reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chrzciny, urodziny i inne uroczystości

reklama
hmm a moze poszperaj w zaproszeniach slubnych na allegro, na pewno znajdzie sie jakies proste biale, chocby takie jak my kupilismy. mozna wszystkie elementy dowolnie zestawic kolorystycznie a okladke i tekst w srodku dowolnie zredagowac. tu masz linka do aktualnej aukcji: Stylowe zaproszenia ślubne, Magia zaproszeń (1306695272) - Aukcje internetowe Allegro, jesli za wczesnie to mozesz sobie zapisac linka do sprzedajacego. mysle ze takie cale biale wygladaloby slicznie :)

1o.jpg

takie by pasowały, na okładce bym dała:

"Gabi i Cypcio (ewentualnie Gabriela i Cyprian)

14-15 maja 2011

zaproszenie
na
chrzest i komunię"

chyba tak może być?

ja bym zrobila tak:

gabriela i cyprian
data
chrzest i komunia

czcionki, rozmieszczenie tekstu i ozdobniki mozesz sobie sama wybrac.

nataliak zaproszenia rewelacja
wampi myślę, że to dobry pomysł żeby poszperać w necie i zrobić na zamówienie takie jakie chcesz

też się zastanawiałam nad taką opcją, ja tam lubię takie plastyczne zajęcia, to po wydrukowaniu bym mogła jakoś ozdobić je sama
my robiliśmy sobie sami zaproszenia na swój ślub i wesele.. mieliśmy wiele frajdy z tego, ale też i wiele czasu na zrobienie tak jak chcieliśmy... a że we Wrocku było wiele sklepów dla artystów w tym czasie (11 lat temu) to i duży wybór papierów, wstążek.. nawet dostaliśmy lak pocztowy aby pieczęcie zrobić.. ale niestety zrobienie pieczęci samej w sobie było dla nas drogie...
teraz na chrzest mam już wlasnoręcznie porobione zaproszenia, tylko zdjęcia wstawić i napisać wszystko jak będzie wiadomo co i jak...
ja lubię takie zabawy.... już o koszt nie chodzi...
kartki na święta tez od 2 lat sama robię i wszyscy są mega zadowoleni, bo doceniają ten wkład pracy co wkładam... nie to co wyslać sms do wielu...

Dziś byliśmy wreszcie ustalić datę chrztu w Kościele :) Majka będzie ochrzczona 25.12 także tak jak chcieliśmy w Boże Narodzenie :p Z tym, że nie mamy z małżem kościelnego ślubu nie było problemu ani z tym, że chrzestny (małża brat) nie ma bierzmowania. Ważne aby tylko jedno z rodziców chrzestnych miało :p
Mam jeszcze do Was pytanie, kto kupuje świecę dla dziecka? Chrzestny czy rodzice?

Chodzi mi o to jaki jest zwyczaj w tym zakresie :) Tak jak jest zwyczaj przynajmniej u nas, że dziecko do chrztu ubiera chrzestna.

reklama
Do góry