reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chrzciny

Justyna współczuję sytuacji, wiem ze niektórzy księża są w porządku i na pewno znajdziecie takiego ktory udzieli chrztu Kalince. Nam udało się nawet rozgrzeszenie dostać jak chrzciliśmy Emilkę tylko musieliśmy obiecać, że się pobierzemy;-)
no my dlatego mieliśmy problem,bo cały czas żyjemy w grzechu..

No ja dzięki Bogu nie musiałam opowiadać bajek co byłoby dla mnie mocno niekomfortowe. :zawstydzona/y: Ksiądz tylko poprosił aby rodzice chrzestni byli "kanoniczni" i do komunii przystąpić. Przecież to nie o Was tylko o Małą chodzi....

no to chrzestną będzie moja koleżanka,która też śłubu nie ma,więc nie powinna przystąpić do komunii,ale będzie obciach,jak my nie przystąpimy i ona też,boże zmiłuj się

poszam drugi raz do księdza,który odesłał D.no naszej parafii po pozwolenie i mu powiedziałam,że nie chcą tam się zgodzić,a ja chcrzciłam tu pierwsze dziecko i drugie też chcę tu ochrzcić i nie było problemu,poza tym on ma kochanicę ,która jest u nas dyrektorem domu nkultury i wszyscy o tym wiedzą,więc raczej taki ludzki ksiądz to jest.
mam je na 24 września-ciekawostka:
Antek był chrzczony 22 września-dzień przed moimi urodzinami,a Kalina 24 września -dzień po moich urodzinach

p.s. madziolka śliczna ta sukienusia

Ostatnia edycja:
reklama
Kupiłam dziś białe rajstopki na chrzest i załamka... 30 zł za dwie pary:( CHciałam kupić jedną parę ale wszędzie był tylko podwójnie pakowane. Masakra, moje rastopy są tańsze... poza tym ponieważ Marysia nie przybrała zbyt wiele to obawiam się, że sukienka którą planowałam na chrziny raczej będzie za duża. No i muszę coś kupić a nie mam na to ochoty bo strasznie drogie te rzeczy są... Patrzyłam dziś w moim ulubionym lumpeksie dla maluszków i niczego nie znalazłam. Zaraz spojrzę na allegro, może znajdę coś taniego używanego:(

traschka ja też dziś oglądałam rajstopki w sklepie i jak zobaczyłam cenę - 35zł za jedną parę to się w głowę popukałam... ceny ubranek dla dzieci są dla mnie totalnie nielogiczne, ani to na długo nie starcza bo dziecko szybko wyrasta ani materiału na to dużo nie idzie a ceny z kosmosu...

My byliśmy dziś w kościele, wszystko załatwione, potem byłam w cukierni kupić na spróbowanie kawałek tortu który będziemy zamawiać (pychota) a po południu zamówię zaproszenia :) och jak ja lubię takie przygotowania :):):) przed naszym ślubem byłam w swoim żywiole i teraz znowu jest tak fajnie, co prawda na mniejszą ale zawsze :)

U nas wszystko przygotowane do chrztu; czekamy tylko na chrzestnego który juz leci, rano odbieramy go z lotniska, wiec myśle ze do niedzieli się ogarnie; :-)
Oj tyle szukania ubranka a tu juz niedziela tuż tuż i po imprezie....

reklama
Madzioolka - ja też lubię organizowanie, ale najbardziej wtedy jak się nie ma innych rzeczy na głowie a ja mam całe multum :szok:, nie tylko sprawy zawodowe ale i pomału ogarnianie naszego wyjazdu na początku października do Wilna.
Mam do Was pytanie natury organizacyjnej - na zaproszeniach napisałam, że proszę o potwierdzenie obecności do dziś i niestety od odczuwalnej grupy osób nie mam żadnego odzewu :wściekła/y: - czy powinnam się przypominać czy po prostu olać zakładając, że tych osób nie będzie i tyle. Szczerze mówiąc mam sporą ochotę na drugie rozwiązanie - knajpianie mam jeszcze kilka dni - tylko wolałabym uniknąć komplikacji - nie policzę nakrycia a ktoś przyjedzie co nie byłoby problemem przy imprezie "niezasiadanej". :eek:

Do góry