reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak zrobic zdjecia rosnacemu brzuszkowi?

reklama
Jako administratorka pokaze, stary brzus bo lokator z niego ma juz 3 lata ;) ale.... ;) super pamiątka... :tak:

Załączniki

• 16-22-27tc..jpg
    16-22-27tc..jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 417
  • 27-30-33-36tc.jpg
    27-30-33-36tc.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 417
Ja również, przy każdej mojej ciąży robiłam takie zdjęcia. Liczyłam tydzień, który mam od ostatniej miesiączki i każdego pierwszego dnia każdego tygodnia robiłam zdjęcia. Potem wybierałam kilka tych, na których widać największe różnice i wklejałam do albumu :D mój sposób jest czasochłonny i wymaga dobrej pamięci, ale są też ułatwienia ;)

Ja tak robiłam,ale niestety mniej profesjonalnie. W różnej bieliźnie, ale z tego samego profilu, co miesiąc. Potem to połączyłam :) Moja rada - ważne jest oświetlenie brzuszka. Niestety niektóre zdjęcia wyszły mi bardzo przyciemnione :(

Warto przygotować jakieś miejsce w mieszkaniu, na przykład oznaczyć podłogę krzyżykiem żeby zawsze stawać w tym samym miejscu i zapamiętać ustawienia aparatu , jakie wykorzystano do zrobienia zdjęcia. Następnie w równomiernych odstępach czasu robić zdjęcie. W photoshopie jest możliwość nakładania na siebie plików, w taki sposób, ze można otrzymać animację.

Super pomysł z tymi zdjęciami ;D ja też dokumentuję mój brzuszek z tym, że stoję przy ścianie i widać mi też buzię i nie ma to już takiego efektu bo zamiast skupiać się na brzuszku to każdy widzi tylko jaka okrągła robię się na twarzy..:p

Ja mam dwoje dzieciaków z podobnego okresu (lipiec, sierpień) I oboje mają zdjęcie w tych samych śpiochach w starej antycznej ramie obsypani liśćmi i jarzębiną. Teraz wypada na styczeń - więc jesienią będzie już dużo starsze i większe - do ramki się nie zmieści :(
Zresztą nie mam już tych ślicznych śpiochów. Za to milion pomysłów na zdjęcia. I brzuszkowi też zrobię - jak tylko się pojawi :)
Nie wiem czy można tu robić reklamę - ale zobaczcie jak zdjęcia brzuszkom i niemowlaczkom robi Pani Gosia
Fotografia ciążowa,fotografia dziecięca,fotografia ślubna. Polkowice, Wrocław, Dolny Śląsk

Piękne te zdjęcia !!! my też myślimy z mężem o sesji z brzuszkiem i z Maleństwem jak już się urodzi:):) Jednak jakie profesjonalne zdjęcia to zupełnie inna bajka ;D

reklama
Do góry