reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Darunia - powodzenia, lęki i strachy zostaw przed szpitalem, jutro będziesz tulila malenstwa, życzę aby wszystko było ok. Trzymam kciuki, jestem z Tobą.
Ja również czekam na swoją kolej, choć mam wrazenie, ze kolejnego dnia nie dam rady znieść, czuję jakbym miała peknac :-)

reklama
Darunia powodzenia, ja tez będę trzymała kciuki!!

Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was brała/ bierze w ciazy luteine? Jesli tak, to w jakim celu? Pytam, bo ostatnio byłam na konsultacji u innego lekarza niż ten do którego chodzę i przepisał mi luteine, tak profilaktycznie.

Ja bralam luteine do końca pierwszego trymestru. Bralam tabletki pod jezyk, bo po lutinusie dopochwowym miałam swedzenie. Luteine zażywałam profilaktycznie celem utrzymania ciąży, nie miałam być może dzięki niej zadnych krwawien, plamien itp. Po leczeniu in vitro luteina to standard, może poziom progesteronu masz za niski, skoro lekarz Ci polecił do stosowania? Wiem, ze luteina stosowana w późniejszym okresie zapobiega twardnieniom i sawianiu się brzucha.

Ostatnia edycja:
hejka,
darunia trzymam kciuki :-) :-)
my od wczorajw domu :-) dzieci grzeczniejsze niz w szpitalu, chyba im nie sluzyly szpitalne zarazki ;) przedemna kilka zwariowanych dni bo musze pozalatwiac formalnosci ale chyba dam rade i potem poczuje komfort bycia mama ;)

Dagos fajnie, że już wróciłaś do domu!! Życzę Wam samych pięknych dni z maluchami:)
A jak już będziesz miała mnóstwo "wolnego czasu" to napisz jeszcze coś o szpitalu i o swoich przeżyciach :-)

Hej dziewczyny sypiecie się aż milo :D gratulacje dla nowych dubeltowuch mamusiek , zdrowia dla bobasow i wytrwałości:cool: darunia ja tez oczywiście trzymam kciuki ;) kolejeczka się widzę posuwa ja juz pewnie w dziesiątce jestem :p a tak swoja droga ciekawe co u a_nki... Dziewczyny dzisiaj wizyta wiec też proszę o kciuki;)

reklama
Hej, hej :)

Nie pamiętam kiedy ostatni raz do was pisałam, więc może dziś nadrobię :p

Dziewczynki mają się całkiem dobrze jak na wcześniaczki Ola dzis wazyła 1005g, Lenka 950g więc pannice rosną jak na drożdżach. W piątek mieliśmy kolejne usg główki i tfuu tfuuu narazie wylewów brak.
Kolejne badanko w piątek.

Dziś u panienek był kardiolog z Olicią wszystko ok, ale u Eleny nie zamknął się przewód botalla :( będą podawać jej teraz przez tydzień leki na zamknięcie go, ale jeżeli nie da to rady to czeka malutką operacja :(

Jeszcze nie mieliśmy dziewczynek na rękach niestety, ale ponoć w tym tygodniu może się doczekamy :)

Jutro będą Eleną próbować odłączyć od respi i przełączyć na cpap. Oby się udało! Dziś byłam u ginki, zdjęła mi szwy, wszystko tam ok, ale kazała zastanowić nad antykoncepcją. Za 6tygodni mam wrócić i podejmiemy decyzję. Byłam też dziś u diabetologa i najpewniej moja cukrzyca wcale nie była ciążowa, bo cukier wcale nie spada mimo diety i potrzebuję nadal insuliny :/

No to tyle byłoby o mnie.

Darunia kciuki zaciskam za Was :-*

Dagos piękne masz maluszki :))

Dopiszę, że dziś zaczyna ekipa remontowa w naszym nowy domku odmalowywać pokoje :) i niedługo będziemy mogli się przenosić. Umowę najmu mamy od 1lipca ;)

Ostatnia edycja:
Do góry