reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Chłopiec czy dziewczynka

Cześć dziewczyny, zaczynam dzisiaj 17 tydzień. Wczoraj mialam usg i nadal nie znamy płci :( Czy możecie pomóc? :) Co myślicie po zdjęciach z badań prenatalnych? :) Na badaniach dowiedzieliśmy, że płeć do potwierdzenia na kolejnych :/

Załączniki

• 20250115_105227.jpg
    20250115_105227.jpg
    212,7 KB · Wyświetleń: 524
  • 20250115_105214.jpg
    20250115_105214.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 226
reklama
Z zamieszczonych zdjęć niestety nie da się ocenić, ale jak bardzo wam zależy na szybkim poznaniu płci to polecam NIFTY lub saco, można poznać już nawet w 10 tygodniu.

Cześć dziewczyny, zaczynam dzisiaj 17 tydzień. Wczoraj mialam usg i nadal nie znamy płci :( Czy możecie pomóc? :) Co myślicie po zdjęciach z badań prenatalnych? :) Na badaniach dowiedzieliśmy, że płeć do potwierdzenia na kolejnych :/
Ja dostawałam informacje "na 70% dziewczynka" "na 90% dziewczynka" na połówkowych potwierdzono dopiero. I te początkowe procenty w sumie mnie trochę wkurzały, bo realnie nadal mógł wyskoczyć chłopak a już trochę się głowa nastawiała 🤷. Koleżanka usłyszała na dwóch badaniach, że będzie dziewczynka i na połówkowych wyszło, że jednak chłopak....a już imię wybrane i trochę wyprawki 🙈 Także lepiej sobie zaczekać cierpliwie 🙂

Moja znajoma cała ciążę słyszała, że będzie mieć dziewczynkę. I to od samego ordynatora szpitala. Urodziła chłopaka.😉 Niestety 80% wyprawki była typowo dla dziewczynki. 🫢
Ja osobiście robiłam Nifty, na prenatalnych lekarz potwierdził płeć.

Moja znajoma cała ciążę słyszała, że będzie mieć dziewczynkę. I to od samego ordynatora szpitala. Urodziła chłopaka.😉 Niestety 80% wyprawki była typowo dla dziewczynki. 🫢
Ja osobiście robiłam Nifty, na prenatalnych lekarz potwierdził płeć.
Czy Ty mówisz o mnie ?
Ja dosłownie właśnie tak miałam 🤣🤣

Ja z kolei znam dziewczynę gdzie do samego porodu wszyscy stawiali na chłopaka. Żeby tam jeden lekarz to pal licho, ale jeden ginekolog prywatnie, drugi na prenatalnych, potem jeszcze zaliczyli wizytę w szpitalu. W sumie trzech lekarzy się pomyliło. Ubranka, wyprawka, wózek, pokój na niebiesko w autka i samolociki. A przy porodzie dziewczynka .

A na zdjęciach niestety ale faktycznie nie da się w 100% określić płci. Bywa i tak.

reklama
Macie jeszcze czas :) napewno niedługo się dowiecie ;) moja córka pokazała dopiero w 27 TC +- bo ciągle a to nóżki razem a to stopką lub rączką zasłoniła.
Mój mąż ma 18 letniego kuzyna, który miał być dziewczynką przez całą ciążę cioci a tu niespodzianka:)
Jak masz ochotę na zakupy dzidziusiowe to kupuj w neutralne kolory:)

Do góry