reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

Miałam podobnie. Test pokazał że nie jestem w ciąży a za 2 tygodnie test krwi zweryfikował test z apteki. Nie warto im zbyt ufać. O testach możesz poczytać np. tu.

reklama
Witam :-)
Jako że Panie obecne na forum są najlepiej zorientowane w tematyce zwracam się tu ze swoim pytaniem. Mianowicie od niedawna staramy się z Małżem o dzidziusia. I tu pojawia się problem. Ostatnią @ miałam 3 lipca, znaczy się daaawno temu. Od tego czasu często bolą mnie jajniki, powiększyły mi się piersi, do niedawna miałam w dużych ilościach gęsty, mleczny śluz (bez żadnego nieprzyjemnego zapachu czy śwądu), którego ilość obecnie się zmniejszyła. Ale... Zrobiłam już 4 testy na przełomie od 2 sierpnia do dziś i każdy pokazuje ten sam wynik - negatywny :-(
Sama już nie wiem co mam myśleć :-( Dodam, że niedawno siostra miała operację usunięcia cysty z jajnika, która to wykryta nieco później mogła być bardzo dramatyczna w skutkach... Z powodu urlopu lekarza mogę odwiedzić najwcześniej 20 sierpnia, ale ta niepewność mnie dobija :-(
Nie wiem co robić... Pomocy!

Ja- dzia - witaj, mam trochę podobną sytuację, nawet jakos z datami, tyle, że nie mam dokładnie żadnych objawów fizycznych, nic nie boli, nic nie urosło nic się nie zmieniło...śluz mleczny,
testy zrobione 30,07, i wczoraj czyli 18. 08 nie wukazały nic- wakacje i takie tam...zablokowąły wizytę i do lekarza idę w przyszłym tygodniu..
I nie wiem co mam myslec, coś się dzieje, czy nie...
Prawdopodobieństwo dzidziola moim zdaniem strasznie minimalne- strasznie..

Witam,
Ja mam duże prawdopodobieństwo ciąży, na co zresztą złościć się na pewno nie będę ;-) Tylko niepokoi mnie bardzo fakt, że okresu jak nie było tak nie ma, a na teście tylko 1 kreseczka. Różne rzeczy może to oznaczać, jednak żadna z nich nie jest za sympatyczna... Bo brak okresu = zaburzenie cyklu, co z kolei wiąże się z komplikacjami przy dalszych staraniach o Dzidzię. Może także wskazywać na jakieś problemy zdrowotne, a to nie dość, że Dziecko odkłądają na późniejszy czas (po wyleczeniu) to jeszcze sam fakt choroby nie jest przyjemny :-(
A z objawów ciąży to poza wymienionymi wcześniej mam chyba tylko większą wrażliwość na dotyk i ból. No i jeszcze jakieś dziwaczne problemy żołądkowo - jelitowe...
I co tu zrobić? Czekanie mnie dobija :-/

ja-dzia zrób sobie badanie poziom beta hcg i będziesz wiedziała to pewniejsze niż testy kosztuje około 30 zł zrobisz w każdym labolatorium nie musisz być na czczo ani biec z samego rana i tego samego dnia bedziesz miec wynik
pozdrawiam i życzę każdej z was tych upragnionych fasolek pod sercem

Czesc jestem tu nowa choc juz od jakiegos czasu czytam to forum,tez z mezem staramy sie o dziecko mamy juz synka 4 letniego i niemialam zadnego problemu z zajsciem w ciaze teraz probujemy 6 mies i nic!Moje cykle wachaja sie od 24 do 28 dni teraz jest 35dc a @niemam dalej tyle ze robilam test32dc i jedna kreska!!!:wściekła/y:strasznie bola mnie piersi kluje w jajniku i te straszne zawrtoty glowy czy to mozliwe zeby test sie mylil?mieszkam na wyspach a tu niechca robic testu na bete nie wiem co myslec!!!

Czesc jestem tu nowa choc juz od jakiegos czasu czytam to forum,tez z mezem staramy sie o dziecko mamy juz synka 4 letniego i niemialam zadnego problemu z zajsciem w ciaze teraz probujemy 6 mies i nic!Moje cykle wachaja sie od 24 do 28 dni teraz jest 35dc a @niemam dalej tyle ze robilam test32dc i jedna kreska!!!:wściekła/y:strasznie bola mnie piersi kluje w jajniku i te straszne zawrtoty glowy czy to mozliwe zeby test sie mylil?mieszkam na wyspach a tu niechca robic testu na bete nie wiem co myslec!!!

Do póki nie ma @ jest nadzieja
Mnie w pierwszej ciąży test sikany wyszedł dopiero w 40dc., wcześniej dwa negaty.
W obecnej – pozytywny dopiero w 36dc., test z 29dc. też zapewne wylądował by w koszu ale w 26dc. zrobiłam betę i wynik wskazywał na ciążę.
Mogę uczciwie powiedzieć – u mnie testy sikane wykazują ciążę znacznie później niż sugeruje to informacja na opakowaniu :tak:

Pozdrawiam i trzymam kciuki za pozytywny wynik

Ale poprawilas mi humor bardzo dziekuje!mam nadzieje ze m moim przypadku jest tak samo normalnie juz wariuje ogladam i czytam tylko o ciazy i dzieciach moglabym tylko o tym mowic moj M mowi ze zwariuje jak nie zaczne myslec o czym innym!

Czesc dziewczyny, troche Was podczytuje.
Jesem 27dc, test negatywny, zadnych objawow i powoli wariuje :crazy:
Staramy sie dopiero drugi cykl, ale jestem bardzo niecierpliwa...
Wioli83, daj znac jak u Ciebie!!

reklama
Hej:) SAMINA ja mam podobnie...Jestem w 28dc, test negatywny, żadnych objawów ani na ciążę ani na @... Jutro powinna sie pojawic @... A jak u Ciebie? Coś sie wyjaśniło?

Do góry