reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chrzciny, roczek i inne uroczystości naszych pociech

przepiekne ubranie - wlasnie czegos takiego bede potrzebowac :-) Ciekawa jestem ile kosztowalo i czy ktos widzial na allegro takei cos:confused:

reklama
Felidae Pietruszek miał identyczne ubranko ale kremowe. Faktycznie bardzo cieplutkie jest i ładne.
Myszko na allegro takiego nie widziałam a w sklepie zapłaciłam trochę ponad 80 zł.

Ja już teraz wysyłam buziaki dla chrzczonych dzieciaczków Piotrusia Marti i Michasia Felidae.

Udanych imprez, dopisania prezentów i Wszystkiego naj naj:-).

dokładnie tak gosiu_f, firma christofer czy jakos tak i 85 zł :-)
P.S. Myszko jesli kupisz takie ubranko na Allegro i dodasz koszt wysyłki ( do 10 zl) to wyjdzie bardzo podobnie do ceny sklapowej. ja bede starała sie sprzedac na aukcji za jakies 50 zł ale to rozmiar 74 ( takie male 74 )

aniu dziekujemy za życzonka :tak::-) W sumie chyba tylko Ty pamiętałaś... albo coś ominęłam :sorry2:

Jak znajdę chwilę to opiszę przebieg chrzcin i wstawie fotki... Ogólnie powiem ze było oki ;-)

Felidae- całuski dla małego aniołka :-):tak:Napisz jak było... ;-)

Przezylismy w kosciele Michał ciekawie sie rozglądał:szok:. Na początku chrztu podziwial "ubranie ksiedza" zamierzając sie na stułe (chyba tak to sie nazywa):zawstydzona/y:potem ciutke marudzil (chcial zeby go puscic bo na rekach bylo juz nudno) uspokoil sie na czas polewania glowy wodą i z zaciekawieniem zerkał na księdza, wywracając oczyw tyl, a potem znowu sie zrobilo nudno.
Rece mnie troche rozbolały od tego siłowania sie z nim.Ale wszystko bylo ok:-):tak:
Teraz bede siedziała i wytezala pamiec bo od chrzestnej dostał album, w którym wszystko trzeba opisac od początku hihi :sorry2:
mamy wreszcie nawilzacz powietrza z jonizaca przy okazji pare ciuszkow i troszke pieniązkow.
Teraz musimy odpocząć przed Świetami, i znowu bedziemy sie Ścigac z czasem robiąc kolacje :baffled: niby tylko 15 osob byłona obiedzie w domku, ale roboty jakby bylo ze 100.

Załączniki

• _MG_0499.JPG
    _MG_0499.JPG
    26,4 KB · Wyświetleń: 29
Felidae - super ze sie udalo :-)
No i Misiek wyglada na naprawde sporego :tak: U nas chyba ojciec moze trzymac dziecko do chrztu, bo nie wiem jak dalabym sobei rade z moim dziesieciokilowcem... :szok::szok::szok:

reklama
Myszko dokładnie:tak: u nas tatuś trzymał Piotrka bo ani ja ani chrzestna nie dałybyśmy rady. Może nie waży 10 kilo ale takie dłuższe trzymanie w jednej pozycji może byc męczace...
Felidae- super że chrzciny udane :tak:I racja, teraz byle do świąt! ;-)

U nas też było super :-) Tak się bałam że będize marudził w kościele (byliśmy po sesji zdjęciowej wiec lekko zmęczony juz był) ale było super!!! Rozgladał się i gadał co chwila :-D Nawet przy polewaniu głowy nic nie zaburknął, tylko spojrzał za siebie, żeby zobaczyć kto mu to robi hahaha :-D Chrzszczona była też jedna dziewczynka w podobnym wieku co Piotrek której niestety do śmiechu nie było :-( Bidulka ciągle marudziła, może głodna lub śpiąca była :-( Aż nawet w połowie ksiadz do matki powiedział: "Pani ją weźmie przytuli" bo trzymał właśnie też tata. No i w dizeń chrztu mały pobił rekord nie spania :szok: Jak obudził sie o 7 to poszedł spac dopiero o 15 :szok::szok::szok: Wcześniej ani myślał tyle się działo ;-) A jak usnął to na 2 godz... W trakcie przyjęcia był duszą towarzystwa :-D mimo iż śpiący :sorry2: No a hitem była próba posmakowania tortu :-D Pacnął go i już hahahhhahaha :-D:-D:-D Ale do buzi z rączką nie zdążył ;-) Ogólnie powiem, wiecej zalatana byłam z przygotowaniami, niż czasu to wszystko trwało ;-):sorry2:

Do góry