reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

Loczek-Ja bylam tylko raz w ciazy i mam synka,i wiem ze musialy byc trudne te twoje przezycia,ale kazda ciaza jest inna i nie sugeroj sie tamtymi-poprostu teraz bedzie dobrze;-):tak: tylko cierpliwosci

reklama
No i przyszła @ :((( Pamiętam takie czasy, że w taki dzień jak ten oddychałam z ulgą, a dziś....smutno.
Czwarty cykl starań, niby nie dramat, a jednak się martwię. Trzy razy zaszłam w ciążę za pierwszym razem, ale przy sobie mam tylko jedno dziecko, dwoje Aniołków. Czy mogło się coś popsuć??? Potrzebuję pocieszenia. Pocieszycie?
Loczku tulam mocno i pocieszę...spróbuję.Fakt ja nie przeżyłam tego i dziękuję za to bo pewnie rozsypałabym się.Ale niestety każdy ma swój ciężar swoje życie. Jeden ma tak drugi inaczej. Jak mi jest tak zle i narzekam na los to pomyśle sobie o tych dziewczynach co naprawde wiele przeszły i uświadamiam sobie, że świat przecież sie nie zawalił. Po prostu trzeba wziać sie w garść i iść do przodu...życie...w serduszku nosisz swoje Aniołki i idziesz dalej. $ty cykl to fakt nie tragedia, ale dla kogoś z takim bagażem na pewno jest. pozostaje Ci cierpliwie czekać a los na pewno się do Was uśmiechnie. Przecież kiedyś musi być dobrze:-)

Witam.
mam nadzieję, że dobrze trafiłam, to znaczy temat ten znajdzie się w odpowiednim miejscu tego Forum.
Mój problem polega na tym, że zrobiłam test w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki (która oczywiście nie nadeszła), Na tesćie pokazała się druga słaba kreska, jednak bez wątpienia tam jest! Pobiegłam więc do apteki i następnego dnia rano zrobiłam drugi test, po 20 minutach pokazała się słaba kreseczka, która następnie znikła, po kilku godzinach pojawiła się z powrotem bardzo ale to bardzo słaba cienka kreska trzeba sie bardzo dokładnie przygladac zeby ją dostrzec. Dodam, że brzuch boli mnie tak jakbym lada moment miała dostać okres. Co o tym sądzić? Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Może zrobić 3 test? Czy całkowicie mogę w tym przypadku wykluczyć ciążę?
A tu taka mała prośba do Świętego Mikołaja : Wiesz Mikołaju jaki chcę Prezent, prawda? :-) Trzymajcie kciuki Kobitki ;-)

Nie powinno się sparwdzać wyników po 20 minutach. Na teście jest napisane do ilu minut (zwykle 5min) test jest ok.
Co do wyników, to wszystko zalezy od czułości testu - pierwszy mógł być czulszy i wykrć hormon a drugi nie - moim zdaniem drugi nie musi być wiarygodny.
Możesz zrobic jeszcze jeden test a możesz dla pewnosci zrobić beta hcg z krwi (w laboratorium)- wtedy będze wynik jednoznaczny.

Ja jestem po 1 teście sikanym negatywnym i własnie czekam na wynik betki. Ciągle mam nadzieję, mimo, że brzuch boli jakby zaraz miała się pojawić @...

Trzymam kciuki za Ciebie.

PS - jest na forum wątek dotyczący różnych wyników testów ciązowych - myślę, ze tam powinnaś napisać posta.

Zgadzam się z Krzynką: testy mogły być różnej czułości a wynik odczytujemy max po 5min.

Ponadto, może to być tzw. ciąża biochemiczna. Określenie to dotyczy przypadku kiedy próba ciążowa wychodzi dodatnio jednak bardzo wcześnie dochodzi do poronienia. Szacuje się, że statystycznie 50-60% zapłodnień kończy się w ten sposób.

Mam jednak nadzieję, że Fasolka się utrzyma a wątpliwości rozwieje najskuteczniejszy test z krwi na poziom beta-hCG.

Pozdrawiam
mon

W takim razie i ja podziele sie z Wami moimi doswiadczeniami i objawami. Po odstawieniu tabletek anty @ wystapila po 30dniach, potem po 28dniach i potem jeszcze 2 razy po 26 dniach. Dzisiaj mam 32dc i @ nadal nie widac. wczoraj robilam tescik i jedna kreseczka ;( Nie mam rzadnych objawow oprocz baaardzo bolacych piersi w terminie spodziewanej @ a teraz juz mnie nie bola... wiec nie wiem, czekam dalej...Jak do niedzieli nie dostane to zrobie jeszcze jeden tescik. Poczekam troszke, ale nie powiem, ze sie juz nie nakrecilam. Oj jaka ja mam nadzieje, ze cos tam sie juz zaczyna dziac...Wasze posty podniosly mnie na duchu, bo jak zobaczylam ta jedna kreseczke to zalamka, ale jak przeczytalam, ze nie zawsze w dniu spodziewanej wykrywa to wstapila we mnie nadzieja ;) no to czekam dalej ;))

Mam takie pytanie. Czy jak chcialyscie zrobic sobie test ciazowy z krwi to szlyscie tak z miejsca czy trzeba miec skierowanie?

Mam takie pytanie. Czy jak chcialyscie zrobic sobie test ciazowy z krwi to szlyscie tak z miejsca czy trzeba miec skierowanie?

Witam,
Próbę ciążową z krwi – najlepiej na poziom beta-hCG, wykonuje się praktycznie w każdym laboratorium. Nie potrzeba żadnego skierowania, nie trzeba być na czczo.
Idziesz, mówisz co chcesz, płacisz (w zależności od labo ok. 20-50zł), pobierają Ci krew, odbierasz wynik (w zależności od labo tego samego dnia albo następnego).

Pozdrawiam i życzę powodzenia :tak:
mon

reklama
wiem co czujesz to samo ja przezywalam miesiac te,u tez 2 testy i nic i w koncu z tygodniowym opoznieniem nadeszla niechciana @...ciekawe jak teraz bedzie na dniach mam dostac...

Do góry