reklama
Arcobaleno
Mamusia Nikosia
Alis u nas świece kupuje chrzestny![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
Alis u nas różnie jest, np ja jak podawałam moją chrześnicę to ja kupiłam szatkę( a raczej moja mama bo ja miałam 10 lat i kasy niet;PPP) a chrzestny kupił świeczkę!!!
Za to jak chrzciliśmy Maję to świeczkę też kupiłam ja bo sama chciałam wybrać ale brat zwrócił mi kasę a szatkę kupiłam ja,
Nie chciałam już obarczać chrzestnej bo i tak były niezłe przejścia z nią...no wiecie bo pisałam...że jest za młoda, że nie ma kasy na prezenty itp.
Za to jak chrzciliśmy Maję to świeczkę też kupiłam ja bo sama chciałam wybrać ale brat zwrócił mi kasę a szatkę kupiłam ja,
Nie chciałam już obarczać chrzestnej bo i tak były niezłe przejścia z nią...no wiecie bo pisałam...że jest za młoda, że nie ma kasy na prezenty itp.
Mam jeszcze do Was pytanie, kto kupuje świecę dla dziecka? Chrzestny czy rodzice?
normalnie chyba chrzestny- w sensie w naszym rejonie.
u nas chrzestna wszystko za jednym zamachem kupiła ;-)
julita1212
no i fajne rozwiązanieDzięki Wam wszystkim za podpowiedziUstaliliśmy, że chrzestny kupuje świecę i szatkę (bo na allegro i akurat taki jest zestaw ;P). Natomiast sukienkę i całą ubraniową resztę dla Majeczki kupuje chrzestna
![]()
strega
Fanka BB :)
no tutaj to nie ma tego problemu...bo swieczke i szatke daje ksiadz w kosciele..wszyscy maja takie same o oczywiscie pozniej dostaje sie je na pamiatke .-)))
Nicole1603
Fanka BB :)
Czekaj czekaj...miałaś 10 lat jak zostałaś chrzestną???np ja jak podawałam moją chrześnicę to ja kupiłam szatkę( a raczej moja mama bo ja miałam 10 lat i kasy niet;PPP) a chrzestny kupił świeczkę!!!
reklama
julita1212
Czekaj czekaj...miałaś 10 lat jak zostałaś chrzestną???
Tia( tylko ciiiiiiiiii;P);-)