reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Zenia nie wypuszczą Cię do domu, bo skurcze masz nieregularne i akurat w danej chwili na ktg nie wyszły, a powiesz że miałaś nad ranem takie bolesne (mi lekarz powiedział, że jak będę mieć skurcze bolesne to mam od razu do szpitala jechać) a uwierz mi że ze szpitala Cię nie wypuszczą,
Albo tak jak Justynia pisze, że nie czujesz ruchów, albo że słabiej je czujesz, a do domu nie mogą odesłać.

Szpital nie udowodni Ci, że nie miałaś skurczu np godzinę temu.

reklama
Zgadzam się z Bibianą, jak byłam na patologii to do mojego pokoju co najmniej dwie dziewczyny w wysokiej ciąży przyszły ze skurczami, których KTG nie wykazywały a mimo to z IP skierowali je na oddział i do domu nie puścili.

Ja tez sie zgadzam ze jesli nawet na ktg Ci skurczy nie wykryja to do domu nie odesla zwlaszcza ze to blizniaki:-)
A ja mam pytanie. Z rok przed zajsciem w ciaze okazalo sie ze mam kamyka w woreczku i czesto mialam bole. Jak zaszlam w ciaze odpukac zadnego bolu nie bylo,nie wiem tylko czy mam poinformowac mojego lekarza ze mam takie cos?czy to jest istotne? Sama juz sie zakrecilam w tej sprawie:-)

Cześć dziewczyny,

Polka ja myślę,że powinnaś powiedzieć a lekarz zadecyduje, czy jest to istotne czy nie, ale wydaje mi się,że lepiej aby wiedział.

Mi dziś dr powiedział,że w poniedziałek mam usg - już wpisane jest w moją rozpiskę i jak nadal będzie good to do domu leżeć :-)

Polka pewnie, ze lepiej powiedzieć lekarzowi :tak:

Gotadora to oby było dobrze :tak: zawsze lepiej leży sie w domu niż w szpitalu.

A ja wczoraj w końcu zamówiłam wózek :-D już nie mogę się doczekać jak przyjdzie....

reklama
Ja jak już chciałam jeden obok drugiego to zastanawiałam się nad tym co ma Zenia X-lander, tylko, że chciałam aby maluszki jak bedą jeszcze w gondolkach to były twarzą do mnie i po wielu poszukiwaniach trafiłam na ten, mam nadzieje, że się sprawi dobrze :tak:

Do góry