reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny a ja z innej beczki, niektóre z was są już mamami i mają pewne doświadczenie powiedzcie mi jaki materac wybrać dla dzieci? I wy przyszłe mamy jaki materac wybieracie?Bo na necie jest tyle informacji, że już sama nie wiem co mam wybrać, a trzeba się rozejrzeć powoli za jakimiś łóżeczkami

reklama
Nessi po luteonie chyba mogą być takie plamienia kawa mleko.. trzymam kciuki i.moj lekarz też był zdania , że na tak wczesnym etapie nic się zrobić.nie da..

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Sikorka nie patrz na to, ze ktos jest mama. 6 lat temu kupialm najlepszy gryka pianka kokos, teraz opinie sa zle, ze robaki sa. Dla blizniakow kupuje lateksowe materace.

Ja też kupiłam synowi 7 lat temu gryka-kokos ..tak zachwalany. Potem przeszedł na lateksowy. Dla mnie to jeden czort..ja o materac bardzo dbałam, swego czasu nie było historii o ''robakach'', ale o pluskwach. Ja miałam bzika na punkcie wietrzenia materaca jak i pościeli, ważna też jest powłoczka w jakiej jest materac i możliwość prania jej w wysokiej temp. (roztocza). Teraz po 7 latach uważam, że oba materace po tym czasie w piwnicy pomimo zabezpieczenia ich, idą do wywalenia :) Inna sprawa, że gryka / kokos jest strasznie twardy, jak ortopedyczny..potrafi odkształcić główkę dziecka.

Dzień dobry trójpaki :D
Jak samopoczucie dzisiaj ?
Co do witamin to ja biorę Femibion Natal 2 i mam luteine dopochwowo 50mg. Jeszcze tydzień jej brania a potem strach, czy wszystko będzie funkcjonować normalnie bez niej :errr:

Nessi i jak plamienia?

Materac też miałam 4 lata temu kokos-gryka, ale słyszałam, że niby robaki.
Na pierwsze pół roku będę miała kosze Mojżesza.

Dzień dobry trójpaki :D
Jak samopoczucie dzisiaj ?
Co do witamin to ja biorę Femibion Natal 2 i mam luteine dopochwowo 50mg. Jeszcze tydzień jej brania a potem strach, czy wszystko będzie funkcjonować normalnie bez niej :errr:

Nessi i jak plamienia?

Materac też miałam 4 lata temu kokos-gryka, ale słyszałam, że niby robaki.
Na pierwsze pół roku będę miała kosze Mojżesza.
Nie mam plamienia, ani brudzenia ...dzisiaj pojawiły się beżowe i niestety swędzące upławy, więc wdrożyłam nystatynę :) Dziękuję, że pytasz kochana! A Jak Ty tam ?

Sikorkaaa ja mam kokos lateks. I jak narazie używa mi się bardzo dobrze. Dopóki dzieci nie siadają jest na stronie kokos później przełożę na lateksową.

reklama
Na co jest ta luteina ? Że tak wszystkie biorą? Jakieś problemy miałyście?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Luteina to poprostu progesteron który zapobiega skurczom i pomaga utrzymać ciążę. Polscy lekarze bardzo lubią ja przepisywać, nawet gdy nie ma konieczności tak profilaktycznie.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry