reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

Ewidentnie jest bladzioch:) Ale to chyba z wcześniejszych przytulanek:)Tydzień po stosunku test by raczej nie wyszedł:)
Powtórz test jutro rano z porannego moczu lub idź do laboratorium na test z krwi:)
Życzę powodzenia:)

reklama
Bardzo poprawiłaś mi humor :* ahh...życie jest piękne :* wiem ze muszę to oczywiście jeszcze sprawdzić u ginekologa i powtórzę test tak jak radzisz jutro rano ;) DZIĘKUJĘ!!

Witam.:-D:-D Przeczytała całe forum os samego początku, ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania, więc postanowiłam napisać!
Nie bardzo wiem od czego zacząć ale może od początku. :tak:Jestem mamą dwójki dzieci. Po drugim dziecku założyłam spirale ale po trzech latach czyli w lipcu tego roku zrezygnowałam bo zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko.:-) @ co miesiąc był ale żadnych rezultatów tzn jedna kreska na teście:wściekła/y:Moje cykle są bardzo nie regularne i teraz pojawił się problem dziś jest mój 44 dzień cyklu, @ nadal brak a na testach cały czas jedna kreska:no: to znaczy do ostatniego który wykonałam w 42 dc bo wydaje mi się ze coś tam jednak jest, albo nie ma tylko mi się wydaje. Sama nie wiem, ale gdzieś w środku czuje ze to ciąża czy możliwe jest żebym aż tak się myliła. Proszę opowiedzcie czy któraś z was miała podobną sytuacje , a jednak okazało się ze to ciąża.
Pozdrawiam ciepło.:-):-)

witam :) chciała bym się was poradzić bo mam problem ,a więc zrobiłam przed wczoraj (4dni przed spodziewaną@) test wynik ujemny po godzinie zerknełam jeszcze raz i dostrzegłam cień cienia drugiej kreski ,ale nie była ona tak gruba jak kontrolna i nie była różowa to był taki cień :) więc powtórzyłam ten sam test dziś (test to Vitam) i tak wynik odczytuje się do 5 min.ale po pięciu minutach była kreska gruba kontrolna a pole w obszarze kreski testowej zaróżowione to zaróżowienie obejmowało także obszar kontrolnej ,ale mimo to było ją widać , a po ok 7 min to zaróżowienie zniknęło tylko została druga kreska testowa:)) z tym ,że jaśniejsza od kontrolnej ,ale widoczna i różowa nie trzeba było tak jak przedwczoraj patrzeć pod światło by spokojnie ją zobaczyć ..porostu jest widoczna ,ale ciut bladsza ...nie wiem co mam myśleć czy któraś z was tak miała??

kamii150,ja test zrobilam w dzien przewidywanej @..i druga kreska byla strasznie slaba,na poczatku prawie niewidoczna a po paru minutach ,bardzo blada ale stanowczo jasniejsza od kontrolnej,bylam w ciazy ,poprosty zaszlam pare ni pozniej niz sie spodziewalam ,dlatego byla jeszcze slaba,a takze beta byly niewysokie...ale ciaza byla..wiec gratulacje...

wynik odczytuje się po 5 minutach, po godzinie test przesiąka i może być lekko widoczna 2 kreska, też tak miałam że po godzinie a nawet po paru dniach jeszcze przyglądałam się testowi. Najlepiej zrobić test z porannego moczu w dzień spodziewanej miesiączki, przynajmniej nie bedzie przykro że wcześniej była a teraz nie. Tam nawet gdzieś napisane na ulotce powinno być że po jakimś tam czasie test już nie jest wiarygodny i nadaje się tylko do wyrzucenia. ja tak miałam chyba w 2 testach i niestety zawsze @ przychodziła a test był po prostu przesiąknięty..

Nie udzielam sie tutaj wcale, przypadkiem trafiłam na Twój post i postanowiłam napisac bo ja tak miałam :tak: Zrobiłam test, wyszedł negatywny zostawiłam na pralce bo dzwonił tel, jak wróciłam po 15 min posprzatac był cień drugiej kreski. Przy powtórzonym tescie to samo, kreska była ale po czasie w jakim powinna sie pojawic. A dzis jak wiac 32 tc :-D Trzymam kciuki bo wg mnie to fasolka :tak: W ta strone rzadko kiedy testy sie myla. Powodzenia.

reklama
ja robiłam test 3 dni przed spodziewaną @. przez pierwsze 5 min nic się nie pojawiło więc wywaliłam test do śmieci. po jakimś czasie coś mnie tknęło i wyciągnęłam test ze śmietnika. była tam druga kreseczka - ledwo widoczna, ale była.... dzisiaj jestem mamusią :tak:
pozdrowienia i trzymam kciuki

Do góry