reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Edytko ja mam opryszczkę średnio dwa razy do roku szczególonie jak mam jakiś sters lub osłabienie organizmu, teraz to może przez te antybiotyki co biorę. Narazie smaruje to witaminą C ale czosnek też zaraz wypróbuje.

Perełko trzymam kciuki za dobre wyniki.

reklama
A my po calodniowym pobycie w szpitalu jestesmy juz w domu. Badania zostaly powtorzone, mocz w porzadku, krew tez, ktg w porzadku, dzieciaczki zdrowe i silne, takze to byl tylko falszywy alarm ☺chociaz ja tak do konca im nie ufam tzn brytyjskiej sluzbie zdrowia. najadlam sie tylko stresu przez nich i jak wczoraj wrocilam do domu to brzuch mnie tak bardzo bolal ze myslalam ze to juz :szok: ale po nocy wszystko wrocilo do normy, takze czekamy do 24 kwietnia. A 14 kwietnia wizyta u lekarza i usg.

Iwizara ja w ciazy juz 3 razy mialam opryszcze:crazy: smarowalam pasta, cebula i czym sie tylko dalo, ale nic nie pomagalo niestety, cholerstwo samo zniknelo po kilku dniach. Lekarz powiedzial ze opryszczka nie jest grozna jesli kiedys juz sie pojawiala.

paulinka_uk - przyznam ze niesamowicie cie nastraszyli. ale najwazniejsze ze wszystko jest dobrze i ze byl to tylko falszywy alarm..
zycze jaknajmniej stresu :-)

Mi znowu lekarz powiedzial ze opryszczka czesto w ciazy oznacza brak zaleza .. co moze prowadzic do anemii. I od razu przepisal zelazo ( mialam opryszczke raz w 9 tc ).od teo czasu spokoj.

Z tym kwasem foliowym hmm .. niby bralam 3 miesiace przed .. ale czasem zdarzylo mi sie zapomniec. Edytka Perelka myslicie ze moglo to miec wplyw ?

U mnie dzis piekny dzien, od rana, maz wyjechal wiec zrobilam sobie rundke po sklepach i kupilam dwa przesliczne kocyki dla chlopakow ;) cos na poprawe humoru bo wlasnie dostalam wiadomosc z sadu i maz dostal drugie tyle alimentow na swoja 8 letnia corke, jakos trzeba bedzie dzwignac ta wiadomosc ... najbardziej mnie zabolalo jak sedzina powiedziala ze blizniakim to nie dzieci i w kazdej chwili moge poronic ... fajnie nie ? Wymiar sprawiedliwosci pelen empatii.

Sarenka89 dziękuję za odpowiedź :)Tą ciążę przechodzę zupełnie inaczej. W pierwszej nic mi nie dolegało,żadnych objawów, 2 dni przed porodem byłam jeszcze w szkole, ponieważ urodziłam w klasie maturalnej. A teraz zwrot akcji o 180 stopni. Od początku silne wymioty, ledwo z łóżka wstawałam, bóle brzucha, skurcze od 3 miesiąca... Ale dla dzieci można znieść wiele.

Powiedzcie mi czy, któraś z Was miewała bądź ma bóle w okolicach intymnych podczas chodzenia lub przewracania się z boku na bok?

Mi sie pojawily mniej wiecej od dwoch tygodni, czasem jak kucam to zaboli tak ze juz najchetniej bym nie wstawala ;)

Darunia mialam identycznie jak ty z tym ze to moje pierwsze dzieci, ale 3 pierwsze miesiace to byl mega spadek nastroju, brak apetytu bo jedzenie kojarzyło mi sie z wymiotami ... bole brzucha zwiazane z rozciaganiem miesni .. ajjj nie chce do tego wracac ;)

reklama
Do góry