reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

Ja mam 4 dzieci. I jak miałam wszystkie objawy ciążowe przed terminem @ to franca wpadała. A w ciąży z aniołkiem nie miałam zupełnie żadnych objawów a 2 kreseczki były jak malowane. Wszystkie objawy zaczynają sie w naszej głowie. Jak chcesz bardzo je miec to sie pojawiaja. A test zdecydowanie za wcześnie zrobiony.

reklama
ja przy drugiej ciazy tez czulam sie ciazowo i zrobilam test w dzien spodziewanej @ ale wyszedl negatywnie. powtorzylam test tydzien pozniej i juz byly 2 kreseczki. poczekaj jeszcze troche i powtorz go albo idz na badanie. powodzenia i trzymam kciuki za 2 kreseczki ;-)

No właśnie chyba za bardzo chcę, stałam się więźniem swoich objawo - nie - objawów
Pozostaje mi uzbroić się w cierpliwość i , w ogóle, przygotować na ewentualność, ze może się nie udać...:crazy:

kobietka22, niestety, 2 dni temu w czwartek wieczorem zaczęło się poronienie. Mojej pani dr. na wizycie było bardzo przykro, że nie może mi już pomóc. Odnoszę wrażenie, że gdyby te 7 dni wcześniej na pogotowiu lekarz zamiast krzyczeć na mnie, podjął chociaż próbę pomocy, to nie doszłoby do tego. A tak moja kruszynka opuściła mnie w 45 dniu ciąży. Dr mówiła ze dopiero po 3-cim udokumentowanym poronieniu, może podjąć dla mnie jakiekolwiek leczenie... z tym, że ja wiem że to nie był pierwszy raz (monitoruje swoje cykle w programie Kalendarzyk, NPR) i 2 lata temu było to samo 2x z tym ze w okresie międzyświątecznym i nie trafiłam do lekarza , bo najzwyczajniej nikt nie przyjmował z powodu świat, wiec nie mam dowodu na papierze...., potrafię odróżnić okres od poronienia.

Czy naprawdę będę musiała przejść udokumentowane poronienia jeszcze 2x, żeby lekarze zechcieli mi pomoc? :sad:

Ameritum - ja też poroniłam w 7tc bardzo mi przykro wiem co czujesz (*) ,zapraszam na wątek ciąża po poronieniu tam jest nas więcej piszemy sobie o badaniach jakie trzeba wykonać i innych sprawach , jest też taki temat badania po poronieniu , ja akurat robiłam na własną rękę za własne pieniądze i nie żałuję cieszę się,że miałam taką możliwość , przytulam Cię cieplutko nie chciałam nic mówić ,ale czułam ,że tak będzie kurczę nie wiem co jeszcze napisać , no na pewno gdyby lekarz Cię poważnie potraktował i dał coś na podtrzymanie to może by to się tak nie skończyło ,ale wydaje mi się ,że to już było w toku...

Beta spadła do 13,62 :( nie wiem co teraz, iść w czwartek do mojej gin czy czekać na okres? :sad:
Przykro mi :-(, czasem nie da sie tego powstrzymać, nie obwiniaj tamtego lekarza, to naturalna selekcja, w Irlandii w ogole nie przejmuja sie ciążą ponizej 12tc, nic nie daja na podtrzymanie. Uwazaja ze tylko silny zarodek ma prawo do zycia

Ostatnia edycja:
Witam, mam problem, okres spóźniał mi się 6 dni, testy wychodzą negatywnie ale postanowiłam zrobić badanie beta hcg z krwi. W dniu odbioru wyników dostałam okres, dość obficie krwawię i boli mi brzuch. Bardzo się zdziwiłam bo po odebraniu wyników okazało się że beta hcg wynosi 6.25 i podpisano że jest to wskaźnik wczesnej ciąży. Czy możecie coś doradzić, kiedy mogę powtórzyć badanie krwi bo testy wciąż wychodzą negatywnie? Dziękuję za pomoc

reklama
Do góry