reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chrzciny, roczek i inne uroczystości naszych pociech

U nas bylo ciezko bo Hania w sumie wszystko ma :))) - dlatego mowilam zeby kupili jej cos na pozniej - jakies ozdoby, łańcuszki itp (dobrze ze dziewczynka :) ) Ale nawet nie szacowalam tego w zaden sposób. W kazdym razie ma już troszkę tego co każdej kobiecie jest potrzebne w życiu czyli świecidełek :p

O kase nigdy nie prosze - na slub mowilismy wszystkim ze chcemy prezenty tez, bo teraz przy uzywaniu albo patrzeniu na nie przypominaja mi ofiarodawcow i jest to rodzaj pamiątki na dlugie lata, a kase sie wyda i koniec

Aga

reklama
moja zuzia od urodzin nie dostała od teściów nawet pieluszek, więc do do chrztu wątpię, żeby było ich stać na to, żeby coś jej dać,a zresztą nie trzeba.
Chrzestna ma kupić jakiś medalik na pamiątkę, a chrzestny kaskę.
Datę ustalamy, ale październik ( bardzo lubię ten miesiąc, ale lubię go bo fajnie się go wymawia- wiem, jestem chora:-D).

jaaaaaaaaaaaaaaa. jestem porazona kwotami jakie dostały wasze maleństwa na chrzciny. super!!!!

a jak w koncu z tym płaceniem za chrzest? w czasie ustalanie daty chrztu czy kiedy płacic?

a wracajac do problemu chrzestnych u mnie po całej akcji, o ktorej pisałam kiedys to chrzestymi sa mariusza brat i mojego uzyna przyszła zona, a zarazem moja kolezanka z liceum. bardzo sie ucieszyła z tego powodu i brat takze, bo zawsze chcial byc chrzestnym mariusza dziecka.

u nas tez cala imprezke przygotowali dziadkowie :tak:
w koperte dalismy 100 zloty i zaplacilismy przed msza bo wczesniej nie bylo okazji :tak:
zaproszen nie robilam i nie kupowalam - zaprosilismy gosci osobiscie :tak:

To widzę, że sporo chrzcin będzie w październiku. My 27 bierzemy ślub i chrzcimy Piotrka. W zeszłym roku braliśmy cywilny 28 października, więc rocznicę ślubu będziemy świętować 2 dni :-)

reklama
nasza rodzinka bardziej kwietniowa - i ślub i narodziny małego, a chrzciny w sierpniu, w m-cu, w którym zaszłam w ciążę - ale to zupełny przypadek, że tak wyszło :tak:

Za chrzest płaciliśmy tydzień przed chrzetem - czyli wtedy, gdy zamawialiśmy chrzest.

Do góry