reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

Dziękuje Madziu za pocieszenie.Tylko jak o tym nie myśleć,może postawić sobie jakiś cel??? Moja koleżanka namawia mnie na zrobienie prawa jazdy,powiedziała mi będziesz się czymś innym stresowala a wtedy...dzidzia bo bedziesz miała głowę zajętą czymś innym.Pozdrawiam,miłych snów!!!

reklama
Dziękuje Madziu za pocieszenie.Tylko jak o tym nie myśleć,może postawić sobie jakiś cel??? Moja koleżanka namawia mnie na zrobienie prawa jazdy,powiedziała mi będziesz się czymś innym stresowala a wtedy...dzidzia bo bedziesz miała głowę zajętą czymś innym.Pozdrawiam,miłych snów!!!

Z drugiej strony kolezanka ma racje że trzeba zajac sie czyms innym...Ech ale i tak moim zdaniem mysli beda krazyly wkolo dzidzi i pytania Co tak długo?...

Pozdrawiam :-:)-:)-(

Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj mam 37 dc. Mam nieregularne cykle, ale nigdy nie trwały aż tak długo. Były jakieś mdłości. Dwa testy wyszły oczywiście z 1 krechą. Temp strasznie mi skakały, teraz się w miarę unormowały i oscylują około 36.5, więc zupełnie nieciążowe temp. Wychodzi na to,że po prostu moje hormony szaleją (niedawno bardzo ciężko pracowałam), więc takie opóźnienie @ jest bardzo prawdopodobne. Nie ma się co zbytnio nastawiać laseczki bo rozczarowanie ma ogromną moc. Trzymam za was kciuki

Hej, witam wszystkie Starające :-):-):-) Co sądzicie o skuteczności testów ciąż.? Jakie są wasze doświadczenia?

No właśnie- jak to jest z tymi testami-ja slyszalam ze sa bardzo male szanse ze test moze sie pomylic...zrobilam przed spodziewana@ i wyszedl negatywny. jednak pozniej dostalam @ byl mniej obfity niz zwykle i krotszy o 2 dni.dziwnie sie czuje a poza objawami ktore odczuwalam wczesniej-tzn zawroty glowy,dziwne lekkie klucia w podbrzuszu , brak apetytu-zaczelo mnie mdlic.czasem czuje dziwny jakby ucisk w okolicach pepka.ostatnio mialam jakies dziwne plamienia rozowe-trwaly 1 dzien i minelo.bylo mi tego dnia bardzo nie dobrze.niewiem juz co mam o tym myslec czy przypadkiem to nie ciaza a test wyszedl negatywny gdyz zrobilam go za wczesnie?czy test mogl niewykryc ciazy jesli byl za wczesnie zrobiony??od ktorego tygodnia test plytkowy wykrywa ciaze-podobno to nieprawda ze od 6 czy 7 dnia.czy moze ktoras z Was byla w podobnej sytuacji?jestem tu nowa -mam nadzieje ze podzielicie sie ze mna swoimi spostrzezeniami:)

Dziewczyny,

mam pytanie o testy ciążowe. Dziś jest mój 37 dc a @ brak! Piersi obolałe i nabrzmiałe. Bardzo mnie to cieszy ale tydzień temu zrobiłam test i wyszła niestety tylko jedna kreska :-( Koleżanka mi powiedziała , ze mogło mi się opóźnić jajeczkowanie i było jeszcze za wcześnie żeby test wykrył ewentualną ciążę.
Gdzieś słyszałam , że są testy, które są bardzo "wrażliwe" i szybko rozpoznają ciążę ale nie pamiętam jakiej były firmy.
Możecie mi coś sprawdzonego polecić.

reklama
Eli 82...ja właśnie sobie chodzę na prawko i staram się o dzidzię. Jestem sama na siebie zła, że testy na prawko pochłaniają większą część mojej uwagi ale moze to faktycznie dobrze...4 grudnia mam egzamin i w tym terminie powinna być @. Z jednej strony boję się, że przez stresy mogę jeszcze utracić fasolkę - gdyby była, z drugiej strony martwię się, ze jak dostanę @ to przestanie mi zależeć na prawku...

Ja również słyszałam o testach, które mogą potwierdzić ciaze po 4-6 dniach po zapłodnieniu. Zastanawiam się czy nie jest to po prostu naciaganie... Może coś polecicie? Mąz ma w sobote urodziny i miałabym suuuper prezent dla niego;)

Pozdrawiam wszystkie Staraczki:-D

Do góry