reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

witajcie
u mnie noc w miarę,byłam jakaś nagazowana, miałam męczące wzdęcia, zastanawiam się czy można pić Espumisan

dziś dalej zimno i brzydko

postanowiłam na weekend zacząć zakupy, chyba już pora

co do wizyt ja zawsze mam steres jak przed egzaminem siedzę przed gabinetem i zmawiam zdrowaśki,żeby wszystko było dobrze,moją nie dogodnością jest to,że muszę na usg umawiać się na inny termin bo jest w szpitalu, więc stres podwójny,wizyta jutro mam nadzieję,że będzie ok., a będzie bo musi być

miłego dnia, postaram się zaglądać choć mam tyle prasowania,że hej

wczoraj mówili,że rodzi się dużo dzieci, szczególnie na Karowej mają problem z przyjęciami, panie leżą na korytarzu, któraś wspominała o tym szpitalu, że rodzą kobiety z wyżu rocznik 80-84 i to prawda jak popatrzę na około, gdzieś czytałam,że w 2008r. urodziło się prawie 10tyś, par bliźniąt, oj w tym roku zawyżymy średnią

a propos zakupów, kupiłyście już koszule? nie wiem która jest lepsza, dla karmienia bliźniaków wydaje mi się pierwsza,zakładając,że będę miala pokarm, bo slyszałam,że malo która kobieta przy bliźniakach go ma
KOSZULA DO KARMIENIA M VIENETTA SECRET (865702217) - Aukcje internetowe Allegro
Koszula nocna, do karmienia, rozpinana roz. L (866288173) - Aukcje internetowe Allegro
MUZZY Bawelniana koszula nocna do karmienia ECRU L (847425224) - Aukcje internetowe Allegro
gosia ja sobie kupilam 2 szt wersji numer dwa, ktore tu wkjlejasz (czyli jak ta szara z rozowym) wiekszosc pan w szpitalu takie mialam;)

a ja zauwazylam, ze od 3 dni jakos popoludniami dziwnie sie czuje. strasznie zdezorientowana jestem, do tego wzrok mi sie w poludnie pogarsza, chodze jak krecik, bo mi sie wydaje ze ostrosci nie lapie. miala tak ktoras z was bo juz nie wiem czy sie do jakiegos internisty nie wybrac, gin chyba na to nic nie pomoze.

reklama
Witajcie w kolejny zimowy dzień... jak dobrze że nie muszę nigdzie wychodzić jak jest tak zimno:-)

Oki piszę szybko bo jest mąż, są więc i wyniki...
Glukoza:
na czczo 72,12mg/dL
obciążenie 75g 123,65mg/dL

KObitka w przychodni mężowi powiedziała ,że oki więc chyba oki zresztą jutro wizyta to skonsultuję z moją gin... HMMM też tak macie że na wizytę czekacie i się cieszycie że znów już zobaczycie swoje maleństwa?? Ja się za każdym razem raduję mimo że nigdy nie wiadomo co się usłyszy...

Glukoze masz w normie :-) ja miałam przy obciążeniu 50g 140 i lekarz powiedział że jest ok:-)
Daj znać jak po wizycie :)))
Ja przed każdą wizytą miałam stresa... i z niecierpliwością czekałam na słowa lekarza że wszystko jest ok:-)

to dziewczyny w noc sylwestrowa:) pelne 27 tyg
Pauli, świetnie wyglądasz... brzusio super... więc wykorzystaj jeszcze że nie jest mega ciążki i zrób zakupy itp. bo później to ciężko będzie nawet ustawić się do zdjęcia:-p

magda b - ja się martwię, bo mam Streptococusa Agalactiae - taka paskudną bakterię, której nie moge sie pozbyć i która może byc niebezpieczna dla dzieci przy porodzie. Jak wody mi odejdą to jest ryzyko, że dzieci się tym zarażą. Strasznie się tego boję. Mój gin niby daleko nie jedzie i jakby cos to mam dzwonić a on postara sie przyjechać, ale kto to wie czy zdąży?

ooo to niedobrze z tą bakterią... ja dzisiaj dzwoniłam do gina o wyniku posiewu z moczu i z pochwy i oba są jałowe:-) kurczę to jak to jest niedobre dla dzieci to powinien zakończyć ciążę zanim się zaczną objawy porodu! Trzymam kciuki żebyś dotrwała do powrotu gina z urlopu:-)

witajcie

a propos zakupów, kupiłyście już koszule? nie wiem która jest lepsza, dla karmienia bliźniaków wydaje mi się pierwsza,zakładając,że będę miala pokarm, bo slyszałam,że malo która kobieta przy bliźniakach go ma
KOSZULA DO KARMIENIA M VIENETTA SECRET (865702217) - Aukcje internetowe Allegro
Koszula nocna, do karmienia, rozpinana roz. L (866288173) - Aukcje internetowe Allegro
MUZZY Bawelniana koszula nocna do karmienia ECRU L (847425224) - Aukcje internetowe Allegro

Ja kupiłam koszulę MUZZY... i tego typu też piżamkę... mam nadzieję że dzisiaj przyjedzie kurier to dam znać czy jest fajna:-) odradzam koszulę z rozcięciami na piersi bo sie strasznie rozchodzi i cały czas biust wychodzi!!!! mam taka jedną i chyba ją wyślę do krawcowej żeby mi te rozcięcia zaszyła!!! masakra!

Hej bliźniacze mamusie obecne i przysłe:)
Mam na imie Justyna i jestem mamą 8,5 mies dziewczynek: Wiki i Gabi:tak: Fajne sa smerfetki ale ciezko bywa. Jak fajnie było jak siedziały w brzuchu...

Piszę bo mam na zbyciu kilka ładnych blixniaczych ubranek. Może któraś z was byłaby zainteresowana? Szczegolnie są widziane mamy kwietniowo-majowe bo i ubranka takie mam... Rampersiki, sukienusie itp. Fotki moge przesłąc na maila. Nie chce wielkich pieniędzy za te ubranka, chę poprostu się tego pozbyc bo nie mam dodatkowego magazynu na ciuszki;-) Dodam, że ubranka sa zadbane, czyste i u mnie w domu sie nie pali i nie ma zwierząt.
Mam tez 3 porządne staniki do karmienia, rozm ok 80 D

Pozdrawiam i chętni służe radami dla mamuś:)

mąża na "Avatarze" na męskim wieczorze, zresztą Ja bym i tak nie wysiedziała już w kinie przez 160minut, a nie będę łazić jak opętana...

Ja ostatnio wysiedziałam, choc małe dały popis wtedy :) Jak jesteśmy w kinie to zawsze nie pozwalają zapomnieć, że one też są obecne na sali :) Przykrywam je troszkę kurtką żeby nie było im za głośno :)

Cześc wszystkim. Wczoraj wróciłam z wizyty ale juz było późno więc nie chciało mi się pisać a dziś to widze że nieźle "napłodziłyście" stron :-).
Wszystko dobrze, najbardziej to bałam się czy szyjka się nie skróciła przez te święta i sylwestra ale naszczęście szyjka trzyma, twarda zamknięta. Zalecenia jak do tej pory czyli polegiwanie i leki. Następna wizyta 25.01 i to już chyba ostatnia:-D
Co do porodu to 12 lutego mam odstawić fenka (37tc) i jeśli dotrwam a gin wątpi to 17-18 luty wypisze mi skierownie do szpitala. Gdyby się coś działo to zaraz do szpitala. Wreszcie jakaś konkretna data na którą można czekać.
Co do urlopu lekarza to mój wyjeżdza ostatniego stycznia i wraca 12 lutego do Polski więc musze zaciskać nogi zeby się wcześniej nie rozłożyć bo będę zdana na siebie w szpitalu, ale jestem dobrej myśli. Ciekawe co z Anulką. Pozdrawiam i trzymam kciuki za mamusie na finiszu i za te troche dalsze tez:-)

madzia842 cieszę się,że wszystko ok., mam nadzieję na podobne wieści jutro:)

własnie analizuję listę wyprawki i poprostu jestem w szoku ile rzeczy potrzeba dziecku a co dopiero dwojga dzieciom:szok:

Napisał Gosia, bonus i gratis własnie analizuję listę wyprawki i poprostu jestem w szoku ile rzeczy potrzeba dziecku a co dopiero dwojga dzieciom:szok:

Oj trzeba, ja już dużo kupiłam, bo kupowałam po trochu wtedy portfel tego nie odczuwa, ale jeszcze kilka rzeczy mi zostały. podziwiam mamy, które czekają z zakupami ja nie dałam rady to takie przyjemne zakupy a im dalej tym ciężej wytrzymac w sklepach. Życze równie owocnej wizyty:-)

Ja podobny termometr kupiłam tylko tańszy na allegro, wydaje się fajny. W sekunde masz pomiar i z czoła i ucha i do tego jak go nie uzywasz to wskazuje temp. pomieszczenia

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!
Ale mnie dziś kręgosłup boli...
Ja jeszcze nic nie kupiłam...na majówkach już prawie wszystko mają...a ja nic...postanowiłam tak od lutego...chyba się jeszcze boję...

Do góry