reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

Witam Was serdecznie dziewczyny :)
Staramy się z mężem o dzidzie.. Ostatnia miesiączkę miałam 4 lipca więc teoretycznie powinnam być już po @ ale praktycznie okres mam nieregularny. Jednak czuje i wszystko mi mówi że jestem w ciąży.. Jest jedno ALE: 3 testy wyszły negatywnie (jeden robiłam dzisiaj..). 19 sierpnia idę dopiero do gina ale chyba w nerwice wpadnę :] tak bym chciała zobaczyć te 2 krechy..
Słyszałam, że czasami testy wychodzą dopiero w 5-6 tyg. Ja bym miała dopiero 2-3 tydzień, czy to możliwe że test nie pokazuję ciąży choć na opakowaniu piszę "wykrywa 6-dniową ciążę"?
Buziaki

Kazdy test najlepiej robic w dniu spodziewanej miesiaczki lub nawe dzien albo 2 pozniej. Poziom hormonu bHCG jest rozny dla kazdej kobiety w kazdej ciazy.
bHCG zaczyna byc wytwarzana nie od zaplodnienia ale od zagniezdzenia, ktore w ekstremalnych przypadkach moze nastapic nawe 5-7 dni po zaplodnieniu. Dwa dni po zagniezdzeniu hormon jest wykrywalny... dlatego najlepiej robic test 14 dni po owulacji, nie wczesniej. :)

zycze szczescia!

reklama
Witam Was!
Jestem tu po raz pierwszy :D
Z mężulem staramy się o bobaska jakoś od roku- na początku przyjmowaliśmy to na luzie, jednak z czasem, gdy nic się nie działo i fasolki nie było widać zaczęlismy sie niepokoić. Aż do teraz. Ostatnia miesiączkę miałam 9 XII więc już powinna być następna. Od tygodnia wszystko mnie boli jak na okres, ale jakos go nie widać. Ostatnio i sikać cześciej chodzę. W pt zrobiłam test i... 2 kreseczki. Powtórzyłam w sobote i co? Też 2 kreski. Dziś ide do lekarza- mam nadz. że potwierdzi to o czym ja mysle już od 3dni. :tak:

Kazdy test najlepiej robic w dniu spodziewanej miesiaczki lub nawe dzien albo 2 pozniej. Poziom hormonu bHCG jest rozny dla kazdej kobiety w kazdej ciazy.
bHCG zaczyna byc wytwarzana nie od zaplodnienia ale od zagniezdzenia, ktore w ekstremalnych przypadkach moze nastapic nawe 5-7 dni po zaplodnieniu. Dwa dni po zagniezdzeniu hormon jest wykrywalny... dlatego najlepiej robic test 14 dni po owulacji, nie wczesniej. :)

zycze szczescia!
Jakbym wiedziała kiedy jest moja owulacja - jak wcześniej wspomniałam mam cykle bardzo nieregularne.. Miesiączki wciąż nie widać, boli mnie podbrzusze i jajniki, temp ciała 37.3 a na teście ciągle jedna kreska :( gdybym była w ciąży to byłby 2-3 tydzień więc na teście powinno wyjść a tu nic ...

zycze szczescia!

Jakbym wiedziała kiedy jest moja owulacja - jak wcześniej wspomniałam mam cykle bardzo nieregularne.. Miesiączki wciąż nie widać, boli mnie podbrzusze i jajniki, temp ciała 37.3 a na teście ciągle jedna kreska :( gdybym była w ciąży to byłby 2-3 tydzień więc na teście powinno wyjść a tu nic ...

N0o i jest :) Byłam u lekarza i proszę bardzo- Fasolunia jak złoto- szósty tydz. :D Brzuszek pobolewa, piersi jak arbuzy i sikam ciągle- nie mogło byc inaczej. Dobrze że na razie mdłości nie mam- odpukać puk puk! Za 3tyg kontrola :D Pozdrawiam wszystkie staraczki!

Witam Was!
Jestem tu po raz pierwszy :D
Z mężulem staramy się o bobaska jakoś od roku- na początku przyjmowaliśmy to na luzie, jednak z czasem, gdy nic się nie działo i fasolki nie było widać zaczęlismy sie niepokoić. Aż do teraz. Ostatnia miesiączkę miałam 9 XII więc już powinna być następna. Od tygodnia wszystko mnie boli jak na okres, ale jakos go nie widać. Ostatnio i sikać cześciej chodzę. W pt zrobiłam test i... 2 kreseczki. Powtórzyłam w sobote i co? Też 2 kreski. Dziś ide do lekarza- mam nadz. że potwierdzi to o czym ja mysle już od 3dni. :tak:

Sandruszka! Cieszę się z całego serduszka :* długo starałaś się z mężem?
Też bym już chciała zobaczyć 2 kreseczki eh ..

Witam dziewczynki:-) Jestem nową na waszym forum.I postanowiłam się do was dołączyc jak moge:-) Ja też z mężem staramy się o dzidzie i jak narazie nic:/ Miesiączka mi się spóźnia dopiero 3dzień.Piersi mnie bolą i latam ciągle siku ale robiłam dwa testy i wychodzi 1 krecha:-(Serduszka gratuluję:-)

Ja dzisiaj robiłam teścior i wyszła jedna kreska ale.. po ok godzinie wyszła jasno różowa druga :| wiem, że nie powinno się odczytywać testu po upływie 5 min ale coś mnie podkusiło :] tym bardziej że moja koleżanka tak miała: test był negatywny, po pół godzinie pojawiła się słaba kreska a teraz ma 5 miesięczną córce :)
Co wy o tym sądzicie? Miała któraś z Was taki przypadek?

reklama
Witajcie no właśnie kobietki jak to jest z tymi testami po zapłodnieniu? bo ja tak licze i wychodzi mi na to ze te testy to nic innego jak testy wykonywane w dniu miesiączki no bo tak - przyjmijmy że cykl kobiety trwa 30 dni , a więc 15 dnia powinna być owu . komórka w ciągu 24 godz dochodzi do zapłodnienia wiec 16 dnia komórka już jest zdolna do zapłodnienia a zapłodnienie odbywa się od 6 do 12 dni . a więc przyjmując ,że do zaplodnienia doszło po 8 dniach czyli mamy 24 dzień cyklu , a skoro 6 dni po zapłodnieniu to do 24 dodajemy 6 daje nam to 30 czyli dzień miesiączki :)) poprawcie mnie jeśli się mylę :) a pisze o tym bo sama robiłam taki test (kinder test) w 25 dniu cyklu no i niestety negatywny ,ale z moich obliczeń wynika ,że może to jednak za szybko :)))

Do góry