reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusteczki bambino polecam - pampers odradzam

my przez 10 miesiecy uzywalismy tylko i wylacznie Pampers a przez ostatni miesiac kupujemy Nivea Baby i uwazam ze sa lepsze od Pampers. Maja sliczny zapach, sa mieciutkie i dobrze nawilzone. Dzisiaj w Realu maz kupil pudelko (4 paczki chusteczek) za 24 zl wiec oplacalo sie bo wychodzi 6 zl za paczke, a wiec taniej niz Pampers.

reklama
Nikt nie miał doświadczeń z Huggies?

ja uwazam ze wszystkie produkty huggies są super a chusteczki do pupy sa poprostu REWELACJA bo pampers uczula mojego szkraba
a z innych
dzidziuś jak dla mnie są ohydne zapach mi sie nie podoba i sama chusteczka jest jakas taka dziwna
johnson moga byc jak nic innego nie ma - lepsze sa te które nie sa produkowane w polsce
nivea są dobre nie mam zastrzezeń
toddies tez ok
innych nie próbuje bo i tak wychodzi zawsze na to ze huggies jest najlepszy 2 paczki chusteczek na promocji 9 zł

My uzywamy firmy NIVEA - zreszta wszystkich kosmetykow tez. Uwazam ze sa super, dlatego nawet nie probowalam innych.

Oto mój ranking chusteczek:
1 - NIVEA Sensitive - najlepsze - grube i delikatne, dobrze nawilżone, zapach nie drażniący, wygodne przy wyciąganiu, bardzo wydajne. W promocyjnym czteropaku bardzo korzystna cena ok. 6 zł/paczka bo normalnie to ok. 10 zł.
2 - HUGGIES - również grube i mięciutkie, zapach neutralny; dostępne w tzw. mega-paczkach z fajnym zamknięciem, które ułatwia przechowywanie i wyciąganie oraz sprawia, że nie wysychają tak szybko.
3 - BABY DREAM z Rossmanna oraz BABY LOVE (z "DM" - to niemiecki odpowiednik Rossmanna) - ostatnio używam najczęściej; dobrze nawilżone, delikatny i przyjemny zapach, cena średnio ok. 5 zł za paczkę;
Żadne z w/w chusteczek nie powodowały jakichkolwiek podrażnień u mojego synka, nadawały się zarówno do oczyszczania pupy, jak i rączek i buzi.

Używałam też innych:
# Pampers - generalnie białe OK, zwykłe i lawendowe - zbyt intensywny zapach, pozostawiały taki tłusty nalot na skórze dziecka, który musiałam wycierać, bo się tego żaden krem ochronny nie chciał trzymać; no i cena za wysoka;
# Doda - z Biedronki - na krótszą metę OK, ale potem zaczęły powodować podrażnienia na pupie synka. Kiedy wróciłam do wcześniej używanych chusteczek, zaczerwienienia i wysypka mijały;
# Cien - z Lidla - takie sobie, mimo przystępnej ceny, po jednej czy dwóch paczkach przestałam je kupować;
# Bambino - raz, że szlag mnie trafiał, jak miałam jedną sztukę wyciągnąć, dwa - okropny zapach, od którego brało mnie na wymioty. Nigdy więcej!
# Dzidziuś - przeciętne, niczym mnie nie zachwyciły, mimo dobrej ceny, nie sięgam po nie.
# Happy - za mokre i zapach, który mi nie odpowiadał.

spróbowałam ostatnio najtańsze z tesco (niecałe 4 zł za 72 szt) i jak dla mnie są ok. ładnie pachną, dobrze nawilżone. za to odradzam chusteczki z lidla (frotto czy jakoś tak i te w pudełku w kształcie tuby) te pierwsze mają zbyt intensywny zapach, przynajmniej dla mnie, drugie są papierowe i w ogóle jakieś dziwne

Hej Kachasku :-)

Co do Huggies - zakupiłam wczoraj - mogę oddać w dobre ręce. Absolutnie mi nie odpowiada ta szmatka w dotyku. A mi się wydawało że Pampersy są szorstkie :baffled: (w porównaniu z Nivea).

Na szczęście kupiłam też do wypróbowania Nivea Sensitive i jak na razie jest to dla mnie Number One. Nivea w dotyku jest jak mięciusia flanelowa szmatka, a te sensitive w ogóle nie pachną - a nasza pediatra nam doradzała żeby nie stosować pachnacych.

reklama
hej efilo:-D

im bardziej chusteczki pachną tym bardziej drażnią małe noski i często nie tylko noski ale i skórę naszych pociech

Do góry