reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Bibiana, Zenia Dzięki za pomoc:-) Wysłałam męża po wapno i zaraz się uraczę:tak: Czy tak czy siak i tak w pon idę na badania więc się okaże co i jak, zatem nie popadam w histerię:cool:

Bibiana, najwyraźniej coś zaczyna się dziać ale jeśli niebolesne i nieregularne to narazie bez stresu chyba?

reklama
Gloriane myslę, że jakby była to cholestaza to już by w poniedziałek wyszło w badaniu, bo tak biorąc na chopski rozum to objawy choroby zawsze wychodzą później niż sama choroba, ale mogę się mylić....

Ja w nocy miałam mocniejsze skurcze, niby nie takie bolące, ale obudził mnie ten skurcz, brzuch twardy jak skała i tak parę razy z rzędu....oby jeszcze z tydzień wytrzymać....

Bibiana też miałam taką jedną noc z ponad tydzień temu... ale to był jednorazowy "wyskok" i już potem cisza :sorry: mam nadzieję, że u ciebie było to samo

multimama nie zostawiłam, ale mam namiary na Agate_K i Margo także jak co to one dadzą znać, albo mój M da znać więc będziecie wiedzieć :-D a ty któreś numery dziewczyn wzięłaś? czy chcesz mój żeby dać znać w razie czego?

Ostatnia edycja:
Zenia nie zostawiałam i nie brałam bo wydawało mi się to takie odległe w czasie:-)Jeśli możesz to wyślij mi swój na priv to w razie czego będziecie na bieżąco:-)Bo przecież mam w planie urodzić jutro:tak:

Gloriane tak na razie bez stresu :tak: choć cały czas wypatruje czy czop nie odchodzi lub coś podobnego, cały czas czuję mega zmęczenie, a pamietam że przed pirwszym porodem tez tak miałam, no lae mam nadzieję, ze to jeszcze nie to :-D

Zenia oby to była jednorazowa noc, choć dziś parę razy miałam takie mocniejsze skurcze przy których musiałam sobie pooddychać głęboko, ale były 4 pod rząd i na tym koniec.

Dziewczyny w Lidlu od poniedziałku bedą pampersy w promocji za 29.99 ale nie ma w ofercie tych najmniejszych tylko te od 4 kg, ale i tak warto kupić :tak:

Paolka808
to te foteliki kupiłam je na tej aukcji 2 tyg temu (na zdjęciach nie ma osłonek na pasy i wkładek redukcyjnych ale sa w komplecie) FOTELIK "nosidełko" ABC ZOOM 2-szt. (3360629254) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a codo wagi maluchów mój gin ma bardzo kiepskie USG i za teraz w czw.mam USG w poradni genetycznej przyszpitalnej na NFZ na extra sprzęcie i tymi wymiarami chciałam się sugerować i chwalić... u mojego było 254 i 296, no i on widział 2 dziewczynki :p ale sam uprzedził że wszystko takie malutkie mają i kiepski sprzęt do tego ma :) wiec ja jestem i tak za chłopcem i dziewczynką których nam orzekł inny lekarz w 16tc

Mnie męcz troche zgaga i ostatnio zaczęło mnie boleć krocze podczas chodzenia :zawstydzona/y:Też tak miałyście? W poniedziałek wizyta wiec zobaczymy, twardnieje mi też brzuch z 2 razy dziennie wiec dużo leże. Dzisiaj dzieciaczki mi już strachu napędziły bo ruchów od rana nie miałam, ale wieczorem o sobie przypomniały. :)

Bibiana u mnie 18tego otwierają nową biedronkę a przy otwarciu biedrony zawsze cena promocyjna na pieluchy i wtedy mam zamiar się nieźle zaopatrzyć :-)
Justynia życzę Ci parki :tak:
Mnie męcz troche zgaga i ostatnio zaczęło mnie boleć krocze podczas chodzenia :zawstydzona/y:Też tak miałyście? W poniedziałek wizyta wiec zobaczymy, twardnieje mi też brzuch z 2 razy dziennie wiec dużo leże. Dzisiaj dzieciaczki mi już strachu napędziły bo ruchów od rana nie miałam, ale wieczorem o sobie przypomniały. :)
Te krocze to mnie już tyle czasu męczy, że nie pamiętam kiedy to się zaczęło :dry: i krocze w sensie tam mięśni/ściegien jakby się rozciągały jak to jedna dziewczyna określiła jakby ktoś cię na pal nabijał :-D i kości też także normalka.... troszkę duży ciężar ci tam uciska :sorry2: Lekarka mówiła, że mi nic na to nie pomoże... ale ja wyczytałam, że pomaga żelatyna i galaretek duuużo jadłam i nie wiem czy one czy placebo ale pomagało dosyć :sorry2:
&&&&&& za jutrzejszą wizytę :) daj znać po jak się dzieciaczki mają :)

Od dzisiaj SEX!! :-D

Zenia gratulacje 37tc!!!!!!!!!!! :-D:-D ale to zleciało i zazdroszczę sexu :zawstydzona/y:ja to dopiero skorzystam po połogu juz mam obiecane przez męża :-D

No to jak się zapowiada otwarcie biedronki to jak najbardziej kupuj pewnie pieluchy będą za 22 zł, mi mąż kupił Dady ale te od 4 kg :baffled: więc muszę go wysłać po te maciupkie, bo tych małych mam tylko jedną paczkę.

Dziś w nocy kolejne skurcze :confused: i do tego non stop na siusiu, już myslałam że urodzę, ale na szczęście już się uspokoiło:tak:

Multimama, a Ty jak??? dziś masz rodzić hehe

multimama2
rodzisz?? czy wywołujesz poród hehe

fajna cena małych 1 pieluch jest w rossmanie nie wiem czy dalej są ale były po 10,99 :) z 11,99 :p ale jak się ma kartę rossne zawsze jest parę groszy mniej :) napewno taniej na szt. wychodziły jak dady

reklama
Do góry