reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chrzest naszych pociech

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Gratulacje dla kolejnego Aniołka :) Fajnie, że taka grzeczna była, my jak naszą Natalke będziemy chrzcić, to ja nawet nie liczę na takie grzeczne zachowanie, ona to jest istny czort :D

reklama
A u nas chrzest w najblizsza niedziele. Mam nadzieje, ze pogoda bedzie ladna a Maly przetrzyma grzecznie cala msze!

Ponieważ 3.09 przeżyliśmy tą wielką chwilę postanowiłam podzielić się z wami krótką relacją.
Julek był baaardzooo grzeczny. Zarówno w trakcie ostatnich przygotowań jak i w kościele. Tylko sam moment polewania główki wodą święconą spowodował u niego nieco skrzywioną minkę, ale mino to ani nie miałknął. Za to mi poleciały łezki, bo tak się wzruszyłam.
Uroczystość była rekordowa, bo chrzczonych było 20 dzieci!!! Po raz pierwszy w naszej parafii. Ale wszystko poszło szybko i sprawnie, dzięki wcześniejszym zapowiedziom i prośbom księży na tą mszę przyszło bardzo mało ludzi niezwiązanych z rodzinami i nawet nie było ciasno. Msza trwała niecałą godzinkę i dzieci to cierpliwie zniosły.
Potem rodzinnie udaliśmy się na obiadek, po obiadku spacerek, mała sesja foto - Julek był cudny! Bawiło go to ciągłe podawanie z rąk do rąk a nie złościło.
Prezenty dostał wspaniałe. Ma już własne Pismo Święte i taką Biblię dla najmłodszych, śliczny pamiątkowy album ze swoimi zdjęciami i dowcipnymi komentarzami, miśka, pościel.

Magdaleno to ślicznie jak Julcio był taki grzeczniusi na mszy.I mamy kolejnego Kwietniowego aniołeczka.
A ja mam tą przyjemność jeszcze przed sobą.

Nas czeka ta uroczystość w niedzielę. Mam pytanie, czy ubranko do chrztu musi być białe? Bo powiem szczerze nie lubię takich sukieneczek z koronki z falbankami i innymi cudami a Klaudia jakiś czas temu dostala śliczny komplecik różowy( sukieneczka blado różowa z białym kołnierzykiem i do tego spodenki z białymi mankietami) i tak myślałam żeby jej to założyć a do tego białą czapeczkę i białe buciki. Może zaraz wkleję zdjątko to obcenicie.

ok, wklejam
dsc02213po4.jpg

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry