reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

a my od 4 tyg czyli jak Kinia skończyła 3 tyg dajemy 1 kroplę vigantolu i chyba mam dawac 3 cebionu,ale jeszcze nie zaczęłąm...Ewa brała więcej tej wit d,bo chyba ze 3 krople i to od 2 tyg,bo coś se ubrdali w szpitalu,że miała słabo uwapnione kości czaszki...poza tym strasznie jej się łebek pocił i dostawała aż do końca 2 roku życcia,a pediatra powiedziała,że to się powinno bra do 18:))))))))))))

reklama
a co do szczepionek to my Ewie dawaliśmy tą płatną,ale dlatego,ze ten hib i babka powiedziała,ze jest bezpieczniejsza dla dziecka,bo jakaś inna jest doustna i to są żywe cośtam,a w tej są zabite jakieś takie...nieważne w każdym razie wtedy nie było jeszze tej 6w1,a teraz pytałam o nią i baba powiedziała,że nie ma,ze musimy najpierw jak skońzy 6 tyg zaszczepic na wzwb,a potem dopiero za next 6tyg na hiba i inne czyli to 5w1?nie czaję warum,ale kit....pneumokoki nas nie stac,więc trudno...a co dogruźlicy to u ewy się nie babrało...zrobił się pęcherzyk,pękł,wylał się,strupek cyk i po krzyku....teraz kini już się robi...ale ten obsrany pępek nie chce odleciec,a we wtorek kończy 4 tyg!!!!!!!!!!!!

Hej dziewczyny
Może ktoras może wie więcej na temat "brzuszka" u maleństwa? Mój Michalek jutro skonczy 4 tygodnie, jest karmiony mieszanka mleczna i ma problem z kupka-juz 2 dni nie robil. Zaczelam sie juz martwic i nie wiem czy mam juz dzwonić do lekarza czy jeszcze poczekać. Przykładam mu ciepla pieluszkę na brzuszek ale efektu nie widać.

Nie wiem jak to jest z mieszanka ale przy karmieniu piersia wg mojej pediatry dopiero po 3 dniach bez qpy trzeba sie martwic.
Mysle, ze to zalezy czy widzisz, ze Twoj maluszek probuje cos wycisnnac i mu nie wychodzi czy po prostu kupy nie ma w jego organizmie. Jesli to pierwsze to sprobuj wcisnac 1/3 czopka glicerynowego (tak kazala nam lekarka). Ogolnie tez dziecko powinno wiecej pic jesli ma zatardzenia.

Aha dzieki za odpowiedzi. Tez juz daje tak jak lekarz kazał po 2 kropelki. Za to pojawił sie inny problem małemu wyskoczyło po kilka drobnych krostek tak na policzkach pod oczami. Nie wiem czy to wysypka i po czym. Wygladaja tak ze sa takie malutkie w skupieniu po kilka, biała krostka z otoczka zaczerwieniona... :p
Nie wiem czy tak wyglada typowa wysypka uczuleniowa...? Jesli tak to nie wiem po czym bo ostatnio sobie pozwoliłam na sałate i kawałek czekolady... :-[

sylvia - ponoć przy karmieniu sztucznym dzieci robia też kupkę raz na kilka dni - ważne, żeby się nie prężył z bólu i nie płakał, ale zawsze możesz zadzwonić do lekarza - może coś ci doradzi.

reklama

Amelka też ma tzw. trądzik niemowlęcy, dostaliśmy maść chłodzącą do zrobienia w aptece i nic nie pomaga. Oczywiście przemywam ruminakiem, wcześniej przemywałam przegotowaną wodą i nic !!! Lekarz powiedział, że mam się nie przejmować  :p

Antoś też ma, choć Pani doktor nazwała to łojotokowym zapaleniem skóry i też dostaliśmy maść robioną w aptece. Smarujemy od wczoraj zobaczymy jakie będą efekty...

Choć w wątku "karmienie piersią" forumki zasiały we mnie ziarno niepewności... bo objawy które Antoś ma dodatkowo (powiekszająca sie ciemnieniucha, krostki na buzi, jakby liszaj) wskazują wg opisu innych mam na alergię - sama już nie wiem.

19.06 będziemy na szczepieniu wiec zapytam o to napewno pediatrę

Do góry