reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a brak pęcherzyka ciążowego

Wg mnie to oznacza standardową ciążę ze standardową owulacją, a owulację mogłaś mieć później, jak i późniejsze zagnieżdżenie. Rzeczywiście pęcherzyk powinien być co do zasady, ALE uwierz mi wiele zależy od sprzętu i lekarza. Ja w poprzedniej ciąży musiałam unieść pupę i nieźle tam się namanewrowała aparatem zanim znalazła. Jakby nie szukała tak dokladnie to wyszłabym z wizyty z niczym.
Ja musiałam pięści pod pupę wsadzać 😅 tak mi się wydaje,c że mogło być to później ponieważ stosunek, w którym mogło dojść do zapłodnienia był w 17 dniu cyklu. O 7 byłam na becie, siedzę jak na szpilkach

reklama
Ja musiałam pięści pod pupę wsadzać 😅 tak mi się wydaje,c że mogło być to później ponieważ stosunek, w którym mogło dojść do zapłodnienia był w 17 dniu cyklu. O 7 byłam na becie, siedzę jak na szpilkach
No to u mnie podobnie owu była w tym cyklu opóźniona kilka dni :) Cierpliwości i bądź dobrej myśli :) Każdemu też inaczej beta przyrasta.

No to niestety przyrost jest nieprawidłowy, ale nie wiadomo jaki wpływ ma tutaj inne labo.
IMG_6832.jpeg

reklama
Lekarze są bardzo różni. Ja w pierwszej ciąży trafiłam na lekarza, wg którego do 2 trymestru to nie ciąża, na usg przy widocznym pęcherzyku stwierdziła, że „jeśli” to ciąża to w II trymestrze założy mi kartę ciąży, a teraz to mam czekać, bo mogę poronić. Młoda lekarka. Także tak, w ogóle tego nie analizuj, nie masz na to wpływu, za 7-14 dni idź na drugie USG u innego lekarza.
Lekarz z cywilizowanym pojęciem. Co w tym dziwnego?
Poczytaj jak to funkcjonuje w innych krajach europejskich czy w USA.

Do góry