reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chłopiec czy dziewczynka

Cześć dziewczyny, zaczynam dzisiaj 17 tydzień. Wczoraj mialam usg i nadal nie znamy płci :( Czy możecie pomóc? :) Co myślicie po zdjęciach z badań prenatalnych? :) Na badaniach dowiedzieliśmy, że płeć do potwierdzenia na kolejnych :/

Załączniki

• 20250115_105227.jpg
    20250115_105227.jpg
    212,7 KB · Wyświetleń: 352
  • 20250115_105214.jpg
    20250115_105214.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 166
reklama
Z zamieszczonych zdjęć niestety nie da się ocenić, ale jak bardzo wam zależy na szybkim poznaniu płci to polecam NIFTY lub saco, można poznać już nawet w 10 tygodniu.

Cześć dziewczyny, zaczynam dzisiaj 17 tydzień. Wczoraj mialam usg i nadal nie znamy płci :( Czy możecie pomóc? :) Co myślicie po zdjęciach z badań prenatalnych? :) Na badaniach dowiedzieliśmy, że płeć do potwierdzenia na kolejnych :/
Ja dostawałam informacje "na 70% dziewczynka" "na 90% dziewczynka" na połówkowych potwierdzono dopiero. I te początkowe procenty w sumie mnie trochę wkurzały, bo realnie nadal mógł wyskoczyć chłopak a już trochę się głowa nastawiała 🤷. Koleżanka usłyszała na dwóch badaniach, że będzie dziewczynka i na połówkowych wyszło, że jednak chłopak....a już imię wybrane i trochę wyprawki 🙈 Także lepiej sobie zaczekać cierpliwie 🙂

Moja znajoma cała ciążę słyszała, że będzie mieć dziewczynkę. I to od samego ordynatora szpitala. Urodziła chłopaka.😉 Niestety 80% wyprawki była typowo dla dziewczynki. 🫢
Ja osobiście robiłam Nifty, na prenatalnych lekarz potwierdził płeć.

Moja znajoma cała ciążę słyszała, że będzie mieć dziewczynkę. I to od samego ordynatora szpitala. Urodziła chłopaka.😉 Niestety 80% wyprawki była typowo dla dziewczynki. 🫢
Ja osobiście robiłam Nifty, na prenatalnych lekarz potwierdził płeć.
Czy Ty mówisz o mnie ?
Ja dosłownie właśnie tak miałam 🤣🤣

Ja z kolei znam dziewczynę gdzie do samego porodu wszyscy stawiali na chłopaka. Żeby tam jeden lekarz to pal licho, ale jeden ginekolog prywatnie, drugi na prenatalnych, potem jeszcze zaliczyli wizytę w szpitalu. W sumie trzech lekarzy się pomyliło. Ubranka, wyprawka, wózek, pokój na niebiesko w autka i samolociki. A przy porodzie dziewczynka .

A na zdjęciach niestety ale faktycznie nie da się w 100% określić płci. Bywa i tak.

reklama
Macie jeszcze czas :) napewno niedługo się dowiecie ;) moja córka pokazała dopiero w 27 TC +- bo ciągle a to nóżki razem a to stopką lub rączką zasłoniła.
Mój mąż ma 18 letniego kuzyna, który miał być dziewczynką przez całą ciążę cioci a tu niespodzianka:)
Jak masz ochotę na zakupy dzidziusiowe to kupuj w neutralne kolory:)

Do góry