reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
tygryz3
user-online.png
witaj :-)

AGATA pozdrów Monie i dawaj znać jak tam! :)
Youstta- kupiłam Mikado duet boston. Tu macie linka. W domu jeszcze fotek nie robiłam. Wózek Mikado Duet dla dwojga Warszawa (1939155697) - Aukcje internetowe Allegro
Ja też na -początku brania fenka czułam się jak naćpana. Biorę już z miesiąc a nadal ręce mi się trochę trzęsą ;).
Asiia- u mnie tylko na jednym USG było widać tę przegrodę. One siedzą faktycznie w jednym domku a przegroda jest bardzo cieniutka, ale teraz jesteś w najlepszym okresie do tego aby ją zobaczyć!
Enaflo- ja kupiłam dwa bardzo cieplutkie w rozmiarze 56 i na późniejszy okres narazie mam tylko jeden
większy.
Ja w tej chwili leżę i nie mogę się za bardzo ruszyć, bo co chwile mnie gdzieś kłuje. Matko, mam nadzieję, że jeszcze się nie sypię! Jutro wizyta na 19 30 :D.

asiia - a jak Ci robili usg to nie było widać tej przegrody? bo ze zdjęcia jej rzeczywiście w ogóle nie widać.. U mnie na usg genetycznym przegroda miała tylko 1mm ale b. wyraźnie widać ją było na monitorze, taka falbanka. Akurat zdjęcia z tego usg nie mam żeby porównać.. Usg nie jest szkodliwe, przynajmniej nie ma żadnych dowodów żeby były. Ja usg genetyczne miałam 2 jednego dnia - jedno o 9 rano, a drugie o 17, dlatego że trafiłam do nieudolnej pani doktor która stwierdził że jedno dziecko w ogóle nie ma przezierności i t patologia. Czym prędzej poleciałam do specjalisty..

no wlasnie nie bylo widac, mam 3 zdjecia z nastepnych usg i na zadnym zadnej kreseczki pomiedzy nie ma ,jutro bede u Polskiej ginekolozki to sie o wszystko podpytam :)

ja z synkiem w 32 tyg trafilam do szpitala z cholestaza ciazowa.. i jak mi robili usg to lekarz stwierdzil ze dziecko ma za duza glowe(mimo ze wczesniej ani na genetycznym w 12 tyg ani na tym pozniejszym nic takiego nie uslyszalam),i powiedzial ze to prawdopodobnie wodoglowie.. jeej jak ja wtedy ryczalam.. ;/ niewiem jak mozna tak bezpodstawnie straszyc kobiete w ciazy.. :o synek na szczescie urodzil sie zdrowiutki :) co prawda w 37tyg ale to raczej z powodu cholestazy..

Asiia- u mnie tylko na jednym USG było widać tę przegrodę. One siedzą faktycznie w jednym domku a przegroda jest bardzo cieniutka, ale teraz jesteś w najlepszym okresie do tego aby ją zobaczyć!

moze tak jak mowisz i wczesniej bylo za wczesnie by przegrode zobaczyc:) no ale zobaczymy jutro :)

Dziewczyny wrocilam od lekarza. z tego co powiedziala Moja Gp takie stawianie sie brzucha jest normalne :O , a ta pileczka co mi sie pokazuje to jest miesien... niewiem co o tym myslec.. najsmieszniejsze jest ze szukala 15 minut tego czy bija dzieciaczkom serduszka,po 15 minutach stwierdzila ze jednak idziemy zrobic Scan, a potem jednak jeszcze raz zaczela szukac no i znalazla.. i okazuje sie ze w tym miejscu w ktorym pokazuje mi sie ta pileczka to w tym miejscu sa dzieci.. nie przypuszczalam ze sa one az tak niziutko.
a co do reszty rzeczy to powiedziala jeszcze ze produkcja hormonow w ciazy blizniaczej jest dwa razy wieksza, no i dlatego robi mi sie to co sie robi..
ale jak szukala bici serduszek ,to od razu powiedziala ze wysyla fax do szpitala ze maja mnie lada dzien wziasc na usg i wszystkie badania.. takze zobaczymy ... staram sie myslec pozytywnie :)

reklama
Volka, też kupiłam wózek Mikado duet boston, mam nadzieję, że będę zadowolona.

Pozdrawiam Was dziewczynki, mało czasu i depresja :(

Do góry