reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusteczki bambino polecam - pampers odradzam

Hej Kachasku :-)

Co do Huggies - zakupiłam wczoraj - mogę oddać w dobre ręce. Absolutnie mi nie odpowiada ta szmatka w dotyku. A mi się wydawało że Pampersy są szorstkie :baffled: (w porównaniu z Nivea).

Na szczęście kupiłam też do wypróbowania Nivea Sensitive i jak na razie jest to dla mnie Number One. Nivea w dotyku jest jak mięciusia flanelowa szmatka, a te sensitive w ogóle nie pachną - a nasza pediatra nam doradzała żeby nie stosować pachnacych.

Kiedyś kupiłam w Makro piluszki Huggies - moim zdaniem najlepsze !!!!!! i dostałam husteczki gratis. Pieluch już nie mam od 2 miesięcy, a husteczkami wycieram kurze, bo ładnie go zbierają :tak::-D:tak: Sa zbyt twarde, choć dobrze nawilżone.

my używamy Nivea, a czasem Papmers, bo sa dośc mokre. To prawda, że potem krem nie trzyma, ale ja "wyklepię" pupe czystą pieluchą tetrową i krem można nakładac. Tylko nie polecam do innych części ciała prócz rączek i pupy. Ja wytarłam natce szyjkę i jej jakieś krostki wyszły (na szczęście szybko zniknęły).

reklama
Myślę, że nie ma na rynku chusteczek idealnych. Moim zdaniem, najmniej kiepskie są Nivea Sensitive - choć pod koniec paczki zaczynają śmierdzieć sfermentowanym sokiem ;-). Później plasują się Nivea Soft&Care - są dość suche, mają zapach, który dość szybko się nudzi, ale przynajmniej skład do zaakceptowania - w miarę nie dużo chemii. Parafina, wyciągi roślinne, no i nieszczęsne konserwanty, bez których nie da się obyć.
Pozostałe chustki, Pampers, Bambino, Huggies, mają niemal jednakowy, paskudny skład, sama chemia, różnią się jakimiś drobiazgami, wilgotnością, fakturą materiału z którego wykonano chustkę... W tej kategorii wygrywa Pampers Sensitive :tak:.

jak dla mnie bambino w tym małym opakowaniu nie sprawdziły sie po pierwsze za małe,a po drugi jak dla mnie za mało wilgotne.pozdrawiam

Kiedyś cały czas używałam chusteczek pampers potem jakoś przeszłam na nivea i byłam z nich zadowolona, ostatnio zabrakło mi i kupiłam pampers i co mój 14sto miesieczny Kacperek dostał od nich uczulenia. stanowczo odradzam polecam nivea i dzidzius.

Ja od 9 miesiecy stosuje chusteczki pampers , jestem bardzo z nich zadowolona. Kiedys kupilam bambino- nie pasowaly nam wogole, rossman-owe calkiem odpadaja dla nas( sa za twarde i Ola dostala po nich krostek), nivea sa calkiem calkiem. Ale wciaz uzywam pampers- sa dla mnie i dla Oli najlepsze, najbardziej nawilzone.

Odradzam Pampers Clean&Play,zapach szamponu i dziwnie lepkie,trudno nałożyć na pośladki krem po ich zastosowaniu.Mąż kupił raz Johnsona i musiałam wlać w opakowanie pół szklanki wody,żeby były wilgotne.
Polecam Huggies bezzapachowe.

U nas nie sprawdziły się chusteczki Nivea ;-( uczuliły pupkę
Strzałem w dziesiątkę okazały się chusteczki "dzidziuś" - obie wersje (w różowym i zielonym opakowaniu) są w porządku.
Pampersy też okazały się do kitu. Huggies na 6!

widzę, ze co mamuska to inna opinia:-D
ja niestety nie mam za duzego wyboru, testowałam tylko kilka firm, oto co mysle; HUGGIES -do niczego,bardzo suche i sztywne, JOHNSON-uczulaja, nieprzyjemnie pachną, PAMPERS BABYFRESH- jak na razie najlepsze, dzidzia ma alergię, wiec nie moge za duzo kombinowac, ale Nivea chetnie bym sprobowala, wiem ze maja dobre produkty, moze je tu gdzies znajde:-)

reklama
ja ostatnio wypróbowałam nivea baby chusteczki i jestem bardzo zadowolona:-). dobrze nawilzone, nie wysychaja za szybko, wyciagają sie pojedynczo, przyjemnie pachna i najważniejsze - nie podrażniają;-)

Do góry