reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

losiczka72, narazie plamienie całkiem ustało, cieszę się przeogromnie :) Byłam na becie, jutro wyniki (niestety u nas mała miejscowość i wożą próbki do większego miasta, także wynik można odebrać dopiero nazajutrz, ciekawe ze w cenniku figuruje opcja na CITO, ale także "na jutro" ;p)

Jedyne co zauważyłam, bardziej pobolewa (kłuje) mnie lewa strona podbrzusza, gdzieś w hmm... okolicy jajnika i nasila sie to po założeniu luteiny, tak ma być?

reklama
Mnie tez kłuło z lewej strony, bo tylko tam mam jajnik, bo mam jeden, wiec pewnie tam byla owulka, tzn u Ciebie przypuszczam, bo u mnie nie mogla byc z drugiej strony;-)

Mnie tez kłuło z lewej strony, bo tylko tam mam jajnik, bo mam jeden, wiec pewnie tam byla owulka, tzn u Ciebie przypuszczam, bo u mnie nie mogla byc z drugiej strony;-)

Dziękuję, amalfi :) Mnie też tylko jeden zawsze daje jakieś "reakcje", mimo że oba są zdrowe i że dr. mnie kiedyś przekonywała, że działają na zmianę, to tego prawego nigdy nie czułam. Ale teraz po prostukłuje jakby mi tam ktos szpile wbijał, ale wole to i wiedzieć, że tak ma byc i jest ok niż żeby przestał kłuć :tak:

Bedziesz czuła ten jajnik jakis czas, ja nie wiedziałam o tym i jak krwawiłam i juz zrobiłąm test, to myślałam poprostu ze mam pozamaciczną i ze szlag trafi moj jedyny jajnik, ale na usg pokazał sie pecherzyk w odpowiednim miejscu, poza nim, nie było nic widac wiecej, pare dni pozniej (42dc) u polskiej ginki juz widziałam kropeczke i podała mi przyczyne krwawien i dalej mialam brac progesteron i leżeć. Rob tak , a bedzie dobrze :tak:

Ameritum - ja bym na Twoim miejscu poszła do lekarza...Niech Ci powie co się dokładnie dzieje może to być czego Ci absolutnie nie życzę poronienie lepiej to skonsultować z lekarzem.

Czytam Was regularnie, więc czuję się z wami...
Dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test Quick Vue, chociaż termin miesiączki ma dopiero 14.09.

No i wyszedł całkowicie negatywny. Załamałam się, ale nadziei nie tracę, że później jednak się dwie kreski zrobią, bo:
Mam dużo objawów, w pierwszych dniach bóle macicy (prawie jak przy rodzeniu), wzdęty brzuch, straszne zachcianki na głupie potrawy, nietykalne, powiekszone piersi, przeogromne zmęczenie i zawroty głowy, i .... to uczucie, że jestem w ciąży (już mam jedno dziecko i wiem jak to jest)
Słyszalam, że jak jest ciąża, to nawet wczersniej test daje bladą kreseczke - a u mnie totalne nic.
A do dzisiaj byłam na 100% pewna ciąży, cieszyłam się i w ogóle.
Już to źle znoszę wszystko.
Jak to jest z tymi testami? Czy mogę mieć jeszcze nadzieję?:baffled:

Niekiedy testy pokazują ciążę przed planowanym terminem @, ale rzadko tak jest. Ja też tak zrobiłam, będąc w ciąży, jak Ty, tzn. byłam już w ciąży i zrobiłam test na 4 dni przed spodziewaną @. No i był negatywny. Też się załamałam....no a w dniu spodziewanej @ powtórzyłam test i były już dwie kreseczki :-D dziś mam 13miesieczną córeczkę :-)
Moim zdaniem nie ma sensu robić testu przed spodziewaną @ (teraz i ja to wiem z autopsji:-)).
Życzę Ci II kreseczek 14.09 :-D

Iownka - jesli dobrze rozumiem dziś jest 5 września ...skoro @ masz dostac 14 -stego (oby nie) tzn, że masz teraz DOPIERO 5 DZIEŃ FAZY LUTEALNEJ... jaki cudem chcesz aby test pokazał dwie kreski skoro mogło nawet jeszcze nie dojśc do implantacji zarodka????
Widzisz, ja też znam bardzo dobrze uczucie bycia w ciąży mam jedno dziecko a staram się od 2,5 roku i pewna jestem, że nie przegapiłabym żadnego, najmnijeszego objawu ciążowego...ale wydaje mi się, że na tzw test jest za wczesnie...BA NAWET BETA zapewne wyszłaby ujemna... dziewczyny pierwszą robią 10-11 dnia fazy lutealnej... moim zdaniem spokojnie możesz zrobic sobie betę w Poniedziałek 10 wrzesnia i jesli to ciąża to na pewno już wyjdzie...
POWODZENIA

reklama
skusiłam się może dlatego, ze bardzo wcześnie wykrywam u siebie owulację (10-11) dzień cyklu i jakieś głupie obliczenia sobie porobiłam, że to już...
A może też pragnienie zbyt silne? Wolę nie mówić (choć to tutaj pewnie wszyscy doskonale wiedzą), jakie jest uczucie przy oglądaniu jednej grubej kreski..

Do góry