reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

Nic sie nie wyjasnilo, a ja w obledzie, nie potrafie spokojnie czekac i o tym nie myslec, choc wiem, ze powinnam.
Boli mnie dzis podbrzusze (oby nie na @) Mam nie regularne cykle (kolo 30)
Korci mnie, zeby zrobic kolejny test, ale obiecalam sobie, ze poczekam do soboty. Marnuje tylko na nie kase i nic wiecej.
Sciskam Was staraczki

reklama
Mam już jedno dziecko i od dwóch cykli nie zabezpieczamy się z nadzieją, że byc może zajdę w ciążę.
Ostatnio zaniepokoiło mnie trochę dziwnych objawów. Dziwnych, bo nigdy takich nie miałam. termin spodziewanej miesiączki to był 28-29 sierpnia, zawsze przedz miesiączką dzień, miałam bóle podbrzusza. jednak tym razem zaczęły sie juz tydzień wczesniej. Były niezbyt silne, ale dość częste. Na 4 dni przed miesiączką miałam tak jakby upławy o różowym zabarwieniu. Dostałam jednak okres 28 sierpnia, ale już 29 skończył się. teraz dwa dni mam znowu białą wydzielinę z pochwy.
Obfitość okresu była taka sama jak zwykle w pierwszym dniu okresu.

Chcę mieć dziecko. Ale boje się zrobić test. Chyba sobie wmawiam , że mogę być w ciązy, a niby okres to zagnieżdżenie zarodka. jak myslicie???

Odpowiedź jest tylko jedna: zrób test! Na co czekasz? Jeśli jesteś w ciąży, to skończą się niepokoje i będziesz już spokojna, a jak nie jesteś, to będziecie się spokojnie starać za parę dni, jeśli cykl się zaczął 28 sierpnia. Trzymam kciuki i daj znać! :-)

dziewczyny,ja w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test,wyszedł na minus.dokładnie dwa dni później poszłam do laboratorium i beta hcg wynosiła prawie 400...strasznie się zdziwiłam,ale radość była jeszcze większa...trzymam za was kciuki...;-)

Dziewczyny jestem tu na innym forum ale dzis zajrzala do Was ...bo zrobilam test dzis (33dc a moje cykle zawsze wynosza 32dni i sa bardzo regularne) i wyszla jedna kreska a @ nadal nie ma....Przyznaje szczerze ze w tym miesiacu kupilam chyba najtanszy test ciazowy...Moze wiec sprobowac jeszcze raz z innym np. jutro gdyby @ wciaz nie przyszla...

Hej! Mam podobny problem. Staramy się o dziecko ok 2 lat .Z kilku względów mamy male szanse( slabe wyniki meza i moj niedrozny jeden jajowod ) , ale one są. Dlatego jak spóźnia mi się okres to zaczynam się nakręcać...Myślę gdzie będzie stało łóżeczko itd:-) W tej chwili @spoźnia mi się juz tydzień prawie ,a testy wychodza negatywne. Robilam juz 3. I niby wiem ze nie jestem, ale nadzieja zawsze jest , a potem jest rozczarowanie. Pocieszja mnie wypowiedzi ze testy moga w pierwszych dniach nie wykazać ciąży...U mnie bylby to gdzieś juz 3 tydzien po zaplodnieniu. Nie nakręcać się , nie ?:-)

Cześć, wiem, że jestem tylko kolejną na tym forum kobietą desperacko pragnącą zobaczyć dwie kreski ale jak będę się wyżalać, stękać i ciągle mówić "jak bardzo chce" Wam to zrozumiecie mnie lepiej niż koleżanki, które raczej nie wiedzą o co mi chodzi i twierdzą, że dla nich na dziecko jeszcze nie czas.
Wasze forum dało mi ogromną nadzieję, którą straciłam na kilka dni po zobaczeniu jednej kreski. Test robiłam w 32 dc przy cyklach 28-dniowych. Wyszła jedna krecha ale zdaje mi się, że mam jakieś objawy ciąży (jeśli ich sobie oczywiście nie wkręciłam).
Dziś jest 36 dc, a okres nigdy w życiu tyle mi się nie spóźnił. Myślicie, że nie za wcześnie dziś na drugi test, zwariuję chyba, cały czas o tym myślę.

Hej dziewczyny, wczesniej tylko was czytałam ale tera również postanowiłam napisac:)

Wiem co czujecie... Ja robiłam sobie test 2 dni temu i również była tylko jedna kreseczka:( Zmartwiłam się bo bardzo chciałabym mieć już swojego maluszka. Co prawda mam jakieś zawroty głowy, czasami mnie zabolą piersi ale to w sumie na tyle... Za kilka dni mam dostać miesiączkę i mam ogromną nadzieję, że jej nie dostane.
Wole sobie tutaj z Wami porozmawiać niz ciągle tak rozmyślac.. Dlatego z wielką przyjemnością z wami popisze.

Ostatnia edycja:
reklama
Zrobiłam test, fakt, że po południu nie rano... jedna kreska :( ale głupia nadzieja ciągle we mnie jest... jak nie dostanę okresu to następny test chyba zrobię w piątek. To będzie już 40 dc.
Zaczynam się martwic, że coś z moim zdrowiem nie tak, bo nigdy, ale to nigdy tak nie miałam. najdłuższe moje cykle czasami miały 31 dni

Do góry