reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chrzciny, roczek i inne uroczystości naszych pociech

Podstawowe rzeczy to książka, pieniądze,różaniec. Można tez poszaleć jak ma sie wyobraźnie i coś dołożyć. Interpretacja to chyba głownie ZABAWA dla gości :-) i rodziców, a dzidzia na radoche z tylu udostepnionych jej rzeczy :-)

reklama
Na Slasku dzieci sie chrzci bardzo wczesnie wiec rocznica chrzcin zbiega sie z rocznica urodzin niemal :-D

No ale a propos naszych chrzcin to ubranko (na 86 :szok:) udal osie nam dostac, czapke (na 49:szok:) tez, buty tez... Restauracja zamowiona, gosci bedzie 13 plus Jasio i jego rowiesnica (niemal chodzi i bedzie Jasiowi uciekac :-D).
Tylko JA NIE MAM SIE W CO UBRAC!!!!! :-:)-:)-:)-:)-(

Szlag mnie trafia i nie wiem co zrobic... Nic mi sie nie podoba z tego co jest w sklepach i nawet glupiego plaszcza nie mam - ten sprzed 2 lat ma fason dopasowany ale ja juz sie nie dopasuej do niego ;-) Choc wymyslilam ze go moze wezme ale nie bede go zapinac...:dry: Jeszcze raz przymierze bo jak jeszcze w ramionach jest przyciasny to bez sensu bedzie... Bede wygladac jak barylka :baffled:

Bylam z mezem w sklepie a on oczywiscie nic mi doradzic nie potrafi i tylko sie poklocilismy o pieniadze... Moi rodzice przyjezdzaja w piatek wieczorem wiec moze jeszcze w sobote z moja mama gdzies skocze...:confused:

U nas był różaniec, kasa, książka i kieliszek. A znajomy ksiądz jak usłyszał że księdzem będize bo różaniec wybrał to sięśmiał, że różaniec to po prostu znacyz że pobożny bedzie, a księdzem to miałby zostać jak by kasę wybrał ;)) Igu oczywiście pierwsze co zrobił to chapnął te ładne "koraliki" potem kielonek,książkę a na końcu kaskę.

Aga

A ja topierwsze słysze o tych kiieliszkach , różańcach i całej reszcie, może dlatego że o urodzinach jeszcze nikt nie mysli. Ale będą dla najbliższej rodziny. W domu. No jakżesz może nie być pierwszych urodzin. Obowiązkowo.

U nas na urodzinkach Jasia bede ja, jak sie uda to moj maz; no i tesciowie... Ale zeby nie bylo tylko z tesciami to zaprosilabym tez matke chrzestna Jasia, ale jak dotrwa do terminu to akurat bedzie na porodowce... :sorry2:

u nas tez maluszki wybieraja, miedzy ksiazka, pieniedzmi, rozancem i kieliszkiem. Podejrzewam, ze Sönke wybralby kieliszek, Max ksiazke, zobaczymy, czy moje przypuszczenia w maju sie sprawdza:-D

to ja Jasiowi tez tak zrobie i zobaczymy co wybierze - podejrzewam ze nie ksiazke...:dry:

Ale sie stresuje przed tymi chrzcinami... Juz zapomnialam co ma byc do jedzenia i w ogole jak to wszystko w restauracji ma wygladac - bedzie 13 osob a tylko 3 samochody... no, ale na szczescie restauracja jest bardzo blisko kosciola wiec pewnie moj maz z Jasiem przejda spacerkiem bo nie oplaca sie skladac i rozkladac wozka...
No i juz mamy plan zeby maz wczesniej z Jasiem wyszedl z domu (msza jest o 13:00) zeby Jasio troche sie zdrzemnal... W kosciele to niemozliwe byloby raczej a boje sie ze bedzie marudny bo zawsze okolo 12:00 spi... :dry:

Jak Wam sie wydaje - jak w restauracji ten obiad bylby gdzies okolo 14:30 (no bo tak to jakos zejdzie) to jak ma byc obiad i kawa z tortem to ile calosc potrwa???
Chyba nie bede musiala jakis toastow inaugurowac???? :szok::szok: Az mi goraco jak o tym pomysle... Choc Bogu dzieki to bedzie najblizsza rodzina - mojej sie raczej wszystko podoba, znajomym ktorzy beda pewnie tez, no a tym ze tesciowej, jej corce i jej siostrze sie nie bedzie podobalo nie mam zamiaru sie przejmowac - wesele tez skrytykowaly wiec juz wiem na co sie nastawiac :-D

reklama
Myszko ja byłam na chrzcinach mojej kuzynki córci i obiad był o 14:30 później kawa ciacho i tort i napoje dla dzieci było bardzo miło i czas szybko zleciał nawet się nie obejrzeliśmy a była 18:-D

Do góry