reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

magda b - ale wielkie te Twoje szkraby! Czym Ty je karmisz? ;-) No i szybko do szpitala sie wybierasz, szybciej niż ja. Eh, tez bym tak chciała!
heheh czym je karmie?? nie wiem...:-D nie jem dużo... przybyło mnie jakieś 15kg! ale to że one takie duże to pewnie też dlatego że i ja i mój mąż byliśmy dużymi dziećmi (ja 3,95kg, mąż 4,15kg) wieć to może też dlatego:-)
a Ciebie kiedy wysyłają do szpitala?

reklama
magda b - mnie gin chce w szpitalu widzieć dopiero 26-27 stycznia :( Ja czuję, że nie dotrzymam do tego czasu. Boję się, że coś przegapię, jakieś objawy i nie trafię do szpitala na czas w razie gdybym zaczęła rodzić wcześniej. Lubię mieć takie rzeczy zaplanowane i pod kontrolą, a nie zostawiać wszystko na zywioł. Jeszcze mi mój gin wyjeżdża na ponad tydzień miedzy 8 a chyba 17 stycznia. Same radości.
No i ja na plusie mam do tej pory 16kg, a w pasie 123cm.

Magda B ten czas szybko minął, ciekawe która z nas pierwsza sie rozpakuje. |Mysle ze gtez do tego czasu wyladuje w szpitalu, tylko mysle ze jak nic nie bedzie sie dzialo to beda czekac. Zobaczymy.

KOchane dziewczynki ponieważ rozpisałyście się na temat ciuszków, kosmetyków i ogólnie wyprawek, to ja mam pytanko. Powiedzcie kupujecie od razu 2 łóżeczka?? Pytam bo konsultowałam się ze znajomą która ma bliźniaki i ona mówiła że na początku wystarczy spokojnie 1 łóżeczko i do 3-4 miesiąca nie ma zupełnej potrzeby na 2 oddzielne...Co sądzicie??

my kupiliśmy dwa i dwa stoją już złożone:-D Pomyślałam że i tak będzie trzeba za jakiś czas kupić drugie więc załatwiłam to za jednym zamachem. Ponadto czytałam opinie bliźniaczych mam, że i owszem prze pierwszy miesiąc dzieci mogą sobie spać razem, ale potem zaczyna się wiercenie, wkładanie palców do oka, ucha i takie współspanie nie jest już możliwe:-D

Ponadto czytałam opinie bliźniaczych mam, że i owszem prze pierwszy miesiąc dzieci mogą sobie spać razem, ale potem zaczyna się wiercenie, wkładanie palców do oka, ucha i takie współspanie nie jest już możliwe:-D

I może skończyć się tak :) Miłego oglądania :)
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=FY4hE09JkDE"]YouTube- Twin baby girls[/ame]

iws - super filmik... już się nie mogę doczekać jak moje dziewczynki będą sobie leżały w łóżeczku:-)\

magda b - mnie gin chce w szpitalu widzieć dopiero 26-27 stycznia :( Ja czuję, że nie dotrzymam do tego czasu. Boję się, że coś przegapię, jakieś objawy i nie trafię do szpitala na czas w razie gdybym zaczęła rodzić wcześniej. Lubię mieć takie rzeczy zaplanowane i pod kontrolą, a nie zostawiać wszystko na zywioł. Jeszcze mi mój gin wyjeżdża na ponad tydzień miedzy 8 a chyba 17 stycznia. Same radości.
No i ja na plusie mam do tej pory 16kg, a w pasie 123cm.
O rany! tak późno... masakra...ale oczywiście jak dotrwasz do tego czasu to będzie super dla dzieciaczków:-) noo i z tym wyjazdem to Cię nieźle urządził... mój gin powiedział, że nigdzie nie wyjeżdża i jest pod telefonem jakby co... i że napewno on będzie robił mi cc:-)
heh ja też się boję, że nie zauważę czegoś ważnego, ale koleżanki mi mówią, że nie da się niezauważyć np. jak wody odejdą:-p

Magda B ten czas szybko minął, ciekawe która z nas pierwsza sie rozpakuje. |Mysle ze gtez do tego czasu wyladuje w szpitalu, tylko mysle ze jak nic nie bedzie sie dzialo to beda czekac. Zobaczymy.

noo minął szybko jak cholera! noo ciekawe która będzie miała pierwsza dzieciątka przy sobie:-) mi gin powiedział, że nie będziemy czekać aż się samo coś zacznie dziać "bo po co mnie stresować":-)

Powiedzcie kupujecie od razu 2 łóżeczka?? Pytam bo konsultowałam się ze znajomą która ma bliźniaki i ona mówiła że na początku wystarczy spokojnie 1 łóżeczko i do 3-4 miesiąca nie ma zupełnej potrzeby na 2 oddzielne...Co sądzicie??

My kupiliśmy odrazu 2 łóżeczka 120x60cm. Myślę że na początku dzieci będą częściej w jednym łóżeczku niż oddzielnie, ale już kupiliśmy 2 i napewno jak się urodzą to mąż złoży odrazu 2 łóżeczka:-)

witajcie dziewczyny:-)
Ale sie ciesze ze znalazłam takie miejsce gdzie mozna porozmawiac z przyszłymi mamami bliźniaczków :))):-D

reklama
Do góry