reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

Ja mam 4 dzieci. I jak miałam wszystkie objawy ciążowe przed terminem @ to franca wpadała. A w ciąży z aniołkiem nie miałam zupełnie żadnych objawów a 2 kreseczki były jak malowane. Wszystkie objawy zaczynają sie w naszej głowie. Jak chcesz bardzo je miec to sie pojawiaja. A test zdecydowanie za wcześnie zrobiony.

reklama
ja przy drugiej ciazy tez czulam sie ciazowo i zrobilam test w dzien spodziewanej @ ale wyszedl negatywnie. powtorzylam test tydzien pozniej i juz byly 2 kreseczki. poczekaj jeszcze troche i powtorz go albo idz na badanie. powodzenia i trzymam kciuki za 2 kreseczki ;-)

No właśnie chyba za bardzo chcę, stałam się więźniem swoich objawo - nie - objawów
Pozostaje mi uzbroić się w cierpliwość i , w ogóle, przygotować na ewentualność, ze może się nie udać...:crazy:

kobietka22, niestety, 2 dni temu w czwartek wieczorem zaczęło się poronienie. Mojej pani dr. na wizycie było bardzo przykro, że nie może mi już pomóc. Odnoszę wrażenie, że gdyby te 7 dni wcześniej na pogotowiu lekarz zamiast krzyczeć na mnie, podjął chociaż próbę pomocy, to nie doszłoby do tego. A tak moja kruszynka opuściła mnie w 45 dniu ciąży. Dr mówiła ze dopiero po 3-cim udokumentowanym poronieniu, może podjąć dla mnie jakiekolwiek leczenie... z tym, że ja wiem że to nie był pierwszy raz (monitoruje swoje cykle w programie Kalendarzyk, NPR) i 2 lata temu było to samo 2x z tym ze w okresie międzyświątecznym i nie trafiłam do lekarza , bo najzwyczajniej nikt nie przyjmował z powodu świat, wiec nie mam dowodu na papierze...., potrafię odróżnić okres od poronienia.

Czy naprawdę będę musiała przejść udokumentowane poronienia jeszcze 2x, żeby lekarze zechcieli mi pomoc? :sad:

Ameritum - ja też poroniłam w 7tc bardzo mi przykro wiem co czujesz (*) ,zapraszam na wątek ciąża po poronieniu tam jest nas więcej piszemy sobie o badaniach jakie trzeba wykonać i innych sprawach , jest też taki temat badania po poronieniu , ja akurat robiłam na własną rękę za własne pieniądze i nie żałuję cieszę się,że miałam taką możliwość , przytulam Cię cieplutko nie chciałam nic mówić ,ale czułam ,że tak będzie kurczę nie wiem co jeszcze napisać , no na pewno gdyby lekarz Cię poważnie potraktował i dał coś na podtrzymanie to może by to się tak nie skończyło ,ale wydaje mi się ,że to już było w toku...

Beta spadła do 13,62 :( nie wiem co teraz, iść w czwartek do mojej gin czy czekać na okres? :sad:
Przykro mi :-(, czasem nie da sie tego powstrzymać, nie obwiniaj tamtego lekarza, to naturalna selekcja, w Irlandii w ogole nie przejmuja sie ciążą ponizej 12tc, nic nie daja na podtrzymanie. Uwazaja ze tylko silny zarodek ma prawo do zycia

Ostatnia edycja:
Witam, mam problem, okres spóźniał mi się 6 dni, testy wychodzą negatywnie ale postanowiłam zrobić badanie beta hcg z krwi. W dniu odbioru wyników dostałam okres, dość obficie krwawię i boli mi brzuch. Bardzo się zdziwiłam bo po odebraniu wyników okazało się że beta hcg wynosi 6.25 i podpisano że jest to wskaźnik wczesnej ciąży. Czy możecie coś doradzić, kiedy mogę powtórzyć badanie krwi bo testy wciąż wychodzą negatywnie? Dziękuję za pomoc

reklama
Do góry