reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Hej witam wieczorkiem :) aga3004 jak po wizycie? Ja miałam wczoraj, mogłam pooglądać maluszki :D wszystko jak na razie ok lekarz skupił sie na oglądaniu narządów tj. mózgu nerek pęcherza mocz. itp niestety płeć nieznana maluchy odwrócone miednicowo :( w ogóle jakiś zakręcony był wczoraj ten mój gin nie wiem może z powodu późnej pory bo juz 21 była...

reklama
Dzień dobry,

Chciałam napisać, że od wczoraj mała Lenka też już jest na cpapie ;) według lekarki radzi dobie bardzo dobrze. Waga1020g- Ola i 960g - Elena :)

W piątek ponowne usg główki, ale nie będę mogła niestety być przy nich :( bardzo proszę o kciuki za córcie

Anka trzymam kciuki za Twoje kruszynki!!
Ja dziewczyny wczoraj mialam usg i super wyszlo! Dzieci rosną równo więc nam sie lozysko "wyrabia" wody plodowe tez rowno. Oby tak dalej!
Za 2 tyg mam wizyte u swojej lekarki a za 4 tyg u spec. od usg z echem serca itp
Lekarz twierdzi ze dwie dziewczynki beda :-D

Marta - gratuluję dwóch coreczek, ja również oczekuję dziewczynek.
Anka- jak wyszło piątkowe badanie? Mam nadzieję, że tak jak poprzednie dobrze.
Darunia- myślę o Tobie, napisz jak się czujesz i jak malenstwa?
Anielka - wtorek już blisko, ciekawe co wymyślą nasi lekarze? Chciałabym jak najdłużej być w domu.
Ja mam pytanie do dziewczyn, które już urodziły, od kiedy po cc zaczęłyscie pobudzać laktacje i przystawiac dzieci? Jest możliwe, aby w szpitalu w ogóle nie dokarmiac butelką?

Santini zależy w którym tyg urodzisz, czy dzieci będą chciały ssać. Ja dostałam dziewczyny po 5 g przystawilam po 8 i nie chcialy ssać. Pozwoliłam dokarmiać ale położna mówiła że nie za wiele zjadly bo sil nie miały. Następnego dnia zaczelam pobudzac laktacje laktatorem i tak sie rozkrecilo ze teraz karmie tylko piersia. W domu dopiero zaczęły z piersi jeść. Jesli nawet w szpitalu dadzą butle nie oznacza to końca karmienia, musisz być dobrej myśli i wierzyć ze się uda;)

reklama
santini - ja miałam cc jednego dnia o 18tej a drugiego dnia przed południem ruszyłam już z laktatorem. Przez pierwsze dwie doby było mało co, a trzeciego już ruszyło na całego. U mnie nie było możliwości przystawiania do piersi. Jedno w inkubatorze, drugie w cieplarce i karmione przez sondę. Do tej pory odciągam mleko i daję z butli. Nie miałam siły żeby walczyć o to, by po trzech tygodniach bycia na butli przestawić ich na pierś.

Do góry