reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny

Setana - kiedy chrzcisz ? Ta lniana też mi się podoba, ale pod koniec września morze być chłodno. Ja jeszcze trochę poszperałam i chyba zdecyduję się na welurkową Sukienki - DSU058 - Anielka i do tego kapelutek Czapeczki i opaski - DCZ028 - Anielka. Nawet troczki przeżyję ;-)
U mnie będzie bezalkoholowo głównie dlatego,że wódki nie chcę a część zaproszonych pije tylko to. Poza tym jakoś mi to nie pasuje. :no: Cenowo mam nadzieję zamknąć się w 100 zł od osoby w knajpie. Warszawka :eek:

reklama
U nas będzie wino do obiadu i na tym koniec alkoholu. Biorąc pod uwagę upodobania niektórych członków naszej rodziny gdyby na stole stała wódka chrzciny zamieniłyby się w ostrą libację a tego to ja nie wytrzymam psychicznie:)
Sukieneczkę mam jedną po siostrzenicy, nie wiem czy będzie dobra we wrześniu. Mała potrafi urosnąć w tydzień kilka cm a potem 3 tygodnie przestoju więc o rozmiarze pomyślę we wrześniu. Nie mam żadnych obiekcji co do używanego ubranka. Może dlatego, że sama ubieram się w ciucholandach:)

Forever my chrzcimy 11 września. Mama mnie namawia żebym wzięła to ubranko po bratanicy, wiem że to rozsądnie, bo te pieniądze można wydać zdecydowanie lepiej ale sama nie wiem. Jak nie kupię ubranka to zdecyduję się choć na ten płaszczyk Płaszczyki, bolerka, pelerynki - Zaczarowane Sny

Traschka ja nie mam obiekcji przed używanymi bo mam zdecydowaną przewagę takich ubranek, ale te ubranka co wstawiłam linki badzo mi się podobają. Wolałabym ubrac córcię w coś co wpadło mi w oko, a nie w coś co po prostu mam, a nie koniecznie do mnie przemawia.

Moja koleżanka też się zaoferowała, że pożyczy ubranko do chrztu po swojej córci. Muszę tylko je obejrzeć, bo ja nie lubię takich kiecek tiulowych, falbaniastych, w których dziecko wygląda jak stara-maleńka :sorry: Jeśli wpadnie mi w oko to na pewno pożyczymy :)

A czy ubranko musi być koniecznie białe?

Blusia nie czemu???Moja chrześnica 17 lat temu chrzczona miała sukieneczkę biało różową z tym że róż przeważał.Moj Aleksander miał biało błękitnea biały był tylko dodatkiem. Widziałam wiele dzieciaczków w kolorowych strojach,oczywiście stonowanych ,i bardzo ładnie wyglądały.

Traschka, Setana, Blusia - popieram Was w całej rozciągłości :tak: Z Młodą tylko taki problem,że raczej musi mieć rozmiar 56 bo 62 będzie za duże patrząc na tempo wzrostu ( na stronie "Zaczarowane Sny" rozmiarówka zaczyna się od 62 :-( ) no ale pomiarów dokonam na początku września.Mi do chrztu pasuje kolor biały, ecru, beżowy. Reszty kolorów jakoś nie widzę na tą okazję z różowy na czele ;-)

powiem wam ze tez jestem przerazona tymi chrzcinami, do tego stopnia ze wcale nie chce mi sie ich robic. przraza mnie oczywiscie wydatek tak jak pisałam knjapa 1600 zł (20 osób), chyba ze zrobimy w sobote to bedzie troche taniej mysle ze gdzies ok. 1300-1400. Zastanawialam sie jeszcze raz czy czasem w domu nie robic i "upchnąć" jakos ggosci, ale trudno by było. Poza tym wizja przygotowywania chrzcin w domu, zakupy, gotowanie, sprzątanie przy dwojce maluchów tez nie jst ciekawa. Moja mam pewnie by pomogła, ale pomaga mi na codzien i widze ze jest juz zmeczona wiec nie chciałabym dokładac jej dodatkowych obowiązków. wobec tego bedzie trzeba zacisnac pasa i wydac tą kase. Ubranka pewnie kupie jakies uzywane, jakby ktoras miala do sprzedania to sie odezwijcie

aaga ja chce sprzedać kombinezonik który zakupiłam do chrztu dla Mateusza on jest rozmiaru tak ok 62 o taki
1700467077.jpg
jak chciałabyś to napisz na pw

Moja koleżanka też się zaoferowała, że pożyczy ubranko do chrztu po swojej córci. Muszę tylko je obejrzeć, bo ja nie lubię takich kiecek tiulowych, falbaniastych, w których dziecko wygląda jak stara-maleńka :sorry: Jeśli wpadnie mi w oko to na pewno pożyczymy :)

A czy ubranko musi być koniecznie białe?
No właśnie? Bo ja mam dla mojego krasnala fajne lniane "coś"...ala body z kołnierzykiem, na moje bardzo eleganckie wdzianko, ale w kolorze błękitnym. Jak jutro znajdę chwilę to zrobię foto i wrzucę. Ocenicie. Na jutro planuję zaczac odgruzowywać mieszkanie...w sobotę chrzciny...czas najwyższy zacząć porządki :zawstydzona/y:

reklama
aaga1407 - ja dostałam wycenę ze "swojej" knajpy i przy założeniu, że lokal będzie tylko do naszej dyspozycji i to sobota po południu i Warszawa to u Ciebie nietanio :confused2:A ja jeszcze myślę urwać coś z tej ceny, bo po co mi danie na ciepło 2 h po obiedzie ?
Za to fotograf obok kościoła mnie powalił ceną - zdjęcia pozowane - może byłoby troszkę taniej, bo to sobota będzie ( a zazwyczaj się chrzest z niedzielą kojarzy ) o czym nie powiedziałam. Ale tak czy inaczej co najmniej 40 % za drogo zważywszy, że do tego rodzaju fotek nie mam przekonania.
Obejrzałam za to kaplicę w której będzie uroczystość - 40 osób na spokojnie się zmieści.
Cały czas myślę o kreacji dla Młodej i chyba jednak wersja cieńsza sukieneczka plus płaszczyk będzie lepsza.
Setana - w jakim rozmiarze będziesz kupować ?

Do góry