reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

A_nka super że wieści dobre :) na pewno ci trudno tak patrzeć na malutkie i nie móc ich wziąć w ramiona i przytulic :( ale wszystko jest na dobrej drodze i Bozia wszystkie te chwile wynagrodzi :) nadal trzymam za was kciuki...

reklama
Dzięki Dziewczyny za odpowiedź co do luteiny, poradzę się jeszcze w przyszły poniedziałek mojego lekarza. Na razie tfu tfu nie mam żadnych niepokojących objawów, dlatego zastanawiam się czy tak profilaktycznie jest sens faszerować się kolejnymi lekami.

A_nka miło słyszeć, że u Ciebie i u dziewczynek coraz lepiej! Trzymam kciuki za Twoje kruszynki, żeby rosły zdrowo i żeby wszystko Wam się ułożyło. Zaglądaj czasem do nas i pisz, jak sobie radzicie!:)

laski wam tez tak biust rosnie? w poprzednich - pojedynczych ciazach tez mi cyce rosly ale teraz... mam 75 E w 21tc, ciekawe co bedzie przy karmieniu? jestem bardzo filigranowa i troche to dziwnie wygada

dagos, boje sie pozniejszych zwisow po kolana :p

wracam z wizyty, i znowu sluzba zdrowia mnie wpienia! moj lekarz mnie nie przyjał mimo, ze sie na dzisiaj z nim umawialam, odprawil mnie mowiac, ze nie wie czy nawet jutro bedzie i mam pojsc do kogos innego... poszlam do kogos innego bo zwolnienie bylo do dzisiaj. W dodatku zmieniły sie zasady przyjmowania pacjentek i godziny przyjec lekarzy, mianowicie: trzeba przyjsc tego samego dnia co planowana wizyta o 7.00 i zapisac sie - dostac nr i przyjsc drugi raz np o 13 i czekac na swoja kolej. Wczesniej mozna bylo chociaz dzwonic, albo przyjsc przed wizyta i byl nr, teraz trzeba zjawic sie o swicie i nie wiedza w dodatku kto w jaki dzien i o ktorej godzinie bedzie przyjmował( to jeszcze ustalaja). Najgorsze ze trzeba 2 razy jezdzic i byc przez ta 7.00...

Nojo jakąś masakra. Ja właśnie siedzę i czekam na wizytę ale rejestrujemy się już na poprzedniej wizycie. Potem jak przychodzę to położna przed wizytą mierzy ciśnienie, waży, robi wywiad i wpisuje lekarzowi.
Trzymajcie kciuki za wizytę.

reklama
Witajcie kochane. Dawno nie pisałam, ale za to namietnie czytam wasze wpisy. Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzidziusie i mamusie :) Powiem Wam, że czasami zastanawiam się czy ja napewno jestem w ciąży bliźniaczej bo oprócz wielkiego brzucha to nic mi nie dolega. Nie potrafie usiedzieć spokojnie na tyłku. Codziennie zaprowadzam córkę do przedzszkola i odbieram ją. W między czasie ide na jakieś zakupy, piorę, prasuje, gotuje i nawet piekę ciasta. Mój tato który jest u nas z wizytą każe mi leżeć i odpoczywać, ale ja poprostu nie potrafię nic nie robić:) Przytyłam już 13kg ale nawet to mi nie przeszkadza. W piątek stuknie mi 32 tc. W poniedziałek mam wizyte na USG i do naszej pani profesor i u diabetologa. Będą decydować kiedy i jak będę rodzić. Mam nadzieje że dziewczynki grzecznie wiszą głowami do dołu bo chciałabym rodzić naturalnie w wodzie. Pozdrawiam Was wszystkie gorąco :*

Do góry