoji7][emoji7]

Jejciu Ty juz tak daleko jestescie! I bardzo sie ciesze, ze same dobre wiadomosci. To duzo mi daje :) u mnie dopiero 11tc+5 a wizyta dopiero za bite 2 tygodnie [emoji31]

Na czwartkowym USG wszystko super :) oby tak dalej [emoji1377][emoji1377]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Tak to prawda czas leci bardzo szybko:-) Pamiętam jak czekałam na 12 tydzień, a jutro zaczynam 20 tydzień:-) Teraz chciałabym żeby już był 36:-D Strasznie jestem niecierpliwa i już nie mogę się doczekać moich maluchów;) Oczywiście po wizycie się odezwę.

Ja dzis tez po wizycie, 25 tyd. Szyjka 3 cm, lekarz stwierdzil, ze bardzo dobrze (jakie dlugie sa wasze?). Chlopcy waza 780 i 730.
No i zaczelismy rozmowe o porodzie. Jesli ulozenie bedzie obu glowkowe to nie ma wskazan do cesarki. Nie powiem, to mnie przerazilo. Mam nadzieje, ze chlopcy zle sie uloza :)
Czy wam lekarz proponuje cesarke z samego faktu, ze to blizniaki? Czy szuka jakis dodatkowych argumentow?

Ja dzis tez po wizycie, 25 tyd. Szyjka 3 cm, lekarz stwierdzil, ze bardzo dobrze (jakie dlugie sa wasze?). Chlopcy waza 780 i 730.
No i zaczelismy rozmowe o porodzie. Jesli ulozenie bedzie obu glowkowe to nie ma wskazan do cesarki. Nie powiem, to mnie przerazilo. Mam nadzieje, ze chlopcy zle sie uloza :)
Czy wam lekarz proponuje cesarke z samego faktu, ze to blizniaki? Czy szuka jakis dodatkowych argumentow?
U mnie lekarz odrazu powiedzial ze bedzie cesarska bo przy blizniakach przy porodzie naturalnym jest wieksze prawdopodobienstwo niedotlenienia.
Ale chlopaki duze super [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Sporo się u Was dzieje moje drogie gratuluję wszystkim tym co poznały płeć swoich maluszków i wszystkim tym, które wyniki jak i badania mają rewelacyjne.
A tym co jeszcze czekają na poznanie życzę wytrwałości i spełniania co do wymarzonej płci.

U mnie również wiele zmian na dniach zaczynam 27tc.
Od 24tc mam cukrzycę ciążową i niestety biorę insulinę , muszę również stosować dietę-niby nic strasznego ale jakoś chodzę przez to przygnębiona.
Wizytę mam dopiero na 18.08 i jak zwykłe milion pytań w głowie czy wszystko w porządku.
Jedynie co to mogę się pochwalić że zostało mi jeszcze wyprasować 2 pralki prania, dokupić chusteczki, nakleić naklejki na ścianę i wszystko mam już przygotowane.

Jestem ciekawa pewniej rzeczy- czy oprócz badania gin. w jakiś magicznych sposób same wykryłyście skracanie się szyjki??(pytanie do mam u których stwierdzono)

Do góry