reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chusteczki bambino polecam - pampers odradzam

Hej Kachasku :-)

Co do Huggies - zakupiłam wczoraj - mogę oddać w dobre ręce. Absolutnie mi nie odpowiada ta szmatka w dotyku. A mi się wydawało że Pampersy są szorstkie :baffled: (w porównaniu z Nivea).

Na szczęście kupiłam też do wypróbowania Nivea Sensitive i jak na razie jest to dla mnie Number One. Nivea w dotyku jest jak mięciusia flanelowa szmatka, a te sensitive w ogóle nie pachną - a nasza pediatra nam doradzała żeby nie stosować pachnacych.

Kiedyś kupiłam w Makro piluszki Huggies - moim zdaniem najlepsze !!!!!! i dostałam husteczki gratis. Pieluch już nie mam od 2 miesięcy, a husteczkami wycieram kurze, bo ładnie go zbierają :tak::-D:tak: Sa zbyt twarde, choć dobrze nawilżone.

my używamy Nivea, a czasem Papmers, bo sa dośc mokre. To prawda, że potem krem nie trzyma, ale ja "wyklepię" pupe czystą pieluchą tetrową i krem można nakładac. Tylko nie polecam do innych części ciała prócz rączek i pupy. Ja wytarłam natce szyjkę i jej jakieś krostki wyszły (na szczęście szybko zniknęły).

reklama
Myślę, że nie ma na rynku chusteczek idealnych. Moim zdaniem, najmniej kiepskie są Nivea Sensitive - choć pod koniec paczki zaczynają śmierdzieć sfermentowanym sokiem ;-). Później plasują się Nivea Soft&Care - są dość suche, mają zapach, który dość szybko się nudzi, ale przynajmniej skład do zaakceptowania - w miarę nie dużo chemii. Parafina, wyciągi roślinne, no i nieszczęsne konserwanty, bez których nie da się obyć.
Pozostałe chustki, Pampers, Bambino, Huggies, mają niemal jednakowy, paskudny skład, sama chemia, różnią się jakimiś drobiazgami, wilgotnością, fakturą materiału z którego wykonano chustkę... W tej kategorii wygrywa Pampers Sensitive :tak:.

jak dla mnie bambino w tym małym opakowaniu nie sprawdziły sie po pierwsze za małe,a po drugi jak dla mnie za mało wilgotne.pozdrawiam

Kiedyś cały czas używałam chusteczek pampers potem jakoś przeszłam na nivea i byłam z nich zadowolona, ostatnio zabrakło mi i kupiłam pampers i co mój 14sto miesieczny Kacperek dostał od nich uczulenia. stanowczo odradzam polecam nivea i dzidzius.

Ja od 9 miesiecy stosuje chusteczki pampers , jestem bardzo z nich zadowolona. Kiedys kupilam bambino- nie pasowaly nam wogole, rossman-owe calkiem odpadaja dla nas( sa za twarde i Ola dostala po nich krostek), nivea sa calkiem calkiem. Ale wciaz uzywam pampers- sa dla mnie i dla Oli najlepsze, najbardziej nawilzone.

Odradzam Pampers Clean&Play,zapach szamponu i dziwnie lepkie,trudno nałożyć na pośladki krem po ich zastosowaniu.Mąż kupił raz Johnsona i musiałam wlać w opakowanie pół szklanki wody,żeby były wilgotne.
Polecam Huggies bezzapachowe.

U nas nie sprawdziły się chusteczki Nivea ;-( uczuliły pupkę
Strzałem w dziesiątkę okazały się chusteczki "dzidziuś" - obie wersje (w różowym i zielonym opakowaniu) są w porządku.
Pampersy też okazały się do kitu. Huggies na 6!

widzę, ze co mamuska to inna opinia:-D
ja niestety nie mam za duzego wyboru, testowałam tylko kilka firm, oto co mysle; HUGGIES -do niczego,bardzo suche i sztywne, JOHNSON-uczulaja, nieprzyjemnie pachną, PAMPERS BABYFRESH- jak na razie najlepsze, dzidzia ma alergię, wiec nie moge za duzo kombinowac, ale Nivea chetnie bym sprobowala, wiem ze maja dobre produkty, moze je tu gdzies znajde:-)

reklama
ja ostatnio wypróbowałam nivea baby chusteczki i jestem bardzo zadowolona:-). dobrze nawilzone, nie wysychaja za szybko, wyciagają sie pojedynczo, przyjemnie pachna i najważniejsze - nie podrażniają;-)

Do góry