reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Alia wiem, że to trudne ale musisz być dobrej myśli.

Ja też schizuje bo jutro robie sobie ostatni zastrzyk przeciwzakezepowy i boję się że coś się złego może wydarzyć po odstawieniu.

reklama
Cześć Dziewczyny
Czy któraś się orientuje co oznaczają różne wielkości zarodków w 8 tc? Mój dokładny wiek ciążowy to 7 tygodni i 1 dzień. Jedna dzidzia ma 6,1 mm co odpowiada 6 tygodniom i 3 dniom, natomiast druga dzidzia jest większa i liczy 7,5 mm, co odpowiada 6 tygodniom i 5 dniom ciąży. Doktor mówił że wszystko mieści się w granicach normy, ale nie wiadomo jak później będą się dzieciaczki rozwijały. A jaka jest wasza wiedza na temat różnic wielkości bliżniaków przy ciąży dwukosmówkowej dwuowodniowej?

Hej dziewczyny dawno nie pisalam ale urodzilam i sie zebrać nie moglam:). Moi chlopcy mieli planowy wyskok w 37tc. Jednak postanowili byc wczesniakami i wody mi odeszly w 36.6tc byłam juz w szpitalu pod kontrola wiec szybko i sprawnie poszla cc. Dzis skończą 3tyg. Czas zasuwa. Piotrek 2.640 i 52 cm Adam 2.440 i 49cm. Wszystko ok. Teraz juz maja 3kg i 2.80 :) Co do wozka ja mam tfk twinner twist duo i jestem bardzo zadowolona prowadzi sie cudnie i miesci w każde dzwi. Aliamaris głowa do góry musi byc dobrze mają super wage juz! Różnice tez nie wielka wiec myślę ze pod dobrą kontrola wszystko będzie dobrze! !!! Trzymam kciuki!

Sylka - gratulacje. Ja tez urodzilam w 36+6 a planowane mialam 37+1. Ladne imiona chlopakow, ja lubie takie proste, tradycyjne:)

reklama
Jjka czyli identyko sytuacja bo moi w sobotę z rana a na poniedziałek czyli 37.1 miala byc cc :) a radzic sobie trzeba, nie jest tak trudno poki co. Praca podwojna ale szczescie tez wiec ma sie mega kopa :) Zbierajcie sily dziewczyny jak najmniej denerwujcie będzie dobrze :)

Do góry