reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chrzciny, urodziny i inne uroczystości

reklama
A możecie mi powiedzieć, czy są potrzebne jakieś zaświadczenia dla księdza od chrzestnych? Bo coś takiego obiło mi się o uszy.

zaśw. o tym, że nie ma przeciwskazań do tego, by byli chrzestnymi oraz karteczki ze spowiedzi. Jeśli któryś rodzić chrzestny jest z Twojej parafii, to zaśw. nie jest potrzebne.

A możecie mi powiedzieć, czy są potrzebne jakieś zaświadczenia dla księdza od chrzestnych? Bo coś takiego obiło mi się o uszy.

U nas dostali karteczki do spowiedzi i ksiądz powiedział, że muszą powiedzieć że to spowiedź przed chrztem i że będą matką/ojcem chrzestnym no i zaświadczenia z parafii że mogą być chrzestnymi.

jejciu to już jutro.
Ale mam stresa. A na dodatek dziewczyna która miała mnie uczesać się rozchorowała i muszę sama sobie coś wymodzić. Lenka zaśnie to lecę do Rossmanna po wałki i papiloty ;)

Czemu mój suwaczek nie zmienił się od wczoraj???

aga, hmmm... nie kojarzę... u nas chyba ksiądz wszystko wypełniał. Chodzi o te wszystkie dane typu - imię, nazwisko, adres, data i miejsce urodzenia... tak? czy składałyście własnoręczny podpis?

i jeszcze chciałam zapytać dziewczyny, które są już po chrzcinach, odbierałyście akt chrztu? bo ja nie ;P i nie wiem czy to trzeba było odebrać i ja się po to nie zgłosiłam, czy to się dostaje dopiero jak się w przyszłości (np. przed komunią) potrzebuje...? wybaczcie, ale ja zielona w sprawach kościelnych jestem ;P

tak to jest tak księga, w której ksiądz wszystko wypełniał, ale obok składałam swój podpis i mój M też.
co do aktu chrztu, to u nas był błąd - złę imie matki chrzestnej więc oddaliśmy i musimy odebrać poprawiony- kurde już ponad miesiąc odbieramy i wybrać się nie możemy . wstyd

reklama
hmm.. to my się nie podpisywaliśmy w tej księdze, ale może będą kazali się podpisać przy odbieraniu aktu? akurat będziemy w przyszłym tygodniu w Szczecinie, to odbierzemy. ale za ten akt, to już chyba nic nie płacę, prawda?

Do góry