Zgadzam się z koleżankami, moja testowa kreseczka była BARDZO blada już na 4 dni przed okresem, a tutaj popatrz - "lada moment" rodzę ;-)
Bóle brzucha są normalne na tym etapie, w końcu "coś się tam dzieje" w środku. Przynajmniej u mnie tak było, że brzuch pobolewał, chwilami nawet mocno... Co do innych objawów, możesz (ale nie jest to regułą!) odczuwać tkliwość piersi i/lub sutków, zwiększenie wydzieliny, nadmierną senność (u mnie na początku była BEZSENNOŚĆ nocna, a dnie mogłam przesypiać, co było dziwne...).
Skoro bierzesz lekarstwa, radziłabym się zgłosić na wizytę u lekarza, bo to bardzo istotne w przypadku ciąży! Jeśli jeszcze tego nie robisz, kup w aptece kwas foliowy i łykaj go już od dzisiaj. Jeśli chcesz mieć 100% pewności, czy to ciąża, możesz sama zrobić w najbliższym laboratorium badanie krwi BETA HCG na wykrycie hormonu ciążowego. Test ten jest najwiarygodniejszym z dostępnych, jego koszt w zależności od regionu to od 20zł do 40zł (zazwyczaj 25zł ;-) ). Na wynik czeka się zazwyczaj kilka godzin, maksymalnie dobę. Gdybyś wizytę u lekarza miała dopiero za kilka dni, możesz badanie BETA HCG powtórzyć po 2 dniach żeby zobaczyć, czy ładnie przyrasta wartość hormonu. Po jego poziomie można też w miarę precyzyjnie określić, który to dzień/tydzień ciąży. Z wynikami oczywiście do ginekologa
Powodzenia!