reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

nasz tako też ma możliwość,że mogą być gondolki/spacerówki do przodu lub do tyłu - to bardzo fajne,że można sobie czasem zmienić, ale ja też wolę aby buźkami były do mnie

reklama
Bibiana też mam takiego x landera jak zenia:-)też te gondole tyłem do mnie mnie zastanawiały ale okazało się,że przez tą szybkę w budce fajnie widać maluszki.

czesc kobietki,
mialyscie stycznosc z siatkami centylowymi plodu?
dzisiaj mialam USG i dla chlopca w 28 tygodniu plodu napisala mi, ze DPD i HC dla blizniaka 2 sa na 95 centylu, reszta w normie, a to jego wymiary: BPD: 76mm, HC:275mm, AC:240mm, FL:53mm, EFW:1370g.
a dla dziewczynki: BPD: 71mm, HC: 264mm, AC: 237mm, FL: 52mm, EFW: 1193g.

nie wiem czy sie denerwowac(oczywiscie, ze sie denerwuje!!!) sprawdzalam w necie na stronie z wymiarami USG dla blizniat i mieszcza sie w widelkach tam podanych.
pomocy!!!!
pozdrawiam

Paolka ja na Twoim miejscu pojechalabym na ip albo chociaż jak masz możliwość że swoim ginem się skontaktuj.

Dziewczyny,wszystko mnie swędzi :-( ale w pn miałam badania m.in wątrobowe i wyszły ok więc cholestaza odpada prawda? :-\

Paolka ja na Twoim miejscu pojechalabym na ip albo chociaż jak masz możliwość że swoim ginem się skontaktuj.

Dziewczyny,wszystko mnie swędzi :-( ale w pn miałam badania m.in wątrobowe i wyszły ok więc cholestaza odpada prawda? :-\

moze uczulenie na cos? truskawki? proszek do prania lub plyn? mozesz wziac jakas tabletke na alergie?

Gotadora, tako to już wypas bo można w każdym kierunku i jak się chce przekładać siedziska, ale dla mnie za szeroki, nie zmieściłby się w drzwi :baffled:

Multimama wiem ale mi chodziło o to żeby mieć je przodem gdyby na przykład wypadł smoczek to nie muszę specjalnie przechodzić do przodu tylko wyciągam r ekę i smok do buźki :-D wiem za wygodna jestem, dlatego skreśliłam zooma który od samego początku był moim faworytem

Paolka ja bym zadzwoniła do gina a jak nie to IP

Ineska ja tam na wymiary nie patrzę, każdy maluch rozwija się inaczej i skoro lekarz mówi, ze jest ok to jest :tak:

Gloriane :baffled: może rzeczywiście jakieś uczulenie....ja tak miałam w tamtym tyg, ale to od słóńca było, bo troszke słońce mnie chyciło na rękach a potem swędziało, ale przezło.

reklama
Bibiana i dobrze,że jesteś wygodna:-)wózek to ważna sprawa.A zenia to i mnie zastanawia,od rana szukam jakiegoś znaku życia.Ma ktoś do niej numer telefonu jakby coś?

Do góry