reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Olive to okaże się na miejscu.
Nelcia super ze sie w koncu pokazal:)
Kapinka na pewno wkladki laktacyjne, majtki z siateczki lub te drugie(wielorazowe) kapcie, stanik do karmienia, klapki pod prysznic, zel lub mydlo do ciala i do higieny intymnej, pasta, szczoteczka, recznik duzy i maly(szampon, kosmetyki jak dluzej to i mozesz spakowac suszarke do wlosow chyba ze Ci nie potrzeba). Nie wiem co daje Twoj szpital-musisz sie zorientować-zadzwonic, pojechac.
Moga byc potrzebne(chyba ze daja) wklady poporodowe pampersy dla dzieci i chusteczki, (ja ne wszelki wypadek wzielam smoczki ale nie wiem czy uzyje). Ciuszki na wyjscie i moze na szpital. Najlepiej pytac w danym szpitalu.

Ja juz leze od wczoraj na patologii ciąży-bylo 36+5. Dostałam sterydy wczoraj dawkę i dzisiaj druga. Mialam miec cc 10-tego ale lekarz sie zakrecil i potem stwierdził ze 13 a ja chce11. Zobaczmy co powie wieczorem.
No i wczoraj na wizycie u mojej gin sie wazylam to przytylam 15 kg bez żadnej wagi spadkowej na poczatku. Tylek mnie boli od tych sterydow, a dzieciaki szaleją. Okazalo sie ze jak mi sie brzuch spina to mam skurcze-a myslalam ze tak po prostu jest a skurcze to i brzuch i kręgosłup a tu nie :szok:

Anita, jak tam u Ciebie? Jak pobyt w szpitalu?

reklama
Ja tam doświadczenia nie mam z takimi wózkami, ale bardziej mi odpowiada taki jeden za drugim baby jogger city. Myślę sobie ze jednak będzie mi łatwiej wjechać do sklepu czy gdzieś przejść po prostu. Konfiguracji z tego co patrzyłam jest bardzo wiele tego wózka a więc mi osobiście bardzo przypadł do gustu. Biorę także pod uwagę składanie i zajmowane miejsce w bagażniku i szczerze mówiąc zaskakują mnie jego rozmiary.
Nie jestem do końca pewna ale ten wózek o którym mówisz wydawał mi się taki malutki.
Ale jak wiadomo każdy upatrzy sobie co innego.
Powiedzcie mi co jaki czas macie wizyty u lekarza i czy przy każdej wizycie macie usg,badanie przepływów itd.
Bliźniaki to wasze jedyne dzieci czy macie już jakieś pociechy?

Hej dziewczyny.
Nie mam weny do nadrobienia ale czytam o wózkach ja wybrałam jeden obok drugiego.

My od wtorku juz w szpitalu. Ciśnienie skacze. :( dostalismy sterydy bo pisały się skurcze w pierwszym dniu pobytu. Teraz juz cisza szyjka długa trochę lejkowata.
Jest mi smutno nie wiem jak zniose przy dobrych wiatrach 5 tygodni :no::no:

Wizyty miałam co dwa tygodnie. To moja druga ciąża. W domu synek. Dziś mamy 30+0 a mój syn był już z nami 17 godzin.
Mamy sukces 17 godzinny :)

Ja mam wizyty już teraz co 3 tyg i usg za każdym razem, a jestem w 19 tyg. Nie mam więcej dzieciaczków, oprócz jednego Aniołka. A badanie przepływów itp miałam tylko na genetycznych w 12 tyg i teraz pewnie będę miała na połówkowych za tydzień.

Nie jestem do końca pewna ale ten wózek o którym mówisz wydawał mi się taki malutki.
Powiedzcie mi co jaki czas macie wizyty u lekarza i czy przy każdej wizycie macie usg,badanie przepływów itd.

Ja mam 14 tydzień ciazy i 3 wizyty juz za sobą (na każdej usg), ale kolejna za 3 tygodnie i tak mam mieć do 24-28 tygodnia. Kolejne Usg dopiero w 20 tygodniu teraz mam mieć.
Dzieci mam już dwoje, a więc to będzie istne szaleństwo...

Hej dziewczyny.
Nie mam weny do nadrobienia ale czytam o wózkach ja wybrałam jeden obok drugiego.

My od wtorku juz w szpitalu. Ciśnienie skacze. :( dostalismy sterydy bo pisały się skurcze w pierwszym dniu pobytu. Teraz juz cisza szyjka długa trochę lejkowata.
Jest mi smutno nie wiem jak zniose przy dobrych wiatrach 5 tygodni :no::no:

Wizyty miałam co dwa tygodnie. To moja druga ciąża. W domu synek. Dziś mamy 30+0 a mój syn był już z nami 17 godzin.
Mamy sukces 17 godzinny :)

Rzeczywiście nie jest to komfortowa sytuacja, ale najważniejsze że masz wsparcie.
Trzymam kciuki żeby było dobrze a czas szybko płynął.

Ja też jestem skłonna wózków jeden za drugim i raczej taki wybiorę. Ale jeszcze się rozglądam

U mnie wizyt na patologi ciąży co 2 tyg ż ust,u ginekolog co 3 tyg bez ust tylko sprawdzane tętno i szybka.

W domu córcia 10 lat Nikolka i synuś 8 lat Fabianek[emoji7]obecnie są na koloni i strasznie za nimi tęsknię [emoji52]

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Natalia trzymaj się jak najdłużej!!!
Ja wizyty mam co 3 tygodnie na każdej usg i szyjka. Przepływy miałam tylko na prenatalnych. Jestem w 28 tc i mam już 10 letnią córcię.

Czesc dziewczynki.

W wtorek przezylam ogromny szok bo z jednego pikajacego serducha w 6tc+1 zrobily dwa pikajace serducha [emoji7]
Dzisiaj jest 8tc+1 i jestem kompletnie przerazona. Mam za soba jedna ciaze zakonczona poronieniem zatrzymanym stwierdzonym w 10tc i chyba przez to teraz okropnie sie stresuje.
Blagam wrecz o slowa otuchy i wsparcie bo sie psychicznie wykoncze do kolejnego USG.

Przepraszam za takie smety ale chyba mam gorszy dzien dzisiaj.

A tak ogolnie to jestem Ewa, mam 28 lat (rocznikowo 29) i mieszkam w Holandii. Mam dwoje "dzieci", niemeza i moja futrzana najmniejsza-najwieksza 3,5kg milosc - maltanke Poppi.
Mam nadzieje, ze dzieki Wam uda mi sie przetrwac najblizsze miesiace :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Czesc dziewczynki.

W wtorek przezylam ogromny szok bo z jednego pikajacego serducha w 6tc+1 zrobily dwa pikajace serducha [emoji7]
Dzisiaj jest 8tc+1 i jestem kompletnie przerazona. Mam za soba jedna ciaze zakonczona poronieniem zatrzymanym stwierdzonym w 10tc i chyba przez to teraz okropnie sie stresuje.
Blagam wrecz o slowa otuchy i wsparcie bo sie psychicznie wykoncze do kolejnego USG.

Przepraszam za takie smety ale chyba mam gorszy dzien dzisiaj.

A tak ogolnie to jestem Ewa, mam 28 lat (rocznikowo 29) i mieszkam w Holandii. Mam dwoje "dzieci", niemeza i moja futrzana najmniejsza-najwieksza 3,5kg milosc - maltanke Poppi.
Mam nadzieje, ze dzieki Wam uda mi sie przetrwac najblizsze miesiace :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochana ponad rok temu byłam w dokladnie takim samym szoku, a dziś dzieciaki mają 10 miesięcy!
Czy wiesz jaki rozdzaj ciazy? Ilu kosmowkowa i ilu owodniowa?
Od tego zależy spsob prowadzenia ciąży, ilość wizyt, ilość usg itp.
Powodzenie!

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry