reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chrzciny, urodziny i inne uroczystości

Ja się nie nadaję na DT,jestem za miętka :(
Aa ,lenka mi się podobają wierszyki w zaproszeniach,zwłaszcza te jajeczne

Nieświadomi swojego czynu itd.jakos to szło

Ostatnia edycja:
reklama
Ja trochę nie na temat tu napiszę ale tak szybko :p Jak tylko Majka podrośnie to ruszamy znowu z domem tymczasowym u nas :) Teraz musieliśmy się wstrzymać ale mam nadzieję na wiosnę/lato znowu zaczniemy się w tym temacie organizować :)

dobrze rozumiem, że mówisz o domu tymczasowym dla jakiegoś pieska?

estragon;6543930]tam, gdzie ja chodziłam na wesela, większośc w obrębie jednej miejscowości płaciła 200-220 zł od pary.
Jak ja się hajtałam 4,5 roku temu (wesele+poprawiny), to trafiło się też kilka kopert 100 zł- zazwyczaj te nie podpisane;)
1,5 roku temu byłam na weselu kuzynki (byłam sama, bo mąż był za granicą) i dałam 600 zł, więc na pewno na mnie nie straciła, bo od osoby płaciła 110 zł;
to niedrogo 200 od pary w lokalu,ja za chrzciny placilam 90 od osoby czyli 180 od pary.

krewetka;6545645]to z tego co tu piszecie wynika ze lepiej nie iść na wesele bo trzeba dużo kasy mieć......
był czas gdzie było z kasa bardzo krucho to zakupiliśmy prezent, bo nie stać nas na wywalenie 500-600zł, w tym roku mamy wesele siostrzenicy męża, nie wiem ile płacą za osobę ale damy max 400zl ( wesele jest na wsi wiec nie sadze ze więcej jak 150zl/os) bo dziecko, budowa i z kasa jest jak jest, do tego mamy w tym roku tez komunie 2x, chrzciny, itd, skąd na to wszystko tyle kasy?
tu nie chodzi o to zeby nie isc na wesele jak sie nie ma kasy,tylko lepiej kupis prezent niz dac np 100zl w niepodpisanej kopercie.I nie rozumiem tego podzialu ze na wsi,tam zazwyczaj jest bogatsze menu niz w miescie i wiecej wkladu wymaga przygotowanie wesela samemu na wsi;-)

estragon;6549795]ja też, ale z tego względu, że niektórzy mogliby to źle zrozumiec, znaczna częśc mojej i mojego męża rodziny pochodzi ze wsi, gdzie ich światopogląd jest znacznie różny np od mojego:) (zwłaszcza światopogląd mojej teściowej:p)
:no:nie rozumiem

Ja tez nie bylam na weselu gdzie jest lista,ale to wg mnie nieglupi pomysl.Sama bymjej nie zrobila bo gusta sa rozne i sama wolalabym kupic sobie niektore rzeczy.
A co do darowizn do Domu Dziecka to oni nie przyjmuja maskotek,moze nie w kazdym,ale szwagierka -nauczycielka robila przed swietami zbiorke do jednego i absolutnie maskotek nie

Ja tez nie bylam na weselu gdzie jest lista,ale to wg mnie nieglupi pomysl.Sama bymjej nie zrobila bo gusta sa rozne i sama wolalabym kupic sobie niektore rzeczy.
A co do darowizn do Domu Dziecka to oni nie przyjmuja maskotek,moze nie w kazdym,ale szwagierka -nauczycielka robila przed swietami zbiorke do jednego i absolutnie maskotek nie

ale listę robi się bardzo szczegółową - nie pisze się że chce sie kawiarkę, tylko podaje dokładne dane na temat marki, modelu, koloru itd. przeważnie jest odnośnik do produktu ze zdjęciem ;)
np. taki:
MEGAPUNKT

alis, super pomysł z tym domem tymczasowym. jednak ja bym sie bała, że sie przyzwyczaję do psa :/ chyba wolałabym po prostu adoptować ;)

agulam ja akurat idę na wesele na wsi, ale jest robione w knajpie specjalnie do tego zbudowanej i tam jest taniej niz w mieście pomimo ze menu podobne

90zl od osoby to dośc drogo za chrzciny, nie wiem co mialas w menu?

reklama
na weselu mojego brata były rzeczy dla DD i w większości były to kredki, mazaki, długopisy, kolorowanki, kilka ksiązeczek i pełno słodyczy.. z cukierków to 15 kg się uzbierało :-)

Do góry