reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

darunia chyba nie ma rady;/ ja z początku myślałam, że jak będę się więcej ruszać to będzie mniej boleć ale nic bardziej mylnego, właśnie chyba jedynie odpoczynek

reklama
paulineczka a czego sie tak uczysz?
darunia, ja ci poradze wytrzymac do porodu ;) taki zarcik, kazda inaczej przechodzi mi magnez i nospa nie pomagalo ale bolalo mnie tak tylko do ok16tyg i od tamtej pory nic na cale szczescie, mam nadzieje ze nie wroci. zycze zeby i tobie szybko przeszlo :-)

Cześć!darunia na ten ból niema rady,też to przechodziłam i tak jak edytka myślałam,że da się to rozchodzić i przy płaciłam to nieprzespaną nocą i jeszcze większym bólem.Żaden magnez czy nospa nie pomoże bo to nie brzuch tylko krocze boli.Trzymajcie się dziewczyny:)

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Cześć dziewczyny. Dzisiaj byłam na ostatnich badaniach przed cc i jestem strasznie szczęśliwa bo córka waży 2800 a synek 3000 :-) i jeszcze mamy tydzień do cc to będzie piękna waga. Już nawet nie przeszkadza mi ze mi tak nogi strasznie puchną. Najważniejsze że oboje są silni i zdrowi:-)

Multimama ale nospa jest właśnie na ból mięśni gładkich :dry:, więc pomaga na tego typu bóle, chyba, że to więzadła się rozciągają to jedynie troszkę załagodzi.

Dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi! :-)

dagos - w moim przypadku chyba już nie minie. Jestem w 26 tyg ciąży. Obawiam się, że z każdym tygodniem może już być coraz boleśniej. Muszę koniecznie poradzić się jeszcze mojego lekarza prowadzącego.

a_nka jeśli nospa i magnez łagodzą to w nienaznaczym stopniu (ja nie odczuwam żadnej ulgi)
Agniecha super wieści
darunia mi lekarz powiedział, że jeśli tylko to mi dolega to super :) mało to pocieszające hehe

a-nka niby tak,byłam z tym u lekarza i powiedział,że na to nie ma rady.Miałam to w obu ciążach(z bliźniakami oczywiście bardziej) i żaden z lekarzy nie znał na tą dolegliwość sposobu:)Może Tobie coś pomagało ale u mnie jedynym sposobem okazał się odpoczynek o nie przemęczanie się

Edytka, lekarz bardzo nieładnie Ci powiedział. Może gdyby wiedział co to znaczy postąpiłby inaczej. Faceci niestety nigdy się o tym nie przekonają. Podejrzewam, że oni w ogóle nie znieśliby takiego bólu.

reklama
Czesc wszystkim! Jestem w 12t+2dni ciaza blizniacza, stwierdzona w 8tc :)
Chcialam sie przywitac :)
Mam kilka pytan, a z racji,ze ciezko mi znalezc odpowiedzi na necie, zglaszam sie do Was :)
W 8tc bylam na wizycie w PL i lekarz oznajmil szokujaca wiadomosc, ze sa dwa serduszka :) mowil,ze wydaje sie mu na chwile obecna, iz jest to ciaza dwu-ow i dwu-kosm.
W 10tc bylam na wizycie u swojej gin w DE, gdzie mieszkamy. Potwierdzila ciaze blizniacza, widzialysmy blonke miedzy maluchami, wiec wychodzi,ze sa dwie owodnie. Wczoraj na usg nie bylo widac dobrze. Zapytalam,czy sa dwu-ow i dwu-kosm, powiedziala, ze nie moze tego jeszcze stwierdzic...
Moje pytanie, czy trafilam na slaba lekarke, na slaby sprzet czy tak po prostu jest?

Do góry