reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

Czesc kobietki starające się:-D
Jestem tu pierwszy raz i bardzoooo mi się podoba:-)
Jednak moje kochane pomożcie mi a więc zrobiłam sobie test ciążowy i wyszła piękna różowa niestety linia kontrolna:-(i druga kreseczka ale widoczna tylko pod swiatło, blada ,cienka, licha (osoby słabo widzące by nic nie zobaczyły nie to co ja super oko:cool2:)
-nie wiem jednak czy ta kreseczka oznacza ciąże??(oby tak)
-jak szyko najlepiej zrobić test?kupiłam taki bobo test strumieniowy -co niby wykrywa juz 2-3 dniowa ciąże(wiem ,ze to chwyt marketingowy):-p
BARDZO PROSZE O RADE MIŁOŚNICZKI FASOLEK:biggrin2:

reklama
Czesc kobietki starające się:-D
Jestem tu pierwszy raz i bardzoooo mi się podoba:-)
Jednak moje kochane pomożcie mi a więc zrobiłam sobie test ciążowy i wyszła piękna różowa niestety linia kontrolna:-(i druga kreseczka ale widoczna tylko pod swiatło, blada ,cienka, licha (osoby słabo widzące by nic nie zobaczyły nie to co ja super oko:cool2:)
-nie wiem jednak czy ta kreseczka oznacza ciąże??(oby tak)
-jak szyko najlepiej zrobić test?kupiłam taki bobo test strumieniowy -co niby wykrywa juz 2-3 dniowa ciąże(wiem ,ze to chwyt marketingowy):-p
BARDZO PROSZE O RADE MIŁOŚNICZKI FASOLEK:biggrin2:

Jeżeli jest słaba druga kreseczka, to się udało. A drugi test zrób za 2-4 dni, wtedy druga kreseczka będzie bardziej widoczna. Albo zrób betę wtedy będziesz miała 100% pewności. POWODZENIA

Dziekuje za szybką odpowiedz.:D
Mam cichą nadzieje ,ze coś w brzuszku rosnie:) bo już mam wybrane imiona- zartuje:)
Ten test beta jak wczesną ciąże wykrywa? Nie wiem czy dobrze gdzies czytałam ale juz kilka dni po zapłodnieniu daje wynik?:Dbo taki domowy test to chyba dobrze jest zrobic ok 14 dni po zapłodnieniu prawda?

Monikaaa2 na Wątku głównym są chyba podane normy bety. Ale jeżeli już masz 2 II, to jesteś w ciaży, nawet jeżeli druga kreska jest bardzo słaba.

Znalazłam juz te normy beta.
Wiec chyba jutro sie wybiore sie na test z krwi:blink:trozkę sie denerwuje:confused:
Oby tylko wyszło po mojej mysli. Istotnie ta kreseczka jest ale wygląda jak cień grubości włoska.
TRZYMAJ KCIUKI:happy2:

Witam. nigdy wczesniej nie kochaliśmy się bez zabezpieczenia oprocz tych razy co napisalam. Ostatnia miesiączkę miałam 4marca. Ze swoim chłopakiem kochałam się 14 i 15-tego marca, wtedy to chłopak doszedł we mnie. Obliczając jest to początek moich płodnych dni. Również bez zabezpieczenia z wytryskiem do środka kochaliśmy sie 23, 24 marca. Czy mogę być w ciąży? proszę o racjonalne odpowiedzi jeśli można to jak najszybciej bo bardzo mi zależy na czasie. Czy mamy duże szanse, że jestem w ciąży? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi;*

26 marca zrobiłam test i wyszło, że nie jestem w ciąży.... Może jeszcze za wcześnie na test ciążowy....? zawsze moje cykle trwają 28 dni. jestem pzred okresem powinnam dostac 04.kwietnia... Przecież kochałam sie z moim partnerem i on doszedl we mnie to czemu nie mogę zajsc w ciążę.....? Naprawde bardzo ciężko jest zajsc w ciaze....

Tak samo z wytryskiem do środka kochaliśmy się 28 i 29 marca. Proszę o szybką odpowiedz co o tym myślicie i z góry dziękuję:*

sorki, ale mnie to pytanie wydaje się być trochę niepoważne.
piszesz że to pierwszy cykl, kiedy były stosunki bez zabezpieczenia. i to jeszcze nie centralnie w dni płodne. robisz test sporo przed spodziewaną miesiączką, i wysuwacz wsnioski o trudności zajscia w ciąże?
chcesz zajasc w ciąże czy nie?
a jesli mam odpwiedzieć na twoje pytanie to masz 50% szans że mogłasc zajsc w ciąże. w ciąże można zajsc kochając sie w czasie miesiączki, 1 czy 2 dni po miesiączce cz chwilę przed. a mozna tez kochajac sie w godzinie owulacji nie zajsc w ciąze.
czy wiesz że komórka jajowa żyje tylko przez max 12 godz? i tylko te 12 godz w cyklu jestes zdolna do zajscia w ciąże? drugim czynikime jest żywotność plemników. ile dadzą rady przeżyc w tobie. bo może to być 1 dzien, a moze byc tydzień. z tąd wpadki :-), bo ktoś sie pokochał tydzień przed spodziewaną owulacją, a zaszła w ciąże.
nie mówie już już tutaj o śluzie płodnym/niepłodnym, i jajowodach, o czynnikach hormonalnych itp.
na zajscie w ciąze składa sie wiele czynników, nie tylko sex. dziecko to po prostu cud :-)

Hej Dziewczynki.Mam takie pytanko ,moje cykle sa dosc dlugi bo 35,36 dni.29.03 powinnam dostac miesiaczke,odczekalam 3 dni zrobilam test i wyszedl negatywny.Od dwoch dni mam takie dziwne klucia (sorki ze ze szczegolami)wysoko w pochwie,piersi pobolewaja mnie ale tylko po bokach.Czy mozliwe jest,ze testowalam za wczesnie przy tak dlugich cyklach?:baffled:

reklama
Jesli chcesz miec juz pewność i się nie denerwowac to jest jhedna metoda. Mozesz sobie zrobic sama bez skierowania w labolatorium BhCG (gonadotropina kosmówkowa), olej domowe testy bo kazda z nas jest inna i ma inne steżenie hormonów. Badanie beta-hCG to badanie na zawartość gonadotropiny kosmówkowej, czyli hormonu wytwarzanego najpierw przez kosmówkę. Obecność tego hormonu w moczu kobiety może oznaczać obecność ciąży. Z posiadanych mi wiadomości, popularne testy ciążowe badają własnie bhCG.
BhCG z krwi daje pewność i pokazuje steżenie hormonu od 0 a nie 10 czy 25 mlU/ml, czyli juz 1 dnia po zagnieżdżeniu. Kosztuje od 15 do 25 PLN ale warto miec pewność.

Powodzenia i pozdrawiam wszystkich;-)

Do góry