reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dziękuję Edytka za odpowiedź, super, że karmisz tylko piersią, podziwiam, bardzo bym chciała pójść Twoim przykładem, boje się jednak, bo u mnie w szpitalu po cesarce dziecko przynoszą dopiero po 12 godzinach, ale również zamierzam zastosować laktator. Zresztą nie ma co planować na zapas, jednak będę na pewno robiła wszystko aby nie rezygnować zbyt łatwo z karmienia piersią.
Emilek - to prawda, wszystko zależy od sytuacji, super, że dzieci dostają Twoje mleko, również dziękuję za radę.

Ostatnia edycja:
reklama
Santini też bym chciala być w domu więc mam nadzieję że tylko mnie po obserwują i szybko mnie wypuszcza do domku. Boję się że będą chcieli mnie zostawić do końca.
Co do karmienia sama jestem ciekawa jak to będzie po cc, myślę o zastosowaniu sposobu emilek86 czyli laktator i butla ale czas pokaże :-) Narazie mam stresa przed szpitalem.

dziewczynki same dobre wiadomosci od was, bardzo mnie to cieszy:-) :-) :-)
co do karmienia u nas chlopak ma taka sile i jest tak pazerny ze trzeba go odrywac od piersi! w srode bylismy u pediatry i przybieral po wysjsciu ze szpitala 70gr dzienie a corcia tylko 30;( a najgorsze ze zaczela bardzo ulewac buzia i noskiemn;( ;( ;( mam nadzieje ze jej szybko minie...

U nas usg malutkich ok :) wylewów nadal brak. Elena miała przetaczaną krew i odrazu siły nabrała jak to lekarze mówią.

Popsuł nam się samochód i dopiero jutro do dziewczynek ze szwagrem jedziemy :(
Eh dobrze, że chce nas zawieźć bomtak od środy byśmy byli do poniedziałku przymusem tu na miejscu

Ostatnia edycja:
Witam Was Dziewczynki po weekendzie!
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i wypoczęłyście.
Nie wiem czy wszystkie tak macie, ale ja zaczynam popadać w straszną paranoję- jak mnie tylko zacznie coś kłuć, boleć czy twardnieć brzuch, to czytam w necie wszystkie fora i zaczynam się zamartwiać, a to skutkuje tym, ze nie mogę spać w nocy, bo ciągle myślę czy wszystko jest ok...
Byle do środy do wizyty, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)

a_nka jak Twoje dziewczynki?

Miłego dnia!

Darunia co u Ciebie?
Anielka - spakowana do szpitala? Jak zdrowie i samopoczucie?
Ja jutro mam wizytę rano, sama jestem ciekawa co zadecyduje lekarz i jak moje malutkie corcie, mam nadzieję, że ważą ponad 2 kg. Chciałabym jeszcze tydzień pobyc w domu, zawsze to lepiej leżeć u siebie niż w szpitalu. Jeśli będzieszmiała możliwość, napisz proszę.
Co do panikowania, czym dalej to stres nie odpuszcza. Raz brak ruchów, raz ich za dużo, coś zakuje, zaboli :-) poza tym martwię się bo wszyscy dookoła z troską sugerują, że zbyt mało przytylam (11 kg), mimo, że lekarz i polozna twierdzą , że jest wszystko ok, to niepokój został zasiany. Pozdrawiam

Santini tym ile przytulać się nie martw. Jeżeli lekarz i położna są spokojni to ty też powinnaś. Czasami Mama mało przytyje a dzieciaczki ważą prawidłowo albo i więcej. Ja szczerze mówiąc chciałabym aby miały więcej niż 2kg.
Córcia wazyla 4,1kg więc może tyle samo będzie na dwa maluchy :-)

Santini ja przytyłam 13kg (ciąża rozwiązana w 36 tygodniu - planowe cc) i wszystko było w porządku ze mną i z dziećmi. Nie masz się co martwić, bo to bardzo indywidualna sprawa.

reklama
Cześć dziewczyny podczytuje was jeszcze czasami.
Anka ciesze się że z dziewczynkami coraz lepiej. Trzymam mocno kciuki za was.

Chciałabym podzielić się z wami opinią na temat wózków. Mi udało się zakupić super zestaw używany z firmy TAKO. W zestawie są 2 wózki pojedyńcze TAKO JAMPER X i do tego jest stelaż do podwójnego JAMPERA DUO. Podwójny stelaż jest zbyt duży żeby go używać w domu. Nie mieści się przez drzwi. Pojedyńczymi wózkami wjedziecie gdzie wam się żywnie podoba. Ja np dzisiaj na balkonie werandowałam moje bliźniaki. Sprawdzają się także przy wyjazdach do lekarza jeśli trzeba jechać tylko z jednym dzieckiem. Podwójny stelaż także bardzo dobrze się sprawdza na spacerach. Dużym plusem są pompowane duże koła. Spokojnie można jechać po nierównościach i nawet nie trzeba zbytnio się przykładać do pchania.
Tak więc jeśli któraś z was zastanawia się np nad 2 pojedyńczymi wózkami to ja je z czystym sercem polecam to jest naprawdę super rozwiązanie.
Pozdrawiam

Do góry