reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża 6/7 TC brak zarodka

Byłam w podobnej sytuacji. Na pierwszym usg w 6. tygodniu dowiedziałam się, że to puste jajo a pęcherzyk zatrzymał się na 4 tygodniu , tydzień później u innej gin okazało się, że jest zarodek, a 2 tygodnie później było serduszko. Okazało się, że owulacja się przesunęła i stąd takie rozbieżności. Polecam wizytę i innego lekarza z dobrym sprzętem :)

reklama
Ja ze swojej strony jeszcze dodam że dużo zależy od umiejętności lekarza i sprzętu. Byłam u lekarza z luxmedu we wtorek- 17 mm pecherzyk i nic w środku. Poszłam w czwartek prywatnie do dobrego lekarza - pecherzyk z zarodkiem i sercem.

Może warto się za kilka dni skonsultować z kimś kto ma na 100 procent dobry sprzęt i umiejętności?
No właśnie nie wiem czy iść do kolejnego lekarza.. Może faktycznie poczekam do wtorku, biorę leki, póki co nic złego się nie dzieje, mam typowe objawy ciąży. Senność, ból piersi i mdłości z rana.. Mam nadzieję cały czas, zobaczymy co nam się pokaże we wtorek

Byłam w podobnej sytuacji. Na pierwszym usg w 6. tygodniu dowiedziałam się, że to puste jajo a pęcherzyk zatrzymał się na 4 tygodniu , tydzień później u innej gin okazało się, że jest zarodek, a 2 tygodnie później było serduszko. Okazało się, że owulacja się przesunęła i stąd takie rozbieżności. Polecam wizytę i innego lekarza z dobrym sprzętem :)
Mam nadzieję, że u mnie będzie taka sama sytuacja, bardzo w to wierzę i dziękuję za dodanie otuchy ❤️

Jeśli masz poczucie że masz kompetentnego lekarza i ma on dobry sprzęt to spokojnie czekaj do wtorku. Trzymam kciuki [emoji173]
No właśnie nie wiem czy iść do kolejnego lekarza.. Może faktycznie poczekam do wtorku, biorę leki, póki co nic złego się nie dzieje, mam typowe objawy ciąży. Senność, ból piersi i mdłości z rana.. Mam nadzieję cały czas, zobaczymy co nam się pokaże we wtorek

Czy lekarz zlecił badanie beta hcg w odstępie 48h?
Ja bylam w tej samej sytuacji i u mnie niestety nie skończyło się dobrze.

Czy lekarz zlecił badanie beta hcg w odstępie 48h?
Ja bylam w tej samej sytuacji i u mnie niestety nie skończyło się dobrze.
Lekarz nie zlecił bety, bo mimo że czasami rośnie prawidłowo, to nie oznacza, że wszystko jest dobrze, a nie mam sobie robić złudnych nadziei, mam czekać do wtorku, bo badanie USG będzie najbardziej wiarygodne.

reklama
Nie pociesze Cie ale u mnie przy pustym jaju płodowym też były mocne objawy. Twoja sytuacja nie wygląda optymistycznie. Musisz czekać lub skorzystać z wizyty u innego lekarza. Trzymam kciuki.

Do góry