reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Maluszki dostaly po 10 pkt oboje po 2kg i same oddychaja kupkaja i maja odruch ssania ale sa poki co w inkubatorach jutro maja trafic do lozeczek a urodzilam w pt :) porod przedwczesny grozil mi od 30tyg wiec na kroplowkach w szpitalu lezalam a chlopaki dostali sterydy na plucka.

Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka

@Paulettah Dobrze ze tak pięknie się skończyło :) Bardzo trzymam kciuki żeby dziecinki ładnie rosły. Mają imiona?

@Justa A w którym ty miesiącu?

reklama
Justa ja mam peg perego duette zobacz sobie dobry i do miasta i na wies las jeziori ma duze kola kierownice przez co jest latwo nim manewrowac mozna wpiac foteliki samochodowe. Jedyna wada to ze zajmuje duzo miejsca w samochodzie ale to akurat przy bluzniaczych problem z ktorym trzeba sie liczyc :)

Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka

DorotaMie
4 miesiąc 20 tydzień zaczęłam :)

Paulettah dzięki za info obejrzę sobie; ) ładne imiona i zdrobniale fajnie brzmią :)
Widziałam że już prędzej pisalyście o wózkach :) i tylko tak czytam i oglądam ;)

c47066b177.png
[/url]

Termin z mies. 20.04 2016
Termin z USG (1) 15.04.2015 (2) 17.04.2015

Ostatnia edycja:
Justa idziemy razem aż do kwietnia ;) mam taka nadzieje bo u mnie zaczynaja sie problemy.
Ja tez czułam bardzo nisko ruchy od początku ale to juz 3 tyg temu teraz czuje na całym brzuchu ;) i tak samo jak Ty najpierw jednego maluszka potem drugiego i tak do teraz ten jeden jest mniej ruchliwy.

Wózek niestety tez będę w ciemno kupować z netu bo obejrzeć nie ma gdzie :/
Ale zdecydowałam sie na bebetto 42
Powodzenia życzę

A Paulettah gratuluje serdecznie ;)

Justyna nie martw się,mam identycznie od kiedy zaczęłam czuć ruchy chłopaków. Jednego prawie w ogóle nie czuje i co szłam do lekarza mówiłam o tym, okazywało się jednak ze wszystko z nim Oki:)Nawet na ktg widać różnicę :) ten mniej ruchliwy ma taki spokojny zapis a ten drugi ma ktg jak szaleniec :)

DorotaMia byl plan na cc w 36 tc, ale ze wzgledu na sIUGR bede naprawde szczesliwa gdy dotrzymamy do 32 tc. Kazdy kolejny bedzie na plus :)
Dzis chlopaki walcza i rosna calkiem ladnie. Jestem pod dobra opieka i wierze, ze bedzie ok.

Ania12344 jak miło że ktoś na ten sam termin :) a co masz za problemy
Nie martw się będzie dobrze musi być :)

Enni i Anis12344 pocieszyłyście mnie że też macie tak samo ;)

Pochwalę się wczoraj miałam wizytę u nowego lekarza, poszłam głównie po zwolnienie bo się kończyło. Lekarz bardzo miły i mnie zaskoczył  zrobił mi usg połówkowe  20 tydzień mamy i w końcu poznałam płeć jednego z bąbli i będzie chłopak  było widać moszne i siusiaka więc to już pewne  niestety drugi maluszek jest tak nisko że był problem podejrzeć więc nadal nie wiadomo  nastawiałam się na dziewczynkę a tu proszę synuś a tak chciałam mieć też synka a mąż jak się ucieszył  wczoraj cały wieczór podekscytowani chodziliśmy problem tylko z imieniem może Oliwier hmm pomyślimy 
Bąbelki tak się kręciły i robiły wygibasy że co chwilę się śmieliśmy z lekarzem co tam wyprawiają  
Serduszka zdrowe, wszystko pomierzone i ważą po 350 g 
Ja wyniki też mam dobre i następna wizyta za 3 tygodnie może wtedy uda się podejrzeć i zrobić jakieś wyraźne zdjęcie  
No i jestem spokojna bo nie czułam drugiego maluszka ale lekarz mnie uspokoił i pokazał więc tylko się cieszyć  

Pytałam lekarza jakie mam brać witaminki a on że żadne bo to tylko naciąganie, zamiast kupować tabletki lepiej za to kupić owoce i warzywa bo to się lepiej wchłonie niż tabletki. I teraz sama nie wiem czy coś brać. 
A i w końcu kupiłam kurtkę  a ile się nachodziłam miałam dość w dodatku co trochę musiałam wracać do samochodu żeby odpocząć bo robiło mi się słabo ale już się przyzwyczaiłam że tak mam. 

Ostatnia edycja:
reklama
Paulettah wczoraj chlopaki skonczyli miesiac. Drugi tydzień sama z nimi. Jest super :) są kochani a ja jestem zakochana po uszy :D Są póki co bardzo grzeczni wiec daje rade bez problemu. Cos mi smarkac zaczęli niestety i idziemy do pediatry. A mnie w zeszłym tyg dopadło zapalenie piersi cos koszmarnego oby nigdy więcej. A co do wozka mam tfk twinner i jestem nim zachwycona. Paulettah szybko wracajcie do domu a reszta niech jak najdłużej w 3pakach sie trzyma :)

Do góry