reklama
Arcobaleno
Mamusia Nikosia
Ja nic po chrzcinach nie dostałam, ksiądz wszystko w księdze zapisuje
Arcobaleno
Mamusia Nikosia
U nas trzeba rodzice chrzestni musieli pokazać przed chrztem karteczkę że byli u spowiedzi, którą wcześniej odebrali od księdza. Jak natomiast byliśmy zamówić chrzest to ksiądz zapytał kto będzie chrzestnym, wiek, nazwisko i adres zamieszkania i to wszystko.A możecie mi powiedzieć, czy są potrzebne jakieś zaświadczenia dla księdza od chrzestnych? Bo coś takiego obiło mi się o uszy.
tysia123
Fanka BB :)
u nas podpisywalismy sie my i chrzestni w księgach. Aktu chrztu ani zadnej pamiatki nie dostalismy.
Chrzestni jak z innej parafi mieli przyniesc zaswiadczenie ze chrzestnymi moga byc. Kartek do spowiedzi nie bylo.
Aha, i przy zgłaszaniu chrztu ksiądz pytał czy chrzestni wierzący, ale już jakiej wiary są to nie pytał
)))
Chrzestni jak z innej parafi mieli przyniesc zaswiadczenie ze chrzestnymi moga byc. Kartek do spowiedzi nie bylo.
Aha, i przy zgłaszaniu chrztu ksiądz pytał czy chrzestni wierzący, ale już jakiej wiary są to nie pytał
A u nas ksiądz chciał pogadać z chrzestną bo ona z jego parafii, a od chrzestnego z innej parafii chciał właśnie zaświadczenie że może być chrzestnym. I my i chrzestni dostaliśmy karteczki do spowiedzi.
O czym chciał gadać z chrzestną to nie wiem, ale odpuścił rozmowę gdy usłyszał że to mama ministranta - najlepszego lektora (że tak się siostrzeńcem pochwalę;-))
O czym chciał gadać z chrzestną to nie wiem, ale odpuścił rozmowę gdy usłyszał że to mama ministranta - najlepszego lektora (że tak się siostrzeńcem pochwalę;-))
reklama
a u nas dawał kartki do spowiedzi dla chrzestnych. dla nas nie, bo my grzesznicy hehe
hehe