reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Sylka, ja tez tak mówiłam, przetrwać okres ciąży a potem już jakoś będzie :) no i było, było... bardzo ciężko. Wiedziałam, że z bliźniakami jest ciężej, ale jakoś nie byłam przygotowana na 100% poświęcenie czasu dzieciom, chyba myślałam, że spokojnie dam radę jak w przypadku pierwszego dziecka. Nagle zabrakło czasu na umycie włosów, zjedzenie obiadu, starszemu synkowi nie mogłam poświęcić tyle czasu co wcześniej.
Dziś jest już lepiej, dzieciaki załapały z nami większy kontakt, interesują się światem zewnętrznym. Tylko w nocy z nimi ciężko.

Dziewczyny - odpoczywajcie póki możecie. Wiem, że to brzmi jak banał, ale każda bliźniacza mama to potwierdzi :)

reklama
Ehh jak ja tu dawno nie zaglądałam... Widzę, że rozkręciło się na nowo forum. Wszystkim przyszłym mamom życzę spokojnej ciąży. ;-) Odpoczywajcie póki tylko możecie bo później to możecie pomarzyć o spaniu do 9 czy spokojnym wieczorze:-D

Odnośnie płatania figli przez los coś wiem na ten temat. Pierwszą ciążę poroniłam, o drugą (bliźniaczą) długo się staraliśmy i niestety dzieciaki urodziły się w 26 tyg, ale na szczęście jest już wszystko ok z dziećmi, a trzecia ciążą to totalna wpadka, Michałek urodził się 11 miesięcy po bliźniakach:-D i ta ciąża przebiegała prawie książkowo.

Wózki, hmmmmm..... Ja mam tako jampera i ogólnie jestem zadowolona. Mieszkam na wsi więc potrzebowałam wózka na pompowanych kołach. Dzieciaki chętnie jeździły we wózku póki nie zaczęły chodzić. Teraz Wojtusia włożyć do wózka i przejechać z nim 20 m graniczy z cudem. Drze się tak jakby go do ognia wkładano.

Omg w 26tc? Ile teraz maluchy mają i bardzo widac skutki az takiego wczesniactwa? Kurcze ta medycyna teraz wooow. Co bylo przyczyną porodu w tym tyg? Ja tez pierwsza poronilam a w bliźniacza zaszlam w miesiacu w ktorym mialam urodzic pierwsze.... zaczynam wierzyc w cuda :) teraz jestem w 29tc i poki co jest wszystko ok. Oby jak najdłużej

Sylka Asia i Wojtuś mają teraz 1,5 roczku i na dzień dzisiejszy mają się bardzo dobrze. Kto nie wie, że byli wcześniakami to nie pozna. Rozwijają się bardzo dobrze. Przyczyna przedwczesnego porodu była skracająca się szyjka. Przeleżałam 2 tyg w szpitalu plackiem ale niestety trzeba było zrobić cc.

Sylka Asia i Wojtuś mają teraz 1,5 roczku i na dzień dzisiejszy mają się bardzo dobrze. Kto nie wie, że byli wcześniakami to nie pozna. Rozwijają się bardzo dobrze. Przyczyna przedwczesnego porodu była skracająca się szyjka. Przeleżałam 2 tyg w szpitalu plackiem ale niestety trzeba było zrobić cc.

Dobrze ze z małymi dobrze :) a mogę spytać z jaka waga sie urodzili?

Cześć dziewczyny :)
Bardzo się cieszę, że znalazłam to forum!
Właśnie spodziewam się bliźniąt, jestem w 17 tc, przeczytałam prawie wszystkie strony z tego wątku.

Dziewczyny mam pytanie w zasadzie 2.
1. Czy usg genet badz polowkowe liczono wam podwojnie z racji pomiaru dwoch dzieciaczkow? Bo ja w pl pierwszy raz mialam i podwojna cena "bo przeciez dwoje dzieci"
2. Czy przy bliznietach macie zalecone porod przez cesarke? Zwlaszcza jesli np ja mam b powazne klopoty ze wzrokiem??

reklama
1 absolutnie nie co za bzdura żeby płacić dwa razy bo bliźnięta to jakiś złodziej a nie lekarz

2 oczywiście ze tak tylko Cc wchodzi w grę w moim wypadku ponieważ mam problemy z kręgosłupem

Do góry