reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Muszę się wygadać bo jestem wkur***** na maxa!! Ani jednego skurczu na KTG zero null!! USG mi nie zrobiła bo i po co jak już się nic nie zmienia? ;] Dzieci nie mają zamiaru wyjść kompletnie! Szyjka miękka jak zwykle i 3cm ma jak zwykle! Nic się nie skraca :baffled: i jeśli mi się akcja nie zacznie sama to CC się robi dopiero w 39tc wg procedury :baffled: Zdrowa jestem nic mi nie dolega dzieciom nic nie zagraża BRAK WSKAZAŃ DO WCZEŚNIEJSZEGO CC :wściekła/y::angry::crazy: a że mi ja nie umiem sie położyć nawet na plecach bo mi brzuch tak gniecie flaki, czy że nawet po domu muszę chodzić w pasie ciążowym bo mi kręgosłup już nie wyrabia no i że mi sie skóra rwie na brzuchu i wysiadam psychicznie to też jest NIC? ;( 39tc i pogadane :baffled:
jedynie co mi pozostaje to sex ;] no więc teraz będzie sex... duuuużo sexu może to pomoże choć.. jeśli mam organizm po mojej mamie to bez oksytocyny mi się pewnie akcja sama nie zacznie :baffled::baffled:

gotadora na pewno Cię tylko tak straszą a puszczą jeszcze do domku :) będę trzymać kciuki za to :)
gloriane weź coś koniecznie osłonowego na żołądek bo się wykończysz ;/
Paolka gratuluję parki :-) ja mam zdjęcia 4d z usg z 20tc i widać twarzyczki tylko takie mocno wychudzone jeszcze

Zenia dziwna ta Twoja lekarka :baffled: jesteś juz tak daleko więc wydaje mi się ze usg powinna zrobić przynajmniej po to aby zobaczyć jak wyglądają łóżyska.... ja leżałam w 3 różnych szpitalach i w każdym mi mówili, ze max do 38 tc będą trzymać i to pod kontrolą szpitalną, bo bliźnieta szybciej są przygotowane na świat niż jeden dzidziuś i czasem może być to dla nich niebezpieczne, a powiedz mi będziesz rodzić w szpitalu gdzie ona pracuje, bo jak nie to zawsze możesz pojechać do szpitala i że niby masz skurcze, położą Cię na oddział i zdecydują co zrobić.

Gotadora, myślałam że ten lejek to to samo co rozwarcie wewnętrzne :zawstydzona/y:

Paolka gratuluje parki :-)

zenia bidulko to nie fajnie,kurcze jak byś miała się jeszcze do 39tygodnia męczyć,bierz się za męża i może podziała,życzę Ci tego z całego serca!Wiem,że ciąża to szczęście ale bez przesady,jeszcze jak się tylko męczysz to nie jest przyjemne.Trzymam kciuki żeby się coś ruszyło szybciej!!!Trzymaj się:-)

Hej dziewczyny!
Paolka gratuluje parki:-)
Zenia wspolczuje ogromnie,pod koniec to nic przyjemnego dzwigac taki ciezar,Twoja lekarka nawet nie planuje Cie klasc juz do szpitala a moja znowu odwrotnie zebym byla pod obserwacja bo jak Bibiana pisala z blizniakami niby akcja postepuje szybciej.
Gotadora trzymaj sie tam mnie tez straszyli ze zostane do rozwiazania a po tyg wypisali z lekami do domu, tylko ze ja nie mialam rozwarcia ale trzymam &&&&

Polka a z jakimi lekami?

Zenia o jejku, to się pomeczysz, no ale przynajmniej seks to nie powinien byc męczący, a wręcz odwrotnie - trzymam kciuki, aby zadziałało &&&&

Gotadora u mnie skurcze na ktg wychodzily i dostalam fenoterol i staveran i w domu jak leze to tez czasami czuje jak mi brzuch twardnieje na chwile ale w ogole nie boli i uwazam ze skoro jest jak jest to nie musze juz w przyszlym tyg klasc sie do szpitala i lezec tam jeszcze 2-3 tyg jak moge w domu no ale zobaczymy co ta moja lekarka postanowi...

Bibiana no też właśnie myślałam już, że jeśli akcja się nie rozwinie w przyszłym tyg to żeby coś zacząć symulować i iść do szpitala. Ale co symulować? SKurcze? zaraz podłączą do ktg i powiedzą że nie ma i mnie odeślą?
Moja lekarka ma urlop od pon 2tyg więc gdybym nawet do tego szpitala poszła to jej nie ma

I co ja mam robić?? Pójść prywatnie do innego lekarza się coś dowiedzieć? Ehhh jeszcze zapytam ciotki mojego M która jest "szefową" położnych, ale kurcze z drugiej strony głupio sie mi jej pytać co tu zrobić żeby wywołać poród jak jej córka miała termin tak samo jak ja na sierpień tego roku i urodziła dziecko w 20tc no i lekarze nawet nie próbowali ratować :-(

Zenia hehe kto by pomyślał że w ciąży bliźniaczej można taki problem mieć... ;-) a tak serio to ja jednak zaryzykowałbym z pojechaniem na ip że "skurczami" nawet jak nic nie wyjdzie to nie wiem czy tak łatwo puszcza na wolność ciężarówkę podwójna w 37 tc. Jeśli mi uda się doczekać to sama tak zrobię. Bo widzisz mój gin i pod tym względem do Twojego podobny :-\

A ja mam nadzieję że jeszcze z co najmniej 2 tyg dan radę,jak tak to we wt idę do lekarza i jeśli wszystko będzie ok to w środę farbuje włosy a w czw idę do kosmetyczki się ogarnąć ;-) tak więc daje sobie jeszcze 5 dni rygorystycznego leżenia :-) oby się udało :-)

reklama
Do góry