reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

iza8 witaj, miejsce jest fajne dużo świetnych rad,pomysłów i super kobitki, zobaczysz jak czas leci, Ja byłam w szoku jak w 6tyg. dowiedziałam się o bliźniakach a dziś już 28 ty.zaczynam, nawet się nie obejrzysz:-)

co do łóżeczek ja tez kupię 2, moje dzieci teraz mimo,że są w rozdzielone próbują się zaczepiać, więc podejrzewam,że będą się zaczepiać, na początku będę starała kłaść je razem tzn. obok siebie, żeby czuły wieź tak gdzieś czytałam w mądrej książce o bliźniakach, zastanawiam się jak będzie ze spaniem, czy mąż wyląduje na kanapie w gościnnym, obiecuję sobie,że nie, ale różnie bywa

filmik fajny

uciekam, spokojnej nocy kobitki, idę leżakować i latać po kanałach, mąża na "Avatarze" na męskim wieczorze, zresztą Ja bym i tak nie wysiedziała już w kinie przez 160minut, a nie będę łazić jak opętana...

reklama
Hej!!!
U mnie jak zwykle bez zmian.fajnie dziewczyny macie.prawie większość z Was juz na wypakowaniu.Życzę Wam wszystkiego dobrego i dużo szczęścia z Waszymi maleństwami.Ja jeszcze muszę trochę poczekać.
Od dłuższego czasu też mam problemy z spaniem.Jak zasne to niby ok, ale często budzę sie koło 3 i do rana nie mogę już spać.A co to bedzie później:-(

Witam Izę.Widzę,że w końcu ktos dołączył z początkującą ciążą jak ja.Ja jestem w 11 tyg.Termin mam niby na 25 lipca, ale zapewnie bedzie to szybciej.

yenefer a to u Ciebie dwie córcie będą jak skserowane :-D w sumie mój dr też co wizytę mówi co innego - w środę zanim zbadał mnie oznajmił, że wypisuje i skierowanie do szpitala, tak na trochę chociaż aby mnie poobserwowali bo c. bliźniacza, po badaniu szyjki jedna zmienił zdanie, ale przestrzegał, że to skierowanie dostanę na wizycie kolejnej - 13 stycznia, bo to 30 tc, najwyższy czas na poobserwowanie ciąży.... ciekawe co powie tego 13 stycznia ;-) Tak mi tez dr mówił, że 36 tc w przypadku c. bliźniaczej to dobry czas, dzieci nie mają wpisanego wtedy wcześniactwa radzą sobie z oddychaniem itd.

magda_b ale ja wiem, że Twoje dzieci ważą teraz mniej :tak: podałam przykładową wagę jaką osiągną za te kilka dni i jak dojdzie od cc ;-)a Twoje ile ważyły w tym czasie, tzn w 28tc? Brzusio uroczy zwłaszcza z tymi ozdobami :-D

malakurka no to czekamy na męza i wyniki.... a co do łóżeczka - u nas będą dwa od razu, bo w końću przecież przyjdzie czas, że Małe będą sypiać oddzielnie z powodu brkau przestrzeni, jka już kupujmey łóżeko jedno i komodę z przewijakiem z danej serii to i drugie kupimy łóżeczko, oba mamy zamiar rozłożyć, a życie pokażę czy początkowo będą spały razem czy osobno. Myślę, że jakby jendo np katarzyło to lepiej aby spało osobno, i wydaje mi się, że od początku jednak będziemy kłaść osobno :tak:

iws u mnie pełno na piersiach rozstępów :wściekła/y: a filmik - przesłodki!

moira ja po przygodach z krwiakiem postanowiłam poszukać lekarza we własnym mieście - nie jestem z Katowic, i w ten sposób od 10tc jestem pod opieką lekarską w moim mieście, od razu zaczęłam chodzić na wizyty do dr, który pracuje w szpitalu gdzie będę rodziła :tak: a mogłabyś mi powiedzieć, kiedy najwięcej przybrałaś? Boję się, że najgorsze to jeszcze przede mną. A tu już tyle na wadze jest :baffled:

iza8 witaj na forum :-) no wiesz, zleci Ci sama zobaczysz! Mi też początek ciąży bardzo się dłużył a teraz zaraz 30tc będzie a od niego juz niewiele zostanie do porodu. pomyśl, że za chwilę będziesz miała połówkę ciąży a po niej już z górki :-)

Gosia napisałaś: "ja dzisiaj zaczynam 28tc" a nie powinnaś raczej: "dziś kończę 28tc"? Jutro wszak będziesz miała na suwaczku 28tc i 1 d, co w rezultacie daje początek 29tc:tak:

ttolaa ja na tym etapie ciąży spałam jak zabita :tak:

magda_b ale ja wiem, że Twoje dzieci ważą teraz mniej :tak: podałam przykładową wagę jaką osiągną za te kilka dni i jak dojdzie od cc ;-)a Twoje ile ważyły w tym czasie, tzn w 28tc? Brzusio uroczy zwłaszcza z tymi ozdobami :-D

hehe myślałam że Ci się źle doczytało z tą wagą:-)
w 28tc to nie wiem... ale mieliśmy w 31tc badanie genetyczne i ważyły 1760g i 1840g:-)

Oki piszę szybko bo jest mąż, są więc i wyniki...
Glukoza:
na czczo 72,12mg/dL
obciążenie 75g 123,65mg/dL

KObitka w przychodni mężowi powiedziała ,że oki więc chyba oki zresztą jutro wizyta to skonsultuję z moją gin... HMMM też tak macie że na wizytę czekacie i się cieszycie że znów już zobaczycie swoje maleństwa?? Ja się za każdym razem raduję mimo że nigdy nie wiadomo co się usłyszy...

AAA filmik z noskiem rewelacyjny, pośmiałam się przynajmniej, choć przez moment się zastanawiałam kto tak długo pozwolił sobie nagrywać?? Mamusia czy tatuś dzieci?? Sądzę że to nie polskie dzieci, no ale to takie moje przemyślenia...
Buziaki laseczki
Napiszę jutro po wizycie co i jak
trzymajcie się dzielnie

to dziewczyny w noc sylwestrowa:) pelne 27 tyg.
IZA8 witaj na forum.bardzo tu u nas milo. ledwo sie wylogowalam a dziewczyny juz 4 strony naprodukowaly do czytania;)

Ostatnia edycja:
magda b - ja się martwię, bo mam Streptococusa Agalactiae - taka paskudną bakterię, której nie moge sie pozbyć i która może byc niebezpieczna dla dzieci przy porodzie. Jak wody mi odejdą to jest ryzyko, że dzieci się tym zarażą. Strasznie się tego boję. Mój gin niby daleko nie jedzie i jakby cos to mam dzwonić a on postara sie przyjechać, ale kto to wie czy zdąży?

iza8 - witaj na wątku :-) Fajnie że jest nas coraz więcej :-) Jak chcesz mogę umieścić Cie na naszej liście na I stronie wątku - podaj tylko w którym dokładnie tc jesteś?

ttolaa - czas zleci Ci jak z bicza trzasnął, zobaczysz. Nawet sie nie obejrzysz jak będziesz taka pękata, że z trudem będziesz sie ruszać. Korzystaj ile sie da ze swobody :tak:

iza - ja najwięcej przybrałam na wadze chyba właśnie w tym czasie, w którym aktualnie jesteś Ty. Wcześniej waga mi stała w miejscu, gdzieś do 5 miesiąca, a teraz przez ostatnie 5 tyg też niewiele posuwa się naprzód. Dobrze Ci, że masz gina ze szpitala w którym będziesz rodzić. Ja musiałam za ginem iść do takiego szpitala, którego wogóle nie znam, a i tak wcale nie jest powiedziane, że mój gin mnie rozwiąże.

malakurka - wyniki wyglądają na dobre :-) Dobrze, że masz to juz za sobą. Co do oczekiwania na wizyty to zwykle mam tak, że jak się denerwuję to wszystko okazuje sie byc potem ok. A jak podchodzę na luzie to zwykle wychodzę z gorszymi wiadomościami. To może głupie, ale serio tak mam i ostatnio już na wszelki wypadek się sztucznie denerwuję, żeby potem okazało się, że wszystko jest ok. Chyba nienormalna jestem, a przez tą ciążę to już całkiem na mózg mi padło.

Pauli - super fotka i sliczny brzusio! Już nieźle zaokrąglona jesteś :-)

Motylicaja - ale Ci fajnie - zazdraszczam tego spanka! A co do kolegi to życzę powodzenia - oczywiście o ile odwzajemniasz jego uczucia :-)

motylicyja no to co? chyba mam gratulować :-Dchyba, ze to zakochanie niepożądane :szok::-)

troszke to zadmatwane....wsumie sie ciewsze tylko ON nie mieszka w KRK.....taka milosc na odlegos to nie wiem czy istnieje....
Zostawić Was na chwile same i już szalejecie... tyle stron do przeczytania:-)

My już po wizycie:-):-) szyjka nie zmienila się od wyjścia ze szpitala, nadal zamknięta! Dziewczynki ok... aż się lekarz zdzwiwił że takie duże... powiedział że jedna będzie ważyć ok. 2,5kg a druga troszkę mniejsza 2,3kg:szok: jeśli chodzi o ból spojenia to powiedział że to uciski głowek i jakby bardzo bolało to mogę sobie no-spę wziąść!! ale dzisiaj już jest lepiej! powiedział że pewnie wole leżeć w domu niż w szpitalu więc na szczęście jestem w domu! Ale najlepsze jest to że MAM SIĘ ZGŁOSIĆ DO SZPITALA 11.01.2010!!!!!!!! i po 2-3 dniach robimy cc:szok::szok::szok: zaczynam się tego bać...

i super....Pare dni i beda dzidzie na swiecie...:tak::-)
Hej kobietki;-)Za bardzo byłam zadowolona z tego dobrego samopoczucia:)Właśnie wzięłam kąpiel i jeśli bóle nie ustaną jadę do szpitala:-(Są nieregularne i bardziej takie kolkowe ale czuję straszne parcie na odbyt.Wolę dmuchac na zimne.Do tego jest mi niedobrze.Na dodatek moja starsza córka dostala OSPY.Dobrze,że ja miałam w dzieciństwie.Lekarz mówi,że nic mi nie grozi:szok:Pozdrawiam i trzymajcie kciuki:tak:

a twoja corcia ile ma lat??

dziewczyny macie piekne brzuszki....:tak::tak::-):-)

a ja juz wykapana i jak zwykle do kompa siedam

A u mnie co...dzis od rana humrek mialam super ale ok.17 sie popsol...bo zadozwnilam do mamy Piotrka i z zapytaniem czy jutro mam przyjsci do Piotrka i na ktora...A ona mi mowi ze Piotrus...w szpitalu...w Czestochowie....
rycze_smarkam.gif
rycze_smarkam.gif
bo dostal zapalenia krtani...i zaczol sie dusic...(bo on wczorja z Warszawy wracal ze chrztu kuzyna) Okropnie sie zmartwilam ta wiadomoscia....i Kurcze zal mi malego....teraz widze jak ja sie do niego przywiazalam...
frown.gif
ehhehe...

ewus2090 - zaraz Cię dopiszę :) Podaj mi tylko dokładnie w którm tc jesteś? Równo 15?

iza, martyna - ja też po IVF. Dokładnie po ICSI. Też podchodziłam w Invimedzie w Wawie. Prowadził mnie pan dr i bardzo chciałam żeby prowadził moją ciążę, ale ciężko dojeżdżać do Wawy z Kraka w moim stanie.

magda b - ale wielkie te Twoje szkraby! Czym Ty je karmisz? ;-) No i szybko do szpitala sie wybierasz, szybciej niż ja. Eh, tez bym tak chciała!

Moniora - trzymam kciuki, żeby bóle minęły. Ale jak cos to Twoja ciąża jest juz na ładnym etapie i jakby teraz doszło do porodu, to dzieci sa już bezpieczne

malakurka - ja kupiłam dwa takie same łóżeczka, ale wietrzy sie póki co tylko jedno i to jedno będę na poczatku używać. Dopiero jak dzieci podrosną to wyciągniemy drugie i przeniesiemy do ich pokoju. W naszej sypialni zmieści się co najwyżej jedno.

iws - może smaruj brzusio jakimś kremem? Może to choć trochę powstrzyma ich powstawanie? Ja też niestety mam rozstępy choć smarowałam się od 4 miesiąca. Podobno taka juz moja uroda i już.
Tak.dziś 15 i jeden dzień:)
i idziemy sobie po południu do lekarza:)

reklama
witajcie
u mnie noc w miarę,byłam jakaś nagazowana, miałam męczące wzdęcia, zastanawiam się czy można pić Espumisan

dziś dalej zimno i brzydko

postanowiłam na weekend zacząć zakupy, chyba już pora

co do wizyt ja zawsze mam steres jak przed egzaminem siedzę przed gabinetem i zmawiam zdrowaśki,żeby wszystko było dobrze,moją nie dogodnością jest to,że muszę na usg umawiać się na inny termin bo jest w szpitalu, więc stres podwójny,wizyta jutro mam nadzieję,że będzie ok., a będzie bo musi być

miłego dnia, postaram się zaglądać choć mam tyle prasowania,że hej

wczoraj mówili,że rodzi się dużo dzieci, szczególnie na Karowej mają problem z przyjęciami, panie leżą na korytarzu, któraś wspominała o tym szpitalu, że rodzą kobiety z wyżu rocznik 80-84 i to prawda jak popatrzę na około, gdzieś czytałam,że w 2008r. urodziło się prawie 10tyś, par bliźniąt, oj w tym roku zawyżymy średnią

a propos zakupów, kupiłyście już koszule? nie wiem która jest lepsza, dla karmienia bliźniaków wydaje mi się pierwsza,zakładając,że będę miala pokarm, bo slyszałam,że malo która kobieta przy bliźniakach go ma
KOSZULA DO KARMIENIA M VIENETTA SECRET (865702217) - Aukcje internetowe Allegro
Koszula nocna, do karmienia, rozpinana roz. L (866288173) - Aukcje internetowe Allegro
MUZZY Bawelniana koszula nocna do karmienia ECRU L (847425224) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry