reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Nojo jak masz leżeć no to trzeba :-( najważniejsze są dzieci.
Madziawse7 u mnie też chłopiec przegonił dziewczynkę choć był mniejsZy przez 20tyg. Choć u nas dwa łożyska.
Stokrotka ja teraz przy drugiej ciąży poczułam bardzo mocno ruchy w 18 tyg.

reklama
Mogę na szczęście do wc i pod prysznic. Już mi dali 2 dawki sterydów i jakiś silby lek rozkurczowy. Trochę jak nacpana pi nim jestem ale dobrze mi... a lezalas w szpitalu te 6 tyg? Bo ja mam leżeć min 4 wytrzymać. Wg nich to 31 tydz. Waga porządną ale nie piwiedzieli jaka.

Tak, 4 tyg przelezalam w szpitalu. Prawie w 36tc wypuścili mnie do domu i po tygodniu wrocilam bo już wody odeszly. Tez mogłam do WC i pod prysznic. Naprawde było spoko w szpitalu. Mielismy fajny skład na sali, było wesoło i wszystkie się wspieralysmy. No, chociaż 3 tyg wytrzymaj do 34tc to już będzie ok. Czytaj książki, gazety, oglądaj zalegle seriale. Potem będziesz miała na to czas za jakies pare lat:-D

Madziawse moje tez siedza wysoko bo nawet normalnie siedziec nie moge, czuje ucisk z prawej strony pod zebrami. Moje niunki tez jednołozyskowe.

Ja ruchy poczułam kolo 20 tyg takie wyraźne juz takie tykanie :)

Nojo musisz byc dzielna :-) wszyscy trzymamy kciuki.

Leze na trakcie przedporodowym i co chwila zmieniają się wspollokatorki. Położyli mnie tu żebym nie patrzyła na poronienia i porody. Sala nowa jak w hotelu ale tv brak. Ja ruchy czułam juz w 15 tyg takie wyrazne ale dopiero od jakiegoś 27 odrozniam które kopie. Nie wiem czy pisałam ale jutro mi chyba pessar założą.

Już po wizycie.
Dzieci zdrowe. Jednak dziewczynka i chłopiec. Rozwijają się dobrze.
Ale skrócona szyjka do 2,9cm. Od poniedZiałku szpital, kroplówki na uspokojenie i sterydy na płuca. Więc prosZę o kciuki.

reklama
Annte zaciskam kciuki by było dobrze!!

Nojo za ciebie też &&&

Chyba znów zmiany w tabelce się szykują, ale to dopiero jutro. Dajcie znać na priv, której kolorki pozmieniać i pododawać bo wybaczcie, ale mogę zapomnieć.

Pozdrawiam!! :)

Do góry